Velkommen til bloggen min

søndag 20. mai 2012

Mitt livs første opplevelse-rørende og fantastisk!


Ja, som overskriften sier så er det altså min første opplevelse, og det kan altså skje at man opplever noe for første gang også når man har fylt både 40 og 50! Det helt utrolige er jo at jeg har bodd ved Østensjøvannet i mange år, og jeg har aldri sett en GÅSUNGE! Ja, for jeg har nemlig sett en andunge for første gang i mitt liv. Er ikke det fantastisk? Og rørende? Ja, hvorfor? Jo, fordi det er det gryende, vakre livet som både minner oss på det nye livet og på at det er VÅR!! Selv min kjære Sigmund har gått glipp av å se en baby-gås, og han utbrøt: "Nå skjønner jeg hvorfor man kaller blomstene (er det blomster?, hm) på trærne for gåsunger. Ja, det er jo den fluffy substansen, kan man si, som er felles for en gåsunge som har blitt klekket ut av et egg og den som vokser ut av en knopp fra treet (sånn kan det også sies). For min del må det nå slås fast at jeg har levd mange år uten å legge merke til de vesentlige ting i livet. Er det alderen som har fått meg til å våkne? Livserfaringene? Begge deler, tenker jeg. Nå skal jeg ikke skrive meg bort i tilfelle noen kanskje har lyst til å se flere bilder!
Men ikke nok med at jeg så gåsunger for første gang, men jeg så også både toppdykker og kvinand-hann for første gang!!

Er ikke disse helt skjønne?

Fotoutstyr og regnvær er en dårlig kombinasjon. Ja, det regnet masse. Og bildene av gåsungene ble tatt med 500 mm brennvidde, lang lukkertid, høy ISO, og stor blender. Altså den verste kombinasjonen av innstillinger for å ta et bra bilde. Jeg måtte sitte (ja, jeg sitter pga knær mm, helt uinteressant forresten!) under en bro for å ta disse så jeg ikke skulle regne helt bort. Er de ikke nydelige? De er babyer av canadagås, og her kommer det stolte foreldreparet også:
Stolt mamma.

"smeeelt"Og her er toppdykkeren:Hvorfor er det så stas å få tatt bilde av en toppdykker? Jo, for den er vanskelig å oppdage. Hittil har jeg forstått at det bare er de sprekeste fuglefotografer som kan åle seg inn blant siv og gjørmeunderlag som kan få tatt bildet av denne. Hehe, og der satt jeg, og så kom den altså, i det stille regnet, folketomt, og jeg kastet meg på avtrykkeren og knipset, og jeg rakk det bare så vidt, for plutselig var den inni sivet. Idet jeg hadde lyst til å gå uti vannet kom jeg til å tenke på den ivrige Knut Jørgen Røed Ødegaard, den kjente norske astronomen hvis iver omtrent ingen kan måle seg med. Ikke jeg heller kan det. Men jeg er ganske ivrig, selv i plaskende regnvær!

Her ser vi at toppdykkeren forsvinner i sivet, men nå har jeg tro på å se den igjen. Det gjelder å besøke Østensjøvannet når det ikke er for mange folk der:


Og så er det kvinanda, da!

Kvinand-hann. Kul vel?


Kvinand-hann

Jeg fikk også tatt bilder av noen måker, og et artig et når Sigmund håndmater en svane: Så er det noen måkebilder: 
Ble fornøyd med dette bildet. 

Og dette også: Og en canadagåsunge til: 


Det fyker litt fjær også rundt alt fuglelivet. 

Ønsker deg en nydelig søndag! 
12 kommentarer:

 1. Tak for alle de dejlige billeder Kjersti.
  Naturen er fantastisk. I Danmark kalder vi andeunger for ællinger.
  Man kan sagtens opleve selv i en alder af 40 - 50 og en endnu højere alder af 75 kan man stadig opleve masser af spændende ting. Ha´ en god søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Rita!! Tusen takk for at du har lagt igjen kommentar og at du liker bildene mine!! Det varmer. SÅ sant at naturen er fantastisk. Jeg vet det heter ælling fordi vi lærte på skolen om eventyret til HC. Andersen som heter "den grimme ælling":) Jeg vet man kan oppleve masse både når man er 75 og 85. Alder er jo på mange måter bare et tall:) Min pappa er 80 og han opplever masse. Tror kanskje man går mer i dybden med årene eller får noen nye perspektiver, så derfor ser jeg også det positive med hvert år som går. Man får et sterkere indre liv:) Ha en nydelig uke, Rita!!

   Slett
 2. Grattis till alla fina bilder, Kjersti! :) De är hur fina som helst och motiven så gulliga!
  Förstår precis hur du känner det nu när du sett gåsungar för första gången! Så kände jag det förra året när vi besökte våra våtmarker för första gången. Tänk där hade vi kört förbi dem massor av gånger och jag tyckte aldrig att det såg intressant ut där! Så fel man kan ha!

  Du fick ju fångat toppdykkeren jättebra! Varje gång jag försöker så blir det aldrig bra, för de är alltid för långt ut för mig och min kamera. Den heter förresten skäggdopping i Sverige och toppanda kallar vi för knipa. En sådan med nio ungar fick jag se för första gången alldeles nyligen (finns bilder i bloggen). Har bara sett en enda Kanadagås hos oss, men senast var de två, inga ungar än. Däremot bland de vitkindade gässen (den som liknar kanadagåsen, men är mindre bland annat) hade det blivit fyra ungar senast. Man fotar så mycket och hinner bara lägga ut en liten bråkdel.
  Kanske blir det en tur igen idag, för idag är det sol och värme! Äntligen!
  Kram och ha det så bra vid ditt Östersjövann! /Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia!! Tusen takk!! Du er gullig du også som skriver som du gjør. Det varmer virkelig! Det kan se ut til at du og jeg begynte å fotografere omtrent på likt, og så fikk du oppleve gåsunger i fjor! Ahhh, nettopp, du kjørte forbi ja, vet du, det er så presist skrevet, jeg tror det er symptomatisk for vår tid også, man "kjører forbi", det er så mange vakre detaljer som folk ikke ser og som man ikke vet at fins. Jeg har jo hatt det likt som deg. Jeg er så å si vokst opp ved Østensjøvannet, og tenkte at "jaja, der går det en gås eller svane", haha:)

   Toppdykkeren er også første gangen jeg har sett. Denne her var ganske nær, men han var så kjapp/snar/rask, at jeg omtrent så vidt løftet kameraet og skjøv på avtrykkeren, så forsvant den. Nå har du jo fått nytt kamera, og da blir det jo enklere. Heter det "skäggdopping", va roligt. Jeg har mer enn nok med det norske ordet, for jeg har til og med her skrevet om toppand, men så var det en KVINAND-HANN, haha. Nå har jeg rettet det opp. Heldigvis har jeg en venninne som er ekspert på fuglenavn. SÅ hvis du ser etter, ser du at det ikke er en toppand, men den ligner. Toppanda har jo en liten topp på hodet.
   Men en toppand med ni unger er mye da, jeg skal se i bloggen din! Vet du at viltnemnda tar visstnok eggene til Canadagjess for at det ikke skal bli for mange av dem, men nå hadde de tydelig gjemt unna. Kanskje menneskene tar eggene deres også i våtmarkene? Hvikinngåsa har vi også, men har ikke sett den i år. Ja, man hinner ikke legge ut alt man tar, men får ta et utvalg. Jeg har jo denne utmattelsessykdommen, så jeg fikk ikke tatt bilder når finværet kom, men det blir flere anledninger:) Nå skal jeg kikke på bloggen din!! STOR KRAM og ha en superfin uke, kjære Pia:) fra kjersti

   Slett
 3. Så mange fine bilder Kjersti :)! utrolig søte =)!!
  Klem fra Iseln

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære søte Iselin, du er vel god!! Tusen tusen takk!! klem fra Kjersti

   Slett
 4. Hei Kjersti, det var da merkelig.....;-) Nettopp lørdag var jeg paa en bondegaard og saa mange kyllinger ..1-2-3 dager gamle. En andemor med 14 2-dagers "gamle" gule unger....2 og 4 uker gamle kattunger.... Og vet du hva tanken min var----- Ikke "skulle hatt bedre fotoutstyr" (jooda det OG hehe) MEN det var...HER skulle Kjersti vært!! Hun hadde tatt verdens fineste bilder her!!!! Sant!!! Og da jeg var innom bloggen din igaar...hva saa jeg???? Utrolig bare...
  Mer senere i en mail.
  Ha en super dag! Klem fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annette, så koselig å oppdaget noen ord fra deg, tusen takk. Så gøy at du var på bondegård med kyllinger. Så nydelig med både andunger og kattunger. Tenkte du på meg? Åhhh, nå blir jeg varm inni meg!! Så fint tenkt. Det var jo pussig da at det klaffet sånn med at jeg da la ut bilder og har tatt bilder av gåsunger) Tilfeldighetene som av og til slår til:) Ha en super dag du også!!! klem fra Kjersti

   Slett
 5. Kors i karamellen så många bilder och så himla bra allihop är. Du är kanonduktig.
  Man skulle kunna tro att du är född med en kamera i handen fast det vore inte för roligt.
  GRATTIS till din upplevelse och fantastiska bilder.
  Kramizzzz på dig mästerfotografen

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lotta, du er vel generøs i din kommentar. Tusen takk!! Haha, nei, ikke roligt om man var født med kamera i handen:) Men jeg har en pappa som er profesjonell fotograf, så jeg har jo SETT på bilder fra så langt tilbake som et barn kan oppfatte ting rundt seg. TUSEN TAKK!! Du er jo en mesterfotograf selv, du bare boltrer deg i vakre komposisjoner og farger:))) KLem til deg også, Kjersti, ha en vakker dag!

   Slett
 6. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, du har den rette sansen for fuglefotografering. Ja, og så er du ofte på rett sted til rett tid. Blir flotte bilder av sånt. Fortsett med denne hobbyen du. Du kunne ikke tenke deg å delta i en eller annen fotokonkurranse eller utsilling da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Wenche:)) Så fin kommentar. Hvordan går det med deg og fotograferingen? Ja, jeg har funnet ut at det handler om tålmodighet, talent, godt utstyr og flaks:) Jeg kunne absolutt tenke meg å delta i konkurranser og utstillinger, men vet ikke om noen:))) klem fra Kjersti

   Slett