Velkommen til bloggen min

tirsdag 11. oktober 2011

En ubuden og vettskremt gjest kom på besøk!

Her er den i transe
Sigmund og jeg kom fra butikken. Cirkeline og jeg gikk entusiastiske opp trappa til 2. etasje, og på trappeavsatsen så jeg noe som flagret. FUGL! Jeg har jo litt fugleskrekk, så jeg snudde sporenstreks og dyttet min lille hund ned trappa sammen med meg. Det ville blitt et skrekkelig rabalder om Cirkeline hadde oppdaget den fuglen.  Sigmund var fortsatt utenfor. Jeg satt helt stiv og ventet på at han skulle komme. Han kom, og han så på meg og sa bare "er det fugl?", hehe, "ja". Etter det hørte jeg vinduer og dører som gikk opp og et rabalder som jeg skjønte var mann prøver å jage fugl ut. 

Så ble det stille, og jeg spurte forsiktig: "Er den ute" og svar: "ja, den sitter på bordet på verandaen". Åhja. Det er så godt å ha en heltemodig mann som redder kvinner i nød, sånn føles det av og til. Sigmund som med en helts innsats hadde loset fuglen ut. Nå kunne han berette at fuglen var så å si bevisstløs, og han fortalte hvordan han hadde håndtert situasjonen. Det var nemlig ikke elementært å få den panikkslagne fuglen ut. Nå har jeg for øvrig googlet og funnet ut at det var en kjøttmeis. 

Fuglen hadde i ren skrekk satt seg på gulvet litt gjemt bak et skap. Sigmund hadde løftet den etter halen, oppned, (øhh, litt redd han også da, siden han ikke tok den varsomt med begge hender, men han var redd den da skulle flakse). Så satte han den fra seg på bordet ute, og kunne rapportere at den var i transe. Da kjente jeg motet stige i forhold til å ta bilde av den. Mye plunder med å skifte objektiv til tele, men det ble for nært, så jeg brukte mitt vanlige objektiv. Bildene ble ikke akkurat supre, men det måtte jo foreviges. Mens jeg knipset bilder av den kom den til seg selv igjen, og så la den hodet på skakke, riktig søt, og så på meg. 

Deretter fløy den av sted på fuglers vis. 
En liten hverdagshistorie en helt alminnelig, rufsete høstdag. 


For en søt kjøttmeis12 kommentarer:

 1. Jeg synes du fikk fine bilder av kjøttmeisen. Må vel et sjokk til for at en kjøttmeis skal sitte stille lenge nok til å bli fotografert. Jeg har et yrende liv på foringsbrettet, men kjøttmeisene og spettmeisene er så vidt nede og henter frø, før de flyr av sted igjen. Umulige å fotografere.

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Grete! Jeg måtte kjappe meg veldig før den fløy sin vei. Den var totaltsjokkert, kan du tenke deg at min kjære mann løftet den i halen opp ned, ikke rart den var fortumlet, stakkaren. Har du fôringsbrett, SÅ fint, vet du, det tror jeg vi må skaffe også, for jeg har den siste tiden blitt veldig glad i fuglene, har jo sett på dem, og der er skrekkelig søte. Jeg hadde flaks da med kjøttmeisen, du verden...så de er så kjappe, ja, du skjønner denne her satt og døste eller stirret, så skakket den på hodet i tre sekunder og vekk var den.))

  SvarSlett
 3. Har du forresten tips til hvor man kjøper fuglebrett og mat? Jeg må ha et brett som kan stå av seg selv uten montering i og med at vi er to stk mennesker med ti tommeltotter.)

  SvarSlett
 4. Søte bilder! Et fuglebrett med mat gir uante muligheter med kamera. Småfugl på brett er nesten en egen sjanger.

  SvarSlett
 5. Min mann har bare to tommeltotter, så han har laftet et hus hvor frøene legges, og så er verandaen rundt huset selve foringsbrettet hvor maten faller ned av seg selv. Tror sikkert du får kjøpt forskjellige foringsautomater hos Jernia, kanskje på Felleskjøpets butikker, hvor du også kan kjøpe solsikkefrø sekkevis. Bare pass på å sette -henge brettet slik at det ikke blir foringsplass for nabolaget katter...... Meiseboller, fett, er også populær mat. Dess tidligere du starter foring om høsten, dess flere fugler får du på besøk. Når du begynner å mate, bør du fortsette, for fuglene forventer å finne mat hos deg. Veldig koselig! Lykke til, kanskje du får fotografert fuglene også, tror du har en porsjon tålmodighet......

  SvarSlett
 6. En mann med to tommeltotter, da har du en som kan lafte ja, så bra. Laftet hus til fuglene, da er nok dere populære, og så fantastisk at maten faller ned av seg selv. Det må da være hyggelig for dere og fantastisk for fuglene. Jeg takker for tips, skal ta meg en tur på Jernia. Henge brettet så det ikke blir kattene som tar maten, skal jeg tenke over, men de klatrer jo egentlig ganske høyt. Skal nok finne det ut. Så mating "forplikter", hihi, søtt da, klart man fortsetter når man har begynt bortsett fra når man er borte i sommerferien, for du mater vel hele året? Jeg har absolutt "Baktanker" om å fotografere, og jeg har masse tålmodighet. Tror jeg kunne ligget i dagesvis i kamuflasjetelt, riktignok på en god madrass, men for å vente på f.eks tiurleik, det måtte vært fantastisk:)

  SvarSlett
 7. Nydelige farger i en sånn liten fugl. Hos meg har fuglene tendens til å fly på de store vindusflatene, og da sitter de svimeslått en tid etterpå.

  SvarSlett
 8. Ja, ikke sant, lappedamen, den er nydelig. Fuglene flyr nok i vindusflatene her også, men denne kom inn gjennom en luftekanal på vaskerommet. Tipper den syntes det begynte å bli kaldt ute, og så fant den veien inni varmen.

  SvarSlett
 9. Jeg mater ikke om sommeren, men begynner igjen i september. Lykke til, gleder meg til fuglebilder!

  SvarSlett
 10. Hej Kjersti!
  Så fina närbilder du fick på talgoxen (ja, så heter den i Sverige!) Det är skoj att mata fåglarna, vi har faktiskt precis börjat mata dem för säsongen här hos oss. Bland annat har vi ett fågelhus, som min man satt på en stolpe rätt i gräsmattan. Sen kan jag fota inifrån köket. :)

  Läste ditt tidigare svar :) Du är så snäll, så tack för så fint beröm! Du tar ju själv enormt fina bilder! :)
  Ha en fin fredag!
  /Pia

  SvarSlett
 11. Kjære Pia, tusen takk, det var bare flaks at den fuglen nesten var svimeslått i sjokk over å ha forvillet seg inn. Og den heter talgoxe, i Danmark heter den musvit. Artig. Og du har begynt å mate fuglene, det var inspirerende å høre. Fuglehus som er satt rett i gressbakken var veldig lurt. Haha, og ta foto fra kjøkkenet, du det er altså en idé. Grete som har kommentert over her har også et flott fuglehus. Jeg har lagt igjen kommentar på dine nye svanebilder, de var vakre! Ha en fortsatt fin helg, Pia:) Kjersti.)

  SvarSlett