Velkommen til bloggen min

fredag 27. januar 2012

Vinterbilder-vinterstemning-filosofi over livet

Her er det vakkert

Det blir bare noen bilder med ønske om GOD HELG til deg som er innom bloggen min. Disse bildene var målet for siste søndagstur, men så dukket jo de nydelige sangsvanene opp som jeg har blogget om i de to foregående innleggene. Nå kan vinterbildene postes, og vinteren er vakker. Likevel er jeg glad for at vi snart går inn i den siste vintermåneden selv om mars ikke akkurat kan betraktes som særlig vårlig, så kan det jo dukke opp spire til liv her og der. Og om snøen fortsatt ligger og det er kaldt, så blir det lysere. LYSET kommer nå, mer og mer!!

Disse to bildene er av samme motiv, tatt med et par timers mellomrom. Så man kan se hvor mye lyset har å si for fargeleggingen av motivet.

Så det må sies om Norge, det omskiftelige i lyset, de ulike årstidene, skaper fotomuligheter. I mitt tilfelle har vinteren tidligere vært en pine fordi jeg har vært en frysapinn. Nå tror jeg alderen har gitt meg varme i kroppen, har ikke kjent maken noengang. Kan være ute og kjenner ikke kulda nesten.

Elva som heter Igna
Flere bilder av samme elva betyr at jeg er glad i motiver med vann.

Her har jeg et sitat fra tiden da jeg leste filosofi, og det er Heraklit som sier: "Et menneske stiger aldri to ganger ned i samme elv når man definerer elva som elvevannet." Øhh, dyp? Det tror jeg betyr at livet er en prosess, og Heraklit sammenligner livet og mennesket med en rennende elv. Mennesket og livet selv er akkurat like mye i bevegelse og i en prosess som en elv som renner. Kult sagt. Greske filosofer som levde for over 2000 år siden er fortsatt høyaktuelle. Vi snakker jo mye om livet som prosess, om utvikling og bevegelse. Det er jo fantastisk at ting ikke er statiske. I stillstand. Passer iallfall godt til mitt livssyn der jeg har stor tro på utviklingsmuligheter på ulike plan. Dessuten er dagens filosofi i en poststrukturalistisk tid bygd på greske filosofer. Kan leses om her:
http://no.wikipedia.org/wiki/Filosofiens_historie

Dette er kirken i Kirkebygda i Enebakk

De fleste mennesker liker naturen, og vi er jo en del av den. Naturen får oss til å tenke nettopp over mange av livets spørsmål. Det blir både refleksjon og rekreasjon. Skjønnheten og stillheten.

Så plutselig blir naturens stillhet avbrutt av dyrelyder, som i dette tilfellet da jeg støtte på en hel gjeng med ender. Skal si de var livlige.

Her er min kjære og sjåfør som frakter meg vel og vakkert til ulike fotosteder. Verdens mest fantastiske mann!

Jeg syns sol som bryter gjennom snødekte trær med en vei der vi ikke vet hva som møter oss etter svingen også setter i gang litt tanker om livet. Noen vil kanskje se på det som klisjéfylt, jeg syns det er vakkert.

GOD HELG!


11 kommentarer:

 1. Her var det mange flotte bilder - som vanlig ;)

  Eg gleder meg til vinteren slipper taket, men den hører liksom med. Og mange flotte motiver da ;)

  Morgenmonikaklemma

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Monika! Ja, vinteren hører med, men når januar er bak oss, ser jeg med forventning på den lyse årstiden vi har i vente.) Morgenklem fra Kjersti:))

   Slett
  2. For noen deilig bilder, - gjenkjennelige steder, lys og vakkert, - det er fint altså, og du skriver så fint til, og ja, god helg til deg og dere også, og så ses vi,
   Elisabeth

   Slett
 2. At rose dine billeder har jeg jo gjort så tit, er især begejstet for fuglebilleder men må sige at disse vinterbilleder og de asociationer jeg får når jeg ser på dem er dejlige.
  Tilstår blankt, jeg er ikke så god til kulde så måske er jeg en smule glad for vejrsituationen hvor jeg bor, men på den anden side så ka jeg nu nok når jeg ser på disse savne lidt sidste år, MMMMMMMMMMen altså kun udseende mæssigt, den dårlige farbarhed og glatte veje og stier kan jeg roligt undvære.
  En rigtig hyggelig weekend til dig også Kjersti, må snart til at tage mig sammen og få lavet min egen blok, men bliver så utrolig usikker hver gang jeg går i gang. :-) fra Linda G

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Linda! Tusen takk for kommentar. Så koselig at du får gode assosiasjoner til vinterbildene. Jeg tilstår også blankt at jeg ikke er særlig god på mye kulde. Jeg husker ikke hvor du bor? Trodde det var Danmark og der er det kaldt også? Jeg ler, griner, for jeg har samme opplevelse av vinteren som deg. Men som du sier det er vakkert å se på. Etter at jeg begynte å ta bilder, har forholdet mitt til vinteren endret seg litt. Tidligere var det bare godt å sove om morgenene på vinteren, men nå vil jeg opp for å rekke å ta bilder mens det er lyst.) Klart du må ha din egen blogg, det er bare å begynne. Skulle ha svart før, men har ikke vært så mye online. Ha en flott uke! med hilsen fra KJersti

   Slett
 3. Nydelige bilder, både naturbildene her og svanebildene nedenfor! Jeg er enig med deg i at det er deilig at det blir lysere dager, jeg blir mer og mer avhengig av lyset. Og da tenker jeg ikke først og fremst på sterkere pærer i lese-og arbeidslys, men lyset ute. Det å kunne komme seg ut fra jobben mens det er lyst, er noe helt annet enn å komme og gå i mørket. Gå tur i dagslys er noe helt annet enn en tur i kveldsmørket eller en tur i lysløypa.
  God helg til deg og din kjære, håper formen tillater en ny fototur i helga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Grete, tusen takk. koselig å få kommentar på vinterbilder også. Ja, ikke sant, man blir mer og mer avhengig av lyset. Lyset ute ja, og når man fotograferer er man HELT avhengig av det. Ha en riktig god uke!!

   Slett
 4. Her fant jeg noen fotos jeg likte godt, det er de hvor du er nær vegetasjonen, grener og sånt. De har spenst i seg, for meg.
  Ellers liker jeg det hvitgråblå i landskapet på denne årstiden. Det finner jeg mye av i disse bildene dine.

  Her hos meg er nok våren langt unna. Noen år varer våren her nord hos meg av noen få dager, så er det sommer. Det kan skje i mai, sjelden før det (men det hender). Mars er en vintermåned for oss nordboere.

  Men det er lyst ute nå, fordi sola er tilbake. Det kjennes godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint, "gamle ugle", at du likte bildene, og at du liker vegetasjon med grener, det er ganske fascinerende, syns jeg også:) Nærhet itl jorda, til det levende. Godt jeg klarer å formidle det gråblå, for det er sånn jeg opplever denne årstiden, men det er litt varme i noen bilder når sola bryter igjennom. Jeg visste ikke at du bodde langt nord, ja, da er det godt at sola er tilbake! Jeg vet at våren kan være kort og at vinteren kan ligge til juni. Jeg definerer meg egentlig som nordboer, og tenker at det er bare gradsforskjeller fra deg til meg, men kanskje ikke likevel. Jeg skulle så gjerne vært og tatt bilder av nordlyset. Ha en så vakker uke som mulig! Jeg kikker innom diktene dine:)

   Slett
 5. Så fina vinterbilder, Kjersti! Jag gillar när det blir lite blåa toner i det vita, det ser så kallt ut då! :)
  Lite så här ser det ut hos oss också, men ni har fått mer snö ser jag.
  Det är skönt att det redan blivit ljusare om dagarna. Vi går absolut åt rätt håll, men lite vinter först är inte fel!
  Ha en fin helg!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. KJære Pia, tusen takk:) Blåtoner i det hvite liker jeg også. Så vi har fått mer snø, tviler ikke, Nord-Skåne er nok lenger sør og dere forskånes bokstavelig talt (øhh i SKÅNE), fra de største snøfallene eller de smelter fort igjen.) Men vi går mot lysere tid.) ha en nydelig uke, med klem fra kjersti

   Slett