Velkommen til bloggen min

tirsdag 8. mai 2012

Du trenger to nye knær, sa legenDet kom ikke som noe sjokk da ortopeden på sykehuset sa: "Du trenger to nye knær." Det sa han etter å ha gransket røntgenbilder og MR-bilder. Jeg kjenner jo at jeg ikke kan gå. Likevel er det jo nedtur. Siden jeg har ME er jo en operasjon på meg ekstra belastende, og jeg trenger nok tid på å fordøye dette. Uansett blir det ikke operasjon de første ukene, kanskje ikke før om ett år. Jeg må bare en liten tur inn i tenkeboksen. Å få to nye kneskåler er en stor operasjon, og fra eksperthold har jeg hørt at mange av disse operasjonene ofte ikke er særlig vellykkede.

Men har jeg noe valg? Egentlig ikke. Voltaren, Ibux og relifex hjelper ikke.  Jeg kan bare gå noen få skritt. Må bare fordøye det. To store operasjoner foran meg. Jeg må bare minne meg selv på fortsatt viktigheten av å leve i nået.

Så lenge legger jeg inn flere fuglebilder som jeg tok for et par uker siden.
Legg merke til han som flyr først. Han har gribbet en stor brødbit.En skjære var også å se ved ØstensjøvannetDette må da sies å være en elegant landing av en grågås?


Endelig fikk jeg tatt bilde av svaner som sammen danner en hjerteform. Jeg har ett sånt fra før, men ikke med så tydelig hjerte. Dette var et kjærestepar, og de var helt rørende i sin omsorg for hverandre.

Sothøne


Her er det andevask


En svane er jo så elegant, men den kan også være veldig søt og uelegant, som her, litt fotohumor:
En gyllen stund!

Jeg ønsker deg en fortsatt vakker uke!!


24 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder, Kjersti! Du er en flink fotograf, det er sikkert!!!
  Lykke til i tenkeboksen ang. kneoperasjoner. Ingen koselig nyhet å få da, at man trenger to nye knær! Og med ME midt oppe i det hele :-(

  Gleder meg over alle flotte bilder du legger ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger-Johanne! Tusen takk skal du ha:) Så koselig at noen gleder seg over bildene mine. Det varmer! klem fra Kjersti

   Slett
 2. Vackra foton som alltid. Lycka till med knäoperationen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Pj, og det skal nok komme mange bilder før det blir kneoperasjon:)))

   Slett
 3. Flotte bilder!!

  Tøff beskjed å få at du må ha nye knær ja.... :-( Det er ikke enkelt med ME i tillegg. Håper at de kan hjelpe deg likevel, og at livskvaliteten din blir bedre. Det kan ikke være enkelt å ikke kunne gå mer enn noen få skritt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Cathrine!! Det virker uoverstigelig å skulle bli operert. Har sjekket på Aleris, og tenker jeg må finne et sted der jeg får all den ro jeg kan rundt dette. Jeg er ikke redd for smerter, men for bedøvelse, anestesi, operasjonen. Tusen takk for omtanken:) god klem:)

   Slett
 4. Stakkars deg, du har mye helseproblemer å hanskes med.
  Jeg kjenner en som 'byttet' kneleddet, og det gikk veldig bra. Hele forløpet var meget velykket.
  Lykke til med operasjonen(e), og gled deg til det er over og du blir bedre og slipper de smertene du har nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gudveig, for oppmuntring. Det gjør veldig godt å høre om folk som har gjennomgått vellykket kneoperasjon. Det ville vært fantastisk å slippe de smertene jeg har nå. Jeg er ikke redd for smerter, men det er en påkjenning på toppen av det andre:))) Leste om skulderen din også, GOD BEDRING til deg også!!

   Slett
 5. Helt nydelige bilder, Kjersti!
  Jeg kommenterer ikke hver gang, selv om jeg gjerne kunne ha gjort det på alt det flotte du viser frem. Jeg er kjempeimponert og kikker stadig vekk innom for å få noen gode stemninger i kroppen bare av å se på bildene dine!

  Trist å høre at knærne nå er så dårlige at lite annet enn operasjon virker. Da har du også slitt lenge...! Jeg har hørt om flere som har vært gjennom tilsvarende operasjoner, som har fått et helt nytt liv etterpå. Og uansett, er vel dagens situasjon ikke et alternativ?
  Du får ha lykke til med grubleriene, skjønner godt at det er kinkig! Varme tanker sendes deg gjennom "eteren"!
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Anne!

   Tusen takk for kommentaren! Og jeg forventer ikke at folk kommenterer, så ikke tenk på det engang. Jeg takker selvsagt hvis noen legger igjen en melding. Men jeg skriver bloggen min mest for egen del. Det at du kikker innom holder masse for meg, og jeg ser jo at det er folk på "besøk" her på tallene, og det er koselig! Så fint å høre om de som har fått et fint liv etter kneoperasjon. Det er jo mange som trenger reservedeler. Mange av oss er jo kommet i en alder der utskiftninger er nødvendig. Pussig at knærne mine er så dårlige siden jeg så å si ikke har klart å gå (pga ME) på over 20 år. Dagens situasjon er ikke noe alternativ, det er så sant og klokt skrevet!
   Tusen takk! Varme tanker varmer ekstra godt. Håper du er gjennom eksamener og at det går fint med alt det du holder på med!!

   God klem!:)

   Slett
 6. Hei Kjersti,
  bare en liten hilsen her, håper det kommer noe mer "privat" snart. Regnet med at du må ta op...fikk jo samme beskjeden ifjor selv. Mine er så ødelagt at de burde blitt skiftet ut for to år siden, nå er det 3 ;-)... Forstår at du TENKER, men stort verre kan det vel ikke bli??? Jeg venter LITT til.. og så tar jeg ET om gangen.
  Har vært dårlig lenge nå, derfor er jeg så stille...men tenker på deg og ønsker ALT GODT!!!
  Klem fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Annette!

   Jeg tenker på deg!! Tusen takk for hilsen. Ikke stress med å skrive. Og du har fått samme beskjeden. Det er jo en trøst, selv om man ikke unner noen å få beskjed om at man må gjennom store operasjoner. Tror du ikke at din sykdom og min sykdom har disponert for at knærne har blitt så dårlige? Og du har ventet og ventet. Eneste er å ta ett om gangen. Vi får heie på hverandre. Det blir nok iallfall ett år til før jeg gjør dette. Samtidig er det nå så ille at jeg har mer enn nok med å dusje, kle på meg, gå inn og ut av bil.

   Jeg har skjønt at du er dårlig! Skulle så gjerne ønsket for deg at medisinen virket. Er du på facebook? Jeg så en med navnet ditt der, dvs, flere, så jeg lot være å skrive.

   GOD BEDRING og ALT GODT til deg også, Annette, stor klem fra Kjersti

   Slett
 7. Takk igjen for utrolig fine bilder. Så mange flotte posisjoner og farger. Du har fått meg til å se fugler på nye måter.
  Jeg skjønner forresten godt suksessen din med bilde i ditt forrige innlegg, fargespillet er bare utrolig fascinerende.

  Ønsker deg så gode dager som det er mulig, med alle de helseutfordringene du har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære "gamle ugle"! Tusen takk, så koselig at du liker bildene mine! Artig det du skriver om å se fugler på nye måter. Det samme skjer for meg. Jeg blir stadig overrasket over fuglene og visste ikke at de hadde så mange "rare" uttrykk og hvilket liv de lever og samspillet mellom dem.
   Tusen takk vedrørende grågåsa som kom på veggen til den fotogruppa. Koselig at du legger merke til fargespillet på den måten.
   Ønsker deg også gode dager) En dag av gangen er det beste tenker jeg:)

   Gode tanker:)

   Slett
 8. Fantastiske bilder, Kjersti, jeg er SÅ imponert!

  Vanvittig kjiipt med knærne, skjønner om det ser håpløst ut! Men jeg har en klokketro på at vi mennesker klarer det vi må. Klarte jeg en dobbel lungetransplantasjon klarer du også...

  Varme tanker fra Åshild

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Åshild!!
   Du har nok mye rett i at vi mennesker klarer det vi må, iallfall hjelper det på å tro på akkurat det. Ha det som en av sine livsmottoer. At du klarte en dobbel lungetransplantasjon er bare noe jeg bøyer meg i støvet for, og jeg sier som jeg har sagt i mange år: Du er en EKTE heltinne!! Så tøff er jeg ikke. Og så til og med står du fjellstøtt på begge beina etter det marerittet du var igjennom!! Varme tanker til deg også, og takk for omtanken, jeg har mye å lære av deg!! kjersti

   Slett
 9. Hei!

  Flotte bilder av hettemåker m.m. på Østensjøvannet. Takker også for dine koselige kommentarer på min side. Tuva er en jakthund (fuglehund), og det ville bli voldsomt stressende for henne om hun fikk ligge i lavoen, med orrfuglene rett utenfor. Hun ville ikke forstått hvorfor hun ikke fikk "jakte" på dem. Derfor hadde hun det best i buret sitt i bilen om nettene. Der trives hun forøvrig veldig godt. :)

  Alle gode ønsker til deg i forhold til helse, og en eventuell operasjon. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Arnhild, tusen takk for kommentarene. Er ikke så verst fornøyd, du hadde jo tatt mange fine både fra Østensjøvannet og andre steder. Tenk så flott en tiur. jada, jeg vet at Tuva er en setter, en fuglehund, men visste jo ikke at orrfuglene trippet utenfor, og da hadde hun det nok best i lavoen:)
   Mye man kan lure på, og får man svar så skjønner man det: jeg nyter bildebloggen din, så meg titter nok innon snart igjen:) Tusen takk for gode ønsker))

   Slett
 10. Nyyyyydelig bilder. Skjønner godt at du trenger en tur i tenkeboksen for knær. En varm klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tingelingeling!!! en god klem til deg også:)) Og takk for kommentar.)

   Slett
 11. Du e så utrolig tøff og sterk.. Skjønner godt du må i tenkeboksen.. Lykke til med ka du bestemme deg for..

  Åhh for noen nydelige bilda.. helt bergtatt.

  Klemm

  Hilsen jojjan

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Jojjan!!! Tusen takk skal du ha, så koselig melding å finne her da!!! Og fine ord om bildene mine!! GOOOOD KLEM:)) fra kjersti

   Slett
 12. Åh, nu har du gjort det igen! Tagit en massa otroligt fina bilder, Kjersti! De är så rena och klara i färgerna, och dessutom knivskarpa! Jättebra gjort! Jag inbillar mig att mina inte blir lika bra som dina, för att du har ett längre och bättre teleobjektiv än jag har! *hi hi*

  Tråkigt att läsa om dina utslitna knän! Hoppas att du kan repa mod och få operationerna gjorda snabbt, så du blir bra och kan få ett rörligare liv!
  Ha en fortsatt fin helg! Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia!! Har jeg gjort det igjen, du er vel gullig og god, tusen takk!! Noen av dem er iallfalll skarpe. Tusen takk:)) Dine BLIR LIKE BRA som mine!!! Det skal du ikke tvile på. Jeg har brukt to ulike teler på disse bildene, og det er ikke gitt resultatet. Noen som er tatt med en dårligere tele er bedre enn de som er tatt med beste tele og omvendt. Det hjelper godt på å ha en god tele. Vet du, at jeg er i ferd med å kjøpe meg et hybridkamera, jeg trenger noe som er lett, 200 gram blir fint, men spørs på bildekvaliteteten da)))

   Ja, utslitne kne er en byrde. FÅ repa mod, ja, det mangler jeg. Det blir helt sikkert ikke før jul hvis jeg ikke blir enda verre. Er rørligare og ROLIGARE liv vil jeg få da. Det er en fordel å kunne gå!

   Ha en strålende uke, kjære Pia! Med kram og klem fra Kjersti

   Slett