Velkommen til bloggen min

søndag 1. januar 2012

GODT NYTT ÅR, PAPPA!


Godt nytt år, pappa! Et blogginnlegg bare til min pappa og med tillatelse fra ham også!

Jeg vil gjerne hedre min pappa mens han lever. Vi sier så ofte at vi skulle gjort "mer" mens den og den levde. Jeg er så heldig å ha min pappa i live. En levende, kunnskapsrik, fargerik, morsom, intelligent og våken pappa!

her er han!

Jeg vil gjerne rette en egen nyttårshilsen til min pappa og takke for egentlig så mye at jeg ikke kan nevne alt. Men takk for at du er så positiv, optimistisk og alltid til stede hvis jeg trenger det.

Det er snart tre år siden mamma gikk over i en annen virkelighet (slik kan man også si det, ingen av oss vet noe om dette), og vi har delt sorgen over henne og vi har kommet oss videre selv om vi snakker om henne veldig ofte. Hun vil alltid være i hjertene våre for å skrive det riktig enkelt og litt "barnslig". Jeg er imponert over hvordan du takler singeltilværelsen. Du er mye alene, men kjeder deg aldri. Det med ikke å kjede seg, må jeg ha arvet. Jeg kjeder meg heller aldri. Tenk at du etablerte deg alene i egen leilighet i en alder av 77. Det er imponerende. Du har innredet, ordnet, virkelig fått det koselig, rydder og rengjør og gjør alt selv til tross for noen helseproblemer.


Takk til pappa for at vi har delt tid på ferier, for alle timene i telefonen og stundene hos deg og hos meg. Det blir aldri kjedelig sammen med deg. Nå som jeg har gått mer inn for fotohobbyen har vi fått enda flere interesser felles. Jeg setter pris på diskusjonen om bilder, særlig om komposisjon, og du kan av og til være nådeløs i kritikken, men også full av lovord. Det siste er det mest av. Du roser meg, du syns det er topp at jeg har fått en så fin hobby. Det er svært mye du kan om foto. Ikke så rart med tanke på at du er profesjonell fotograf. Du er en kilde som øser ut av deg av kunnskapen som jeg bare tar til meg.
Dessverre kom du "for sent" til å kunne gå skikkelig inn i den "digitale verdenen"; men jeg syns du er kjempeflink for du trakterer din Nikon digitale speilrefleks som bare det, leser bruksanvisninger til din nye blitz og  mye annet. Senest i dag snakket vi om hvordan det var i "gamle dager" da du måtte retusjere for hånd, og til og med skrape bort ting for så å dekke til med penn etterpå, og hvordan du også retusjerte på negativ film. Nå er det akkurat det samme man i dag gjør i photoshop. Nå trenger du ikke tenke så mye på retusjering, men heller glede deg over det du kan, og jeg er imponert over at en mann i din alder, født i 1932, klarer å bruke bilderedigeringsprogrammer i windows uten problemer.

Jeg er skikkelig stolt av å ha en sånn pappa. Vi står på linje i mange politiske spørsmål og andre grunnleggende verdier. Likevel kan vi ha noen friske diskusjoner.


Jeg hadde verdens snilleste farmor. Du ligner på henne. Av og til når jeg ser på deg sniker det seg fram en liten tåre. Jeg blir så rørt i øyeblikk hvor du er så skrekkelig søt. Det skjer til stadighet.
I innlegget mitt her rett før jul skrev jeg om at jeg ødela kjøkkenmaskinen min fordi jeg rørte smør og sukker hvitt mens smøret var steinhardt.
http://kjerstiholst.blogspot.com/2011/12/er-irsk-smr-hardere-enn-meierismr.html

Du hadde allerede gitt meg et solid bidrag til fotostativ, så jeg tenkte ikke ett sekund på at jeg skulle få noe mer. Men under juletreet lå det en ny maskin! Snille pappa.

Det aller viktigste handler ikke om ting: Det viktigste er at jeg kan komme til deg når jeg er lei meg, når noe tynger, når det er noe jeg trenger å snakke om.

Jeg syns det er aller viktigst å si på begynnelsen av 2012: JEG ER GLAD I DEG, PAPPA! Og denne hilsenen her vil jeg gjerne dele med alle som måtte komme innom og lese bloggen min.

Og til dere andre: ET RIKTIG GODT NYTT ÅR ØNSKES DERE!


Her er det siste bildet jeg tok i 2011, mitt lokale kjøpesenter som ser ut til å være forlatt, og sånn var det lille nyttårsaften. Om få dager er julepynten borte og hverdagen tilbake.

3 kommentarer:

 1. Så fint att du värdesätter din far medans han kan ta emot din kärlek och dina fina ord.

  SvarSlett
 2. Hei Pj:) Ja, ikke sant, jeg verdsetter min pappa, og han fortjener å bli gjort stas på:)) Tusen takk for kommentar:)

  SvarSlett
 3. Så fint du skriver om din härliga pappa!
  Kul att ha fotointresset gemensamt också!
  Jag har min mamma i livet, hon fyller 84 nu i januari.
  Kram Pia

  SvarSlett