Velkommen til bloggen min

torsdag 25. juli 2013

Vakre Mølen og sommeren i Stavern i utvalgte bilder, om det å være syk med frustrasjon over manglende energi! Drømmen min!


Mon tro om noen leser bloggen min? Sommeren er iallfall nydelig. Været er strålende, og jeg kunne nesten ikke hatt det bedre. Sara har etter fem uker på antibiotika og noen uker på kortison helt normale blodverdier, men litt henger igjen med forstørrede lymfekjertler og litt annet. Sigmunds rygg har bedret seg. Her er noen bilder fra mitt sommerparadis. Jeg skulle bare inderlig ønske at min egen helse var bedre. Det er første sommeren på mange år at jeg kjenner veldig på mangelen på krefter og at jeg bare får gjort en liten brøkdel av hva jeg ønsker å gjøre, likefullt er denne brøkdelen så viktig, ja, den er hele livet mitt. Jeg verner om, jeg omfavner alt jeg har av energi, og nyter livet til fulle. Men jeg er litt lei av å skulle vise mitt "friske jeg" til verden, til de jeg møter, til venner, til familie. Det er kun noen veldig få som ser "baksiden av medaljen", alle timene jeg ligger for å hente meg inn igjen etter noen timer med sosialt liv eller alle timene jeg lader opp for å orke noe bittelite. Jeg kjenner på at jeg ikke orker å forklare om sykdommen min, at jeg bare får finne meg i at folk som ikke selv har vært syke eller opplevd sykdom, er de som forstår minst. Jeg ser utrolig frisk ut når jeg har sovet og hvilt, men jeg "varer så kort". Min fastlege sa en gang at de fleste alvorlig syke, SER friske ut. Noe å tenke på?  Jeg er iallfall litt sliten av å måtte forklare hvor lite energi jeg har, hvor mange symptomer jeg faktisk skjuler for omverdenen.

Jeg er SÅ fornøyd med somrene i Stavern, men jeg her en DRØM! Den har jeg hatt i åresvis. Jeg drømmer om å bli så frisk at jeg kan orke en flytur til utlandet. Egentlig drømmer jeg om å reise jorda rundt. Men bare å kunne orke hele prosessen det er å skulle legge ut på en lang reise, orke en flytur, ja, det blir for slitsomt for meg. Det er jo sånt som er ubegripelig for andre å forstå, men de som kjenner meg vet at da jeg var frisk, så reiste jeg på masse interrailturer, jeg var på flere turer til vakre Hellas, til Portugal og Spania og England. Jeg skulle bare så inderlig gjerne ha en litt større dose med energi å forsyne meg av, så kunne jeg få virkeliggjort denne drømmen! Det er jo ikke store drømmen egentlig, vel? Å skulle ønske seg en tur til utlandet. Det bor garantert en "nomade" i meg, og det å være så stedbunden er ikke helt meg, men noe jeg har måttet tilpasse meg. Og JA, jeg er lykkelig over det jeg orker, over at jeg kan fotografere, være på ulike steder som å kjenne lukten av salt sjø, høre bølgeskvulp, kjenne på freden på en gravlund, se på båter, se barn bade og høre barnelatter, oppleve Saras boblende livslyst, være med venner, ja, i det hele tatt, kjenne på det pulserende livet. Jeg trøster meg litt med at det viktigste er hvordan man har det inni seg. Det er viktig å finne mening og glede der man er! I bildene under her er det lett å se hva som gir skikkelige oppturer i livet: Det er barn, hund, vennskap, havet, regnbuen, freden, den store kjærligheten, lyden av bølgeskvulp, lukten av salt sjø, bilder man har brukt kreativ innstilling på apparatet for å få fram spennende effekter, det er steiner i ulike former og farger. Alt dette kan jeg skrive eget blogginnlegg om. Bare alle de vakre rullesteinene ved Mølen, de som gir etter for bølgene og som skaper lyden av rullende steiner, samtidig er de faste og gode å holde i. Steiner er alltid det. De er mangefargede hvis man tar seg tid til å se, de er varme eller kalde i hånden. Så man kan bare utbrodere alt det gode ved å være til, men så ligger det en ensomhet i å være syk.

Nå i denne sommertid går tankene mine til alle dere som er syke, som strever og der ting i livet ikke har gått på skinner!  Jeg kommer over blogger, over folk som dokumenterer alvorlig sykdom via facebook, instagram og andre sosiale medier. Vi er mange! Og jeg er tross alt takknemlig for de jeg har i livet mitt som skjønner hvordan jeg har det! Tusen takk til dere: Sigmund, pappa, Mona, Solveig, Nina, Elisabeth, Mathilde med flere.


De to jeg elsker!


Mitt første bilde av månen.Disse to her er spesielt skjønne, og har en smittende livsglede som er en STOR ting å få oppleve!!

Ønsker deg som er innom bloggen min en fortsatt fantastisk sommer!! Takk for at du har lest den og tittet på bildene mine!!  Jeg har lyst til å sende trøstende klemmer til alle som trenger en, og også til deg som ikke trenger en klem, men som bare har lyst på én!! 

23 kommentarer:

 1. Nydelige bilder Kjersti! Ha en fin dag! Mathilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mathilde! Ha en fin dag du også, med klem fra Kjersti

   Slett
 2. Takk for fine bilder! Jeg som er født i Horten kan bare understreke at Stevern, Fredriksvern, er Øst-Norges mest ydylliske sted, det er ikke bare deg og meg og Wildenvei som sier!

  Det var da en trist og merkelig sykdom, man må jo bare håpe på fremskritt i medisinsk forskning!

  Jeg kjenner flere som etter et langt opphold på Kreta føler seg bedre. Det var liknendee symptomer heter vist fibromyalgi, min kusine var utmattet, nå kan hun være i Norge om sommeren

  Hilsen Sven

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi enige om hvor vakkert det er her, Sven! Sant vi er mange som syns dette er det maksimale av idyll! Du er heldig som har din bakgrunn i Horten.

   Ja, medisinsk forskning, det pågår med stor intensitet for tiden! Det er å håpe.

   Ja, Jeg skjønner godt at Kreta kan ha helbredende effekt! Hellas, det fins intet bedre! Godt å lese om din kusine!!

   Ha en fortsatt fin sommer, du har jo sola og varmen hos deg!!

   hilsen Kjersti

   Slett
 3. Kjære Kjersti :)
  Bildene dine er så utrolig vakre :) Du er flink med kameraet ditt og du er flink med ord. Kjenner meg igjen i mye av det du beskriver :) Vi er mange som har det slik og sammen blir vi sterke. Jeg kjenner jeg blir glad av og får litt energi av å se og kommentere på bildene dine :) enten det er av mennesker, dyr, natur eller steiner, så har du så fine komposisjoner i bildene dine :) Vakre, artige og flotte bilder tar du, og jeg er glad du deler med oss og jeg er glad jeg kan få dele dem videre,slik at andre også kan få glede av dem:) Du er en kunstner Kjersti og du deler gleden din og smitter hvert fall med med den gleden du føler over å jakte på fotoobjekt :) Takk Kjersti for at du deler med meg og oss :)Klemmer til deg fra meg <3 Klemmerklemmerklemmer <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Vibeke! Tusen takk for gode ord om bildene mine både her og på facebook, du er virkelig flittig og raus med kommentarene dine!! Det er ikke bra at du kjenner deg igjen i dette! Men som du skriver, sammen blir vi sterke og føler vi oss sterkere. Så koselig at du får mer energi av å se og kommentere bildene mine:) Det er jo kjempebra. Jeg får ikke energi, men glede av å ta bildene! Det er veldig morsomt! Så snilt å rose komposisjonene mine. Jeg er jo bare en amatør, og det er lenge mellom hver gang jeg er skikkelig fornøyd med et bilde, men disse i dette blogginnlegget, ja, der var det flere. Hav, bølger og stein og fint lys, det kan bli mye bra av de kombinasjonene!

   Det er veldig hyggelig at du deler videre også; Vibeke! Tusen takk! Jeg er så glad for at min glede smitter videre! Jakten på et fotoobjekt er artig når man finner noe, men det er ganger man kommer hjem med en minnebrikke full av bilder man ikke blir fornøyd med, desto større glede når man finner noe å ta bilde av. Noen er jo kjempeflinke til å se det store i det lille, selv føler jeg at jeg trenger litt originale motiver for å få tatt et godt bilde, men det gjelder å bruke fantasien og kreativiteten:)

   Du imponerer med dine "grønne fingre" forresten, jeg ser jo hvor flott hage du har hjemme hos deg, og at du steller pent med dem!! Godt vi har ulike talenter og evner, det er det som gjør livet så rikt!!

   Masse klemmer :) med sommervarme og ønske om enda mer deilig sommer <3<3<3

   Slett
 4. Kjære Kjersti!
  Fint at du har en bra sommer, og at du deler godt og vondt med oss. Bildene i dette innslaget er bare så utrolig fine, du er kjempeflink!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Bjørg! Tusen takk for at du legger igjen en kommentar! Ja, sommeren er deilig:) Ja, delte litt smerte nå, blir litt sammensatt når sola skinner og alt er vakkert og man nyter, men så vil man så mye mer enn kreftene strekker til. Så noen ganger må man bare tillate seg å være frustrert. Og kanskje noen finner trøst i å lese at vi er flere som sliter:)

   Tusen takk for snille ord om bildene mine! Håper du har en fantastisk sommer med barn og barnebarn og familie!!.)

   Slett
 5. Fint og ærlig innlegg, Kjersti.

  Som du sier, så er det kun noen få som ser medaljens bakside. På mange måter er det vanskeligere å skjønne alvorlighetsgraden hos ME-syke som har noen timer ute pr uke. Hvis man klarer å komme seg ut litt hver dag, eller la oss si tre dager i uka, så vil andre fort si at de har heller ikke hatt flere aktiviteter den uka. Haha.

  Jeg hviler ikke, jeg "jobber". Det er tungt og ensomt å kjempe mot symptomene, symptomer som gjør det umulig å ta en dusj når man vil, en tur på butikken, eller å lage seg et måltid mat.

  Det er skjønt å være frisk nok til en lunsj med en venninne, men er man for dårlig eller at prisen blir for høy i etterkant, så er det ikke så skjønt. For restitusjonen kan la vente på seg i dager, uker og måneder... ja, år.

  Håper du får din utenlandstur etter hvert!!
  Fortsatt god sommer, og takk for vakre bilder!

  trøsteklem tilbake :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. KJære Tonje! Tusen takk for tilbakemeldingen her og på facebook, det varmer. Du vet akkurat hvordan dette er!! Du har så rett i det med hvordan andre oppfatter en når man er ute noen timer et par ganger i uka.) Kanskje er det sånn med de fleste sykdommer, at man må tett innpå for å forstå?

   Nettopp, du hviler ikke, men du "jobber", det er akkurat så tungt og ensomt når det å bevege seg mellom seng og do er et ork. Vet du, jeg kjørte en tur med bilen alene, og det gjør jeg sjelden fordi jeg bruker kreftene mine så effekt jeg bare kan. Men så gikk jeg innom en butikk, og det er veldig kort hvor lenge jeg orker å stå, men det var rett før stengetid og nesten folketomt. Så sa damen bak disken: Det koster 43 kroner. Jeg ga henne en hundrelapp. Og så la hun en femtilapp på disken, og da manglet det 7 kroner. Jeg så sikkert ut som et spørsmålstegn, men hun viste meg at myntene lå i et apparat ved siden av disken. Det sier noe om hvor "utenfor verden" jeg er, jeg visste ikke om disse myntvekslingsautomatene, dvs, jeg har sett dem et par ganger før. Men jeg er nesten aldri i matbutikker, der handler mannen min.

   Ja, det er helt fantastisk å ta lunsj med en venninne, men prisen er alltid ganske høy, syns jeg. Det er alltid sånn at jeg blir liggende lenge etterpå hvis jeg da ikke klarer å være veldig kort borte, men har man da hyggelig, så presser man seg. Jeg syns jeg alltid bruker mer energi enn jeg har, og at jeg må "betale" skikkelig i etterkant.

   Tusen takk for gode ønsker om utenlandstur. Ja, det hadde vært noe. Jeg klarer å komme meg til Danmark med to eller tre overnattinger underveis, kanskje blir det det neste år.

   Takk for trøsteklem, en trøsteklem tilbake til deg også, skjønner at du også sliter tungt! god sommer også og takk for kommentaren!!

   kjersti

   Slett
 6. Sender deg en stor god varm klem Kjersti.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Sigrun, den klemmen varmet, tusen takk!! Klem tilbake!!!

   Slett
 7. Jeg titter innom bloggen din rett som det er :-) Det var gøy å se bilder fra Stavern. Jeg var der i juni, og var en tur i fjæra, og satt med utsikt til tårnet og det hvite huset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sollemor! Koselig at du stakk innom, da.) Og at du er her rett som det er, og tusen takk vedr bilder fra Stavern, og du var der i juni:) en tur i fjæra med utsikt til tårnet og det hvite huset, ja, da er livet nydelig!! :)

   Slett
 8. God sommer og ønsker om en skikkelig energiboost.
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annemor! Tusen takk for gode ønsker!! Det varmer!! God sommer og alt godt til deg også! Fra Kjersti

   Slett
 9. Kjære Kjersti!
  Så praktfulle bilder - jeg drømmer meg helt bort i dem. Og jeg er så glad for at Sara er bortimot frisk.
  Jeg er utrolig glad for å ha deg i livet mitt også. Du er et av de mest rause mennesker jeg kjenner - på alle mulige måter. Du støtter når man trenger det - hjelper til med alt du kan så sant du kan. Jeg håper bare at jeg kan være den samme støtten og hjelpen for deg når du trenger det.
  Du har så mye livsglede - og jeg skulle så inderlig ønske at du fikk oppfylt drømmen om å reise utenlands igjen. Det er ingen som fortjener det mer enn deg.
  Tusen takk for at du er så åpen om alle ting - og for de fantastiske bildene du deler med oss andre. Og takk for at du er deg :)
  Veldig, veldig glad i deg - alltid <3
  Stooooor klem fra Mona.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Mona, tusen takk for lang og koselig kommentar :) Så hyggelig at du til og med kan drømme deg bort i bildene mine!! Hjerter i alle størrelser og farger til deg!! Og Sara er nå helt frisk i måten å være på, hun vil leke igjen, og har begynt å jakte på insekter.) Jeg er så glad du er i livet mitt, og du er jo virkelig et av de rause menneskene jeg kjenner på alle vis!!! Jeg kan si akkurat de samme tingene til deg, kanskje derfor vi passer så godt sammen? Gode, gode du!! Du er absolutt den samme støtten og hjelpen og gleden og humoren, og ingen av oss kan alltid støtte når vi begge har helsemessige begrensninger.)

   Tusen takk for gode ønsker, ja, å reise utenlands langt av gårde...ja, jeg får bare drømme så lenge:) Man skal aldri si aldri:) Tusen takk!

   Takk for at du er deg også!! Åpen av og til, noen ganger kanskje for mye.) Men jeg er meg, som du skriver, og da blir det litt av hvert, hihi:)

   Veldig veldig glad i deg også!! Alltid <3 Og tusen takk for at du skriver så varmt til meg!! Glad i deg!!!.)

   STOOOR varm sommerklem til deg fra meg!! :)

   din Kjersti for alltid )

   Slett
  2. Du er vel god, vel <3 utrolig glad for å ha deg i livet mitt også!! Vi passer utrolig godt sammen - det er ingen jeg kan le så godt med som sammen med deg. Vi kan gråte av å høre musikk. Bare være stille sammen. Og uansett hva vi gjør eller ikke gjør - så koser jeg meg sammen med deg!
   Fortsatt god ferie til deg, Sigmund og Sara. Nyt den! <3 Stor sommerklem tilbake til deg.

   Slett
 10. Hei :) Kom tilfeldigvis over bloggen din da jeg googlet Mølen.. Utrolig vakre bilder du har tatt:) Jeg fotograferer mye selv..og skal ut dit å kose meg med kameraet. Jeg har også ME.. Skal definitivt følge deg videre!
  Gode tanker fra Gunn Hege Lieng

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunn Hege! Så koselig at du ramlet over bloggen min!! Jeg skjønner godt at du googler Mølen, for et herlig sted! Tusen takk for godord om bildene mine. Artig at du også fotograferer, har du bilder liggende ute noe sted? Du bor kanskje i nærheten, da er du heldig. Men ME -sykdommen er vond, jeg føler med deg!! Så koselig at du vil følge meg videre!! Tusen takk, gode tanker fra Kjersti

   Slett
  2. Hei:) Litt treg med å svare jeg.. bedre sent enn aldri!
   Jeg skal ta meg en tur til Mølen når det blir klarvær.. jeg bor ca 45 min unna, så ikke langt.
   Har bilder på Gullis photos på facebook:) Og Gullisphotos på instagram. På langt nær din kvalitet.. men øvelse gjør mester ;)
   Ønsker deg gode dager!
   Gode tanker tilbake fra Gunn Hege :)

   Slett
  3. Hei:) Koselig med svar.) Det er ikke langt du bor unna da, så fint at du kan ha Mølen så tilgjengelig og nær. Jeg skal finne Gullis Photo:) Tror nok du har like god kvalitet på bildene dine.) :) Tusen takk!!! :) fra Kjersti

   Slett