Velkommen til bloggen min

mandag 15. august 2011

Stokkrose fra Bornholm


IMG_9055 - Kopi (2) kopiera

Det må være omtrent 8 år siden jeg fikk denne stokkrosen fra Bornholm. En vakker gave, syns jeg. Den var sped, og jeg var spent på om den var levedyktig.

IMG_9085 (2)

Den hadde litt begynnerproblemer, men de siste årene har den strukket seg i været og blomsterkronene har formert seg og blitt frodige og fargerike

Ferien er over, jeg våknet til en regntung dag, og da jeg tittet ut, kjente jeg at denne stokkrosen måtte jeg forevige. Jeg har ikke sett mange av dem i Norge, men på Bornholm må det sies å være “øyblomsten” over alle der den trassig vokser seg fram inntil husvegger i mur med knøttlite, tørt jordsmonn, men fram kommer den!  Den er å se gatelangs der den er med på å fargelegge alle de vakre bindingsverkhusene.


IMG_9060 - Kopi kopiera1
Vakker blomst

6 kommentarer:

 1. Helt nydelig! Har alltid ønsket meg en sånn i hagen :-))

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Bjørg, du er alltid så raus med kommentarene dine:)) Er de vanskelige å få tak i tror du? Jeg fikk den i gave av noen som tok den med seg fra Bornholm:)

  SvarSlett
 3. Vet du, det vet jeg rett og slett ikke! Jeg skal jamen forhøre meg på plantemarkedet like ved her. Kanskje de kan skaffe meg en. Fargen på din er spesielt vakker!

  SvarSlett
 4. Nydelig stokkrose! Jeg har en, den er nesten svart og veldig spesiell,synes jeg. Det er alltid spennende om den blomstrer eller ikke,den er ikke akkurat stabil. Lykke til med din!

  SvarSlett
 5. Plantemarked kan skaffe mye, Bjørg, jeg syns også fargen er vakker, rødt, kjærlighetens farge det.

  Tusen takk, Grete, høres vakker og spesiell ut med stokkrose i svart. Min har heller ikke vært stabil, men den har skutt i været de siste to årene, nå er den over en meter.
  Tusen takk for kommentarene begge to!

  SvarSlett