Velkommen til bloggen min

søndag 5. januar 2014

Jeg strikker og de løse trådene er tilbakeVi er noen dager i det nye året, og bloggen min har fått tilbake sitt gamle navn: "Kjerstis løse tråder", å kalle det et fotohjørne var veldig begrensende, syns jeg. Og på bildene her er det jo helt tydelig at jeg slåss med mange løse tråder, for ja, det er over 20 år siden jeg har strikket. Etter at jeg både i fjor og i år fikk en slik "hals" av en venninne, ble jeg så inspirert og tenkte at jeg kunne prøve.

Men det er absolutt bare en prøve, for jeg er helt elendig til å strikke, men forsøker man seg ikke, blir det jo ikke noe. Og jeg har til og med strikket fem stykker av disse, og det gikk fort, men veldig slitsomt for en ME-kropp, det også. Nå vurderer jeg å begynne på et annet strikketøy, ja, jeg har faktisk bestilt både garn og mønster. I og med at jeg ikke kan noe om dette, bestilte jeg feil mønster, men nettbutikken hjalp meg å finne noe som passet til garnet.

Disse halsene på bildene her ble til ved det man kan kalle en "trang fødsel" i den forstand at jeg la opp maskene så stramt at jeg plundret med å komme rundt, og jeg satt til slutt med en del i venstre hånd og en annen del i høyre, ja, jeg hadde greid å ødelegge strikkepinnen ved å dra så hardt for å få over maskene. Det er den offwhite som også har blitt minst, som var den første, etterpå lærte jeg å legge opp med løse masker. Da gikk det bedre.


Vel, dette var litt morsomt, men fikk veldig vondt i armene av dette. Herlig så skrøpelig jeg har blitt. Som ung heklet jeg og strikket uten tanke på at noen kunne få smerter av det. Men jeg skal forsøke med noe annet, det vil nok ta dager før noe nytt kommer av strikk, men det kommer bilder av andre ting da, det er jo fotograferingen som er lidenskapen min

Takk for at du tittet innom! Håper det nye året har vært snilt med deg. For min del vil jeg ikke si at det har kommet i gang skikkelig.


14 kommentarer:

 1. Jeg er glad for at de "løse trådene" er tilbake! Godt nytt år!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk qvinde-hast!! GODT NYTT ÅR du også:) Så koselig at du liker at trådene er tilbake:) Hilsen Kjersti

   Slett
 2. Heia Kjersti! Veldig bra jobbet! Merker selv at når det er lenge siden jeg strikket, må jeg begynne pent. Bare litt hver dag så armene kan venne seg til det. Og når tilvenningen er over, går alt så mye bedre. Lykke til Kjersti!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørg!! Tusen takk! Det er nok sant med tilvenningen, jeg har noen dager uten nå mens jeg venter på nytt garn, noe som heter mohair silk, aner ikke hva det blir ut av det, men gøy er det altså:) Så takk:) :) Klem fra Kjersti

   Slett
 3. Godt nytt år. Fint at de løse trådene er tilbake. Veldig kjekt med et håndarbeid, men husk å ta noen pauser innimellom så ikke armer og skuldre begynner å verke. Fine halser og veldig godt alternativ til skjerf. Lykke til med strikkingen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år Lappedamen!! Så hyggelig at du liker at de løse trådene er tilbake. Og takk for godt råd om pauser, det er jo der jeg har min svakhet, blir veldig intens i det jeg gjør:) skal huske på det. Jeg har noen dager å vente nå for jeg har bestilt garn over nett og mønster:) Tusen takk!! Håper alt er vel med deg!!! Klem fra kjersti

   Slett
 4. Fine halser i fine farger :-) Sånne har jeg ikke prøvd å lage, så der fikk jeg en ide. Godt å høre at flere enn meg legger opp litt stramt. Jeg har begynt å legge opp på tykkere pinner enn dem jeg skal bruke, og det fungerer ikke så verst :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Sollemor!! :) Så bra hvis jeg kunne gi deg en idé!! Så du legger opp stramt også! Takk for tips om å legge opp på tykkere pinner enn de du skal bruke, det vil nok løse problemet!! :) :)

   Slett
 5. Fine halser.Kreativitet er ikke det dummeste. Og det var jo ikke verst at det ikke stoppet med én.

  Strikking er ikke helt min greie, men jo, jeg har forsøkt det en gang i tiden. Ble mest grytekluter.

  Lykke til videre etter navnebyttet. Ser fram til å følge deg videre. Artig med en fotoblogg, så jeg håper ikke den delen nå svinner hen.

  Alt godt.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørn, og tusen takk:) Nei, det ble litt flere enn en, man kan få litt dilla på ting som er gøy. Hehe, så du har prøvd deg på grytekluter da, ikke verst det, de fleste menn har vel ikke strikking som øverst på lista over hobbyer.

   Navnebyttet, åh, tusne takk, fotoblogg er hovedtemaet, og navnebyttet har bare vart en kort stund, og fant ut at jeg trivdes best med de løse trådene. Da har man ikke bundet opp seg selv til bare foto:) :)

   Jeg følger "vannlandet":)
   Alt godt herfra også :) :)

   Kjersti

   Slett
 6. Kjersti, de er da kjempefine! Et sted må du jo begynne! :) Jeg hadde alltid strikketøy i hendene da jeg bodde hjemme, husker jeg strikka så jeg fikk senebetennelse i armene! :)) Så ikke overdriv! :)
  Riktig godt nytt år til deg og dine!

  SvarSlett
 7. Hei Astrid, så koselig med kommentar fra deg! Tusen takk! Ja, et sted må man begynne, men det kan godt være at jeg plutselig slutter. Så du strikket itl du fikk senebetennelse, akkurat, jeg har litt problemer fra før av med armene av å taste, men mest av å holde et tungt fotoapparat, egentlig for tungt.) Riktig godt nytt år til deg og dine også, antar du nyter varmen på Mauritius!! Kjersti

  SvarSlett
 8. Så flink du er:) Jeg strikker bare tepper for det går på autopilot!
  Skulle gjerne lært noe nytt, men hodet henger ikke med.
  Gode dager til deg:)
  Gunn Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Gunn Hege! Strikker du tepper, så fantastisk! Det krever jo enormt med tålmodighet, har du noen side så jeg kan se på dem? Jeg skjønner godt det med at hodet ikke henger med, og sånn er det jo i perioder, og da er det jo enda godt at ting kan gå på autopilot, så får man til noe i dårlige perioder.) :)

   Gode dager til deg også!!! :)

   kjersti

   Slett