Velkommen til bloggen min

mandag 16. juli 2012

Mitt første HDR-bilde tatt ved Rakke i Stavern og valpen min, SaraHigh dynamic range heter en spesiell redigeringsmetode og fotograferingsmåte som gir blant annet et slikt bilde som dette. Dette er på forsøksstadiet for min del.

Jeg fikk spørsmål på facebook om jeg hadde brukt bracketing eller software, hallo?? Jeg skjønte ikke spørsmålet. Men etter hvert har jeg forstått at det fins innstillinger i kameraet som gjør at man kan ta slike bilder. Det aner jeg ingenting om. Jeg har derimot lært meg å bruke litt av software'n.

Jeg har kommet meg til denne fantastiske utsikten, jeg har satt opp fotostativet mitt, og så har jeg tatt mange bilder med ulike eksponeringer. Siden har jeg "smeltet" dem sammen via to tunge fotoprogrammer som jeg egentlig ikke kan så mye om, men nok til å finne ut av dette. Slike HDR-bilder blir ofte surrealistiske, og jeg liker litt eventyraktig stemning i bilder, og denne teknikken egner seg særs godt ved landskapsfotografering.

Jeg har selvsagt følge av min skjønne valp Sara og Sigmund. Legger ved et par bilder av Sara!
Til deg som er innom bloggen min til tross for at det er sommerferie: Jeg ønsker deg gode, varme sommerdager!!


2 kommentarer:

  1. Det skjønte jeg ingenting av! :)) Synes bilde er fint, men.......... kan ikke helt finne ut av det.. Skjønner at jeg må gå litt dypere enn 'automatic' når jeg tar bilder! :) Sara er jo bare helt nydelig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Astrid, det går fint å ha fotoapparatet på auto:) Tusen takk for go'ord om vakre Sara:)) Håper alt er vel hos deg! Klem fra Kjersti

      Slett