Velkommen til bloggen min

fredag 20. april 2012

Hestebilder fra Strömstad og tanker rundt 22. juli-rettssakenNå har jeg ikke orket å blogge på flere dager. Som hele verden vet, pågår 22. juli-rettssaken, og Norge går igjennom en svært tung tid. Det er som om landet mitt står litt stille.

Jeg følger selv med så godt jeg kan, og man gjør seg mange tanker. Hvordan kunne dette skje, hvorfor har ingen fanget opp dette mennesket som har gjort så grusomme handlinger, hvorfor gikk så mange menneskeliv tapt? Det er en tragedie som har rammet landet vårt, og som er helt utenfor fatteevne. Og mine tanker går til de drepte, de skadede, de pårørende og alle som er rammet og de han hadde planlagt å drepe, men som han ikke klarte å nå. Daglig blir vi minnet på alt dette fryktelige, og rettssaken skal vare i 10 uker. Selv kommer jeg til å følge litt mindre med. Etter å ha lest terroristens egne skildringer av handlingene, blir man sittende igjen fullstendig sjokkert. Og at han sier at han ville gjort det igjen. Ubegripelig! Å se ham og vite hva han har gjort er mer enn noe menneske kan forstå foruten de som er terrorister.
Jeg syns forsvarsadvokat Geir Lippestad er helt fantastisk. Snakk om glitrende forsvarer, han gjør virkelig en flott jobb. Han ser forståelig nok ganske sliten ut nå, syns jeg.

Det er liksom litt "unntakstilstand" i landet nå. Tror alle vil kunne puste lettet ut når rettssaken er over og mannen forhåpentligvis aldri mer kommer ut av fengsel. Jeg følger litt med på hva utenlandsk presse skriver om oss, og de fleste andre land mener at vi i Norge er for snille fordi mannen har fått en "talerstol" og får komme så mye til orde. Det er et kjempestort tema. Altfor stort for meg. Jeg bare ser med vantro på et menneske som har drept 77 mennesker og som snakker om det følelsesløst og uten anger og som det var en helt dagligdags ting han beskriver.

Her kommer litt flere hestebilder. Det er deilig vår nå selv om vi går litt og venter på sommerlig varme. Selv syns jeg det er en nytelse å oppleve dagslyset som siver inn før klokka 6 om morgenen! Vidunderlig.

Alle bildene utenom de med jenta og hesten og portrettet av den hvite hesten er tatt med 500 mm tele, altså på veldig lang avstand.

Vakker, hvit hest

For en ømhet mellom jenta og hesten

Hest med flette, artigDette må vel kunne sies å være en hest med humor? Hehe, kneggende hest


Jeg ønsker deg som er innom bloggen min en fin helg!


6 kommentarer:

 1. Å kor mange flotte hestebilder...
  No savna eg å ha hest - drømme drømme ;)


  Monikaklemma

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Monika:) Skjønner godt du drømmer om å ha hest, og du bor jo sånn til at du kan ha hest også:) god klem fra Kjersti

   Slett
 2. Flotte hestebilder! I min barndom-det er ikke såååååå lenge siden altså!- var hesten et arbeidsredskap, et trekkdyr, en sliter! Streika hesten, var bonden ille ute, da ble lite gjort. Nå er hesten kosedyr nummer en. Ser ut til å være en veldig hyggelig løsning for både hest og jente!
  Ang.rettssaken, det er mye sjokkerende å høre! Enig med deg i det du skriver!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Grete!! Stemmer nok at hesten var trekkdyr og arbeidsredskap i min barndom også, bare at jeg bodde i byen og så sjelden hester. Så hesten kunne streike:) Må jo smile litt av det i dag, men skjønner at bonden var ille ute den gangen. Hesten har blitt kosedyr, og det er en nesten magi mellom jenter og hester:) De henger store postere med hestebilder på rommene sine, og er opptatt av hest hele tiden, de som virkelig har lidenskap for dem. Ha en nydelig uke, Grete!

   Slett
 3. Fantastisk flotte hestebilder du har tatt. Jeg har ikke ork til å følge med på rettssaken, det blir for mye av den i pressen. Jeg kjenner kvalmen bare jeg hører navnet. Lippestad gjør en fantastisk jobb.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Lappedamen:) Det blir altfor mye i rettssaken:) Vi kjenner alle på den kvalmen. Ser du er enig med meg vedrørende Lippestad. Tror det er min interesse for historie også som får meg til å følge med. Har tatt mellomfag i historie fra Blindern, og da har jeg fulgt litt med. Jeg følger også med for å vise solidaritet i forhold til de rammede.

   Slett