Velkommen til bloggen min

mandag 9. april 2012

Strømstad-bilder- slik iallfall ikke jeg forbandt med denne byen


Vi likte oss så godt i Strømstad at vi har booket plass der neste påske også. Nå har ikke vi kjøpt med oss ett gram mat hjem, så det er ikke shoppepåske, men opplevelsespåske vi har hatt, om jeg kan si det sånn. Det er klart at til tider er også shopping en opplevelse, men det kan man gjøre hjemme også. Her var vi rundt og sanket nye opplevelser. Nedover kommer bilder hulter til bulter over området Strømstad. Byen de fleste forbinder med fyll og harry-turer.

Dette er Strømstad havn

Vi har hatt 9 dager med strålende solskinn og et påskevær man bare kan drømme om. Nå er vi hjemme. Huset vårt har imellomtiden blitt gjort helt rent av vaskehjelpen vår. Da er det bare å rydde bort, og samtidig titte ut på aprilværet som i dag oppviser en grå dag med snø på tvers. Helt surrealistisk å komme fra så deilig solskinn og til å lande på Langhus med snøvær på tvers. Men det er jo bare for en liten stund, så kommer våren, den kommer alltid. Jeg orker ikke delta i hylekoret over de som syns det er meningsfullt å bruke livet sitt på å klage på været. Så nå nyter jeg inneværet og koser meg over at jeg har sovet, ryddet og kan putte bilder inn i bloggen min.

Strømstad havn fra en annen vinkel og med bilder av kosterbåtene.


Bildene har vi tatt langs "kjærlighetsstien" i Strømstad

Blokkbebyggelse i StrømstadUtsikt fra området rundt hotellet. Jeg ble helt betatt.

Et fascinerende "kråkeslott"

Strømstad i natten

Så er det litt dagbilder igjen.En av hovedgatene i Strømstad

Bildet er tatt i Resö, et kjempekoselig sted med en praktfull skjærgård

Resö


14 kommentarer:

 1. Herlig, Kjersti!
  Strömstad er mye, mye mer enn Harrytur og fyll - helt sant det! Det er mange flotte bygninger og området rundt er nydelig, akkurat som du viser med dine flotte fotografier... Deilig, gode bilder som virkelig får frem mye stemning :)
  Tusen takk for titten!

  Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne, tusen takk for kommentar.) Så hyggelig:) Jeg var i Strømstad som barn, og for meg var det bare nye og gode opplevelser:) klem fra Kjersti

   Slett
 2. Fantastiske bilder, Kjersti!
  Som "nabo" til Strømstad har jeg mange ganger stusset over at det kun er "Harryhandelen" som kommer frem om denne byen. Den har mange perler når man forlater systembolaget og Ica - og ikke minst hyggelige mennesker!

  Jon Harald

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jon Harald! Tusen takk for kompliment, sånt varmer. Hvis du er "nabo" til Strømstad så kjenner du jo godt til litt andre sider enn "harryhandelen". Og du har så rett, menneskene var bare SÅ hyggelige:) Hilsen kjersti

   Slett
 3. Mycket vackra bilder från ett vårlikt Strömstad. Förstår att ni hade härliga, upplevelsefyllda dagar...och vilket ljus du har fångat!
  Ha det gott nu när våren knackar på dörren och ljuset kommer för att stanna...i alla fall några månader! Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, du er vel snill, Gertie:) Tusen takk:) Ja, vi hadde nydelige dager, og lyset var akkurat som man kunne ønske seg.)) Jeg skal nå titte innom bloggen din, enn så lenge, ha en fin vår du med, det knackar på døra nå fordi våren vil inn, og lyset skal vare i mange måneder. Jeg var ute i går ettermiddag, og jeg tenkte at nå er det mørkt ute, men så var det lyst og klokka var 18, og jeg er jo vant til at det er vintermørkt:) Glad vår til deg, klem:) !

   Slett
 4. Vakkert altså, tenkt at det er så fint i strømstad, jeg har aldri vært der, men jeg har vært på Resø og kjenner igjen Resø på bildene, - helt fantakstisk der, skulle gjerne vært der en vintertid også, - og jeg har vært på fest jubileum der, men lokale folk, feiret til lang på natt med folk som har bodd der i flere generasjoner, fiskere. Båten, den hvite med blått, den ligner vår gamle, tunge båt som vi aldri bruker, men naboene på Nesodden kaller den for Grekeren, - og det liker vi, - ute med grekeren -
  elisabeth skriver dette, det funker liksom best når jeg bruker " anonym " - jeg bryr meg jo ikke om å være anonym jeg. Mon tro om det blir strømstadreiser fremover nå da, både for den ene og den andre, skjønt, holder meg vel til resø jeg da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Elisabeth, du får ta en tur innom Strømstad mens du er i Resö:) Må ha vært fint på Resö med folk fra lokalmiljøet med jubileum og feiring til langt på natt:) Har hørt om "Grekeren", kul båt da)

   Slett
 5. Hej Kjersti!
  Så härlig resa med hotellvistelse ni varit på här i Sverige! Tror jag varit i Strömstad när jag var "liten" en gång.
  En massa härliga bilder, vet knappt vilka jag ska kommentera, men det gyllene vattnet vid Kärleksstigen var underbart, liksom de på solnedgången. Vilka färger!
  Ja, nu är det helg igen, vanlig sådan!
  Ha det bra! Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære Pia! Tusen takk for kommentar, svarer litt sent jeg:) Ja, hotellvistelse var kjempefint:) Og så i ditt deilige hjemland:) Jeg har nok også vært der når jeg var "liten", tror vi kjørte båt fra en av Hvalerøyene ved Fredrikstad i Norge.) Tusen takk for at du liker bildene mine! Jeg var heldig å finne den gylne vannet og solnedgangen, alt med foto avhenger av lyset. Håper du har hatt en nydelig helg og kanskje også fotat? :) Ha en fin uke, med klem fra Kjersti

   Slett
 6. Jag måste verkligen berömma dig
  för dina bilder är helt sagolika,
  särskilt de i skymningen
  Helt otroligt vackra.
  Vilka färger och vilken skärpa.
  Strömstad är ju ett ställe som man besöker med jämna mellanrum.
  Ha det toppen.
  Kramizzzzz

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lotta, så koselig med kommentar, og tusen takk for at du liker bildene mine:) og at du liker de i skymningen, de liker jeg best også:) Stömstad er en nydelig by, jeg har bare vært der én gang før. Ha det toppen du med, klem og kramizzz fra Kjersti

   Slett
 7. Vilka underbara bilder du har från ett härligt Strömstad!
  Helt fantastiska färger!
  Ha en fin kväll!
  Anneli

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Anneli, tusen takk for varmende ord om bildene mine, og Strömstad er herlig! Ha en riktig god helg, med klem fra kjersti

   Slett