Velkommen til bloggen min

tirsdag 10. januar 2012

wordfeud-en ny interesse- scrabble på mobilFørst skjønte jeg at min bestis spilte noe som heter wordfeud, som jeg aldri trodde jeg hadde hørt om, men det er scrabble på mobiltelefon. Så hørte jeg at store deler av familien hennes gjorde det samme. Jeg syns ikke det virket forlokkende å sitte med den lille mobilen og flytte brikker. Men jeg lastet nå ned spillet. Åhhh, det var så gøy!

Så tittet jeg innom en blogg jeg av og til besøker, og jøje meg, hun spilte wordfeud også, her:

http://9nassmutthull.blogspot.com/2012/01/dilla.html


Og der skrev jeg straks i gjesteboka at hun gjerne måtte legge meg til, og gjorde det, samt min venninne og hennes familie. Og så viste det seg at min nevø Stian også driver med denne lille besettelsen.

Spillet er morsomt. Fordelen er at enhver kan bestemme tempoet selv. Det kan ta fra én time til to døgn på ett spill. Ingen har forpliktelser. Så da kan man ha gående flere spill på én gang. Jeg har selvsagt allerede begynt å irritere meg over "ordboken" som ikke er helt logisk. Den godtar ord som "won", "cad", "kute", "tate"...noe i den gaten. Altså når man har spilt en stund, skjønner man hva som er gangbart. Jeg ser jo at de drevne er inni disse ordene som ingen skjønner hva betyr. Så hvis man skal bli bedre i norsk eller i språk er jeg ikke helt sikker. Men i tillegg til å kunne både norsk og spesialord, må man være en strateg. Det tok meg flere spill før jeg skjønte at brikkene burde plasseres der det sto to bokstaver som anga at man enten fikk doble eller triple bokstavpoeng eller hele ordpoeng.

Jeg syntes jo veldig fort at det ble litt få å spille mot, så jeg fant ut at jeg kunne søke etter spillere! Veldig bra. Nå har jeg 20 spill gående, og jeg må bare ikke bli for ivrig, bare tenke at det er ok at folk må vente, og regner med at andre også tenker det.

Folk gjør vel litt annet enn å spille wordfeud?


11 kommentarer:

 1. Jo, du må nok også vente... :) Moro!

  SvarSlett
 2. *ha ha* Det verkar snart som varenda människa håller på med detta spelet! Men inte jag.

  Ha en god fortsättning på året, Kjersti!
  Just nu ser jag solen lysa där ute! :)
  Kram Pia

  SvarSlett
 3. Jeg kan ikke utstå å spille noe som helst, heller i scrable, - som min mann og hans søster elsker å spille, men det blir uten meg, - derimot har jeg kjøpt boka om Gunvor Hofmo, av Jan Erik Vold, - det er noe annet det, og den gleder jeg meg veldig til å starte på, må, og vil - lese ferdig Familieanliggender først, veldig god den også, - i det hele tatt mange gode bøker for tiden, så spille, nei,
  Elisabeth

  SvarSlett
 4. Takke meg til å spille det på god, gammeldags måte - på brett. Det har vi holdt på med i mange år - innimellom.
  Reglene er nok omtrent de samme der...

  SvarSlett
 5. Veldig moro, 9na!! Jeg må tenke mer strategi:)

  Kjære Pia!! så koselig at lyset kommer. Ha en fin fortsettelse på året du også. Jeg har vært på bloggen din, snart kommer kommentarer fra meg.))

  Ja, Elisabeth, skjønner at ikke alle interesserer seg for scrabble på mobil. Boka du skal lese er fantastisk og helt tragisk, 800 sider ren lidelse, men den er verdt det!! En sterk bok om en stor dame. Vi kan diskutere siden aspektet om sosialpornografi der, jeg syns nemlig Vold gikk altfor langt i å utlevere Hofmo.
  Kjersti

  SvarSlett
 6. Kjære Gudveig, jeg har ingen å spille med i det virkelige livet. I tillegg kan jeg ligge og spille, siden jeg tilbringer mye av livet i horisontalen. Så det er noen fordeler for oss syke også:) Og at man kan få spilt det uten å være avhengig av å få folk på besøk som vil spille med en:)) Kjersti

  SvarSlett
 7. Velkommen i klubben! Sønnen min lærte meg det i jula, da jeg lurte på hva han stadig gjorde på mobilen. Men jeg synes det er kjedelig å vente, liker best litt tempo og å spille mot få av gangen. Men må nok passe på å ikke bli hekta, det kan fort bli en tidstyv, stjele tid fra sy -og lesetida. Men gøy når jeg vinner!

  SvarSlett
 8. Takk, Grete! Så sønnen din lærte deg det. Jeg har en sykdom som gjør at sakte tempo er veldig bra for meg. Jeg ligger mye så enda bedre. Og jeg har så mange lidenskaper som er større enn dette, så i mitt tilfelle er det ingen fare for å bli hekta:) Jeg har veldig lite med "frisk tid", så jeg er bevisst på hva jeg bruker den til:) Og ikke syns jeg det er så viktig om jeg vinner heller, hihi:)

  SvarSlett
 9. Jeg leser kommentarer, - så du synes ikke det er så farlig om du ikke vinner, nei,- det er bra altså, godt å ikke være hekta på å skulle være best, - da blir det så ekkel konkurranse, - " jeg er bedre enn deg, liksom " - det er som lille e sier, jeg kom først, - jeg ble først, når vi skal løpe om kapp, men jeg tror nok han snart har vokst det av seg.

  SvarSlett
 10. Japp! här wordfuedas det också!!! Super kul!

  SvarSlett
 11. Kjære Elisabeth:) Klart lille E sier "Jeg kom først"....det er vel sånn barn er.) Søte E:)

  Hei Pj, så du har også wordfeud:) javisst er det kult.)

  SvarSlett