Velkommen til bloggen min

lørdag 31. desember 2011

Egen bildekavalkade og lånte ord på årets siste dag. Å møte hat med kjærlighet!


Årets siste dager har vært nydelige. Det har vært sosialt, og jeg har til og med fått fotografert. I går var jeg ved Svartskog og tok bilder både mot Nesodden og Oslo. De kommer nedover her på siden.

Før jul var jeg syk med en heftig hoste. Jeg har nok en brist eller brudd i et ribbein for det gjør vondt å hoste, nyse, le og ligge på siden, veldig vondt, men jeg ser lyst på at det går over med ro og litt ibux.


Ordene jeg har lånt er kronprins Haakons tale under minnemarkeringen fredag 25. juli, 2011. Det vil komme taler i kveld, både kongen og statsministerens, men intet kan toppe kronprinsens tale og når han blant annet sa med kraft og empati og tyngde at: "i kveld er gatene  fylt med kjærlighet".

Jeg gjengir hele talen hans nederst på siden. La oss huske på at årets siste kveld er fylt med kjærlighet, ja, la oss huske på at hver dag og kveld i året som kommer er  fulle av kjærlighet. Kjærlighet til hverandre og til livet. La oss møte hat og fiendtlighet med kjærlighet. Kjærligheten er den eneste farbare og sanneste veien.

Jeg vil ta med meg kronprins Haakons tale inn i 2012!

De første bildene her ser like ut, men det er nyanser.

Vi mennesker kan velge kjærligheten. Det er kanskje det viktigste valget vi kan ta. Og det som er enda viktigere er hvor i oss selv vi kommer fra når vi gjør det. Det er nærværet i oss selv som er så vesentlig. Derfor må vi ta valget hver dag, og det betyr hvert øyeblikk, og det igjen betyr at vi må leve HER OG NÅ!!  I går kveld var det nydelig lys ved Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog
Dette bildet er tatt fra Svartskog mot Oslo
Dråper


Med talen til kronprins Haakon vil jeg ønske alle en flott nyttårsaften og et riktig
vakkert og fredfullt og kjærlighetsfullt nytt år!:I kveld er gatene fylt av kjærlighet.
Vi har valgt å besvare grusomhet med nærhet.
Vi har valgt å møte hat med samhold.
Vi har valgt å vise hva vi står for.
Norge er et land i sorg. Vi tenker på alle som har lidd tap. Som savner.
På alle som gjorde en heroisk innsats for å redde liv og gjenopprette tryggheten vår. Og på lederne våre som har blitt satt på vanskelige prøver de siste dagene.
De som oppholdt seg på Utøya og i Regjeringskvartalet var mål for terroren, men den rammer oss alle.
Tydelig og forferdelig har vi sett hvor store konsekvenser enkeltmenneskers handlinger kan få.
Det viser samtidig at det betyr noe hvilke holdninger hver enkelt av oss har, hva vi velger å bygge livene våre på. Og hvordan vi velger å bruke det til beste for hverandre og samfunnet vi lever i.
Etter 22. juli kan vi aldri igjen tillate oss å tenke at våre meninger og holdninger er uten betydning. Vi må møte hver dag, rustet til kamp for det frie og åpne samfunnet vi er så glad i.
Kjære unge: Dere er vårt korrektiv, vårt mot og vårt håp. Det er dere som skal forme og bestemme hvilket Norge vi skal ha i årene framover. Hver og en av dere er umistelige. Men vi har mistet mange.
Det Norge vi vil ha skal ingen ta fra oss.
I kveld er gatene fylt av kjærlighet.
Vi står overfor et valg. Vi kan ikke gjøre det som skjedde ugjort.
Men vi kan velge hva dette skal gjøre med oss som samfunn og som enkeltmennesker.
Vi kan velge at ingen skal måtte stå alene
Vi kan velge å stå sammen.
Det er opp til hver enkelt av oss nå. Det er opp til deg og det er opp til meg.
Sammen har vi en jobb å gjøre. Det er en jobb som må gjøres rundt middagsbordet, i kantina, i organisasjonslivet, i det frivillige, av menn og av kvinner, i distriktene og i byen.
Vi vil ha et Norge hvor vi lever sammen i fellesskap med frihet til å mene og ytre oss, hvor vi ser forskjeller som muligheter, hvor friheten er sterkere enn frykten.
I kveld er gatene fylt av kjærlighet.5 kommentarer:

 1. Vakre bilder og vakre ord! Mathilde

  SvarSlett
 2. Så härligt stämningsfulla och fina bilder!
  Ser att du haft en underbar julhelg med mycket mys med dina kära!
  Läste att du hade fått ett teleobjektiv i julklapp, men du milde så tungt!!

  Hoppas nu du får ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År, Kjersti!
  Kram från Pia

  SvarSlett
 3. Flotte, stemningsfulle bilder og flotte ord! Ønsker deg er godt nytt år - håper formen bedrer seg så du får mer overskudd til de morsomme akrivitetene i livet!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 4. Takk, Mathilde

  Kjære Pia, så koselig at du syns det! Jeg har nå tittet på dine svanebilder som blir bedre og bedre, og svanene liker seg tydelig i Skånes våtmarker om vinteren. Tusen takk for kommentaren, ja, har hatt en kjempefin og koselig og nær jul, og håper du har hatt det samme. Ja, den telen blir nok litt for tung. Jeg får prøve:) GODT NYTT ÅR til deg PIA!! Håper alt blir riktig bra, og jeg gleder meg til å se bildene dine i det nye året.

  tusen takk, Grete! Ønsker deg også et godt år med alle de gode tingene. god klem fra kjersti

  SvarSlett
 5. Det er en flott tale. Og du har lagt inn nydelige bilder. Du fanger øyeblikkene. Tusen takk for at du deler disse med oss.
  Klem Mona

  SvarSlett