Velkommen til bloggen min

onsdag 11. juli 2012

Den store nyheten--SARA--vårt nye familiemedlem!
Hun heter Sara og er 13 uker, og skal forhåpentligvis være hos oss i mange år framover. Hun ble hentet på fredag og med oss til Stavern. Hun er simpelthen verdens skjønneste hund.  En shetland sheepdog eller en sheltie som rasen kalles. Vi har gledet oss i over to måneder på å få henne, så da hun endelig kom var det vill begeistring. Sigmund la henne i fanget mitt, og helt reservasjonsløst slikket hun meg i ansiktet, hemningsløst, mens hun viftet ivrig med halen. Snakk om å bli godt motatt. 
Hun har tatt oss med storm og sjarmert oss i senk. Vi har fått en skikkelig utfordring. For hva vil man ikke gjøre når man får en hund? Jeg vil ha hunden min trygg og harmonisk, glad og leken.


Og tiden med en hund består av ros og belønning og bare gode opplevelser. Jeg er faktisk usikker på om ordet "nei" skal brukes i det hele tatt, alt skal skje på en mild måte. Når hun biter i gulvteppet så fjerner vi teppet. Ja, vi har tatt bort alt som er av tepper. Så er det bordbena da, vi kan jo ikke fjerne dem, så da er det å ta fram lekene hennes, aktivisere og avlede. Et lite stykke jobb som vil være verdt innsatsen på sikt. Alt skjer i disse første månedene, og det er da valpen er mest lærevillig.


Du som har bladd igjennom disse bildene, må innrømme at hun er helt skjønn? Hun har et strålende gemytt, er hengiven og harmonisk. Dette vil vi ta vare på. Selv om jeg har hatt tre hunder (faktisk 4) før, leser jeg nå en bok om sheltiene. Jeg har kjøpt meg et treningsopplegg på lydbok, og jeg skal følge litt med på videoer med Cesar Millan (the dog whisperer). Og så er hun påmeldt lydighetskurs til høsten. Viktig er det å lytte til valpens behov, balansere mellom lek, læring og hvile. En valp sover mye.

Så da er vi i gang med en ny hund som jeg håper blir gammel og som vil trives hos oss.


16 kommentarer:

 1. Ja, jeg innrømmer at hun er nydelig! Flotte bilder av hunden, også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk, Grete, og hun er enda bedre "live":))

   Slett
 2. Hun er helt nydelig, så her blir det mye glede i heimen i mange år fremover Heidi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Heidi! Tusen hjertelig takk! Det blir masse glede. Så fint å ha henne.)) hilsen Kjersti

   Slett
 3. Hun er nydelig Kjersti :)! gleder oss til å møte henne :)!! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Iselin, tusen takk!! Det er Tingeling også, og vi gleder oss til å møte Tingeling:)) Så artig at vi har kjøpt hund på likt da:))) ! ! <3 GOD KLEM:)

   Slett
 4. Ja, helt skjønn! Nydelig valp! Bilde nr. to er jo prikk likt på Sigmund. Og det av deg og Sara er flott! Kos dere sammen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Åshild) Ja, hun er nydelig på alle måter, vi er heldige. Skjønte ikke hva du mente med at bilde to er prikk likt SIgmund? hihi:) Tusen takk til det med Sara og meg.)) Kos deg i sommer du også, antar du er på vestlandet, hilsen kjersti

   Slett
 5. Helt underbar liten hundvalp! Lycka till med livet tillsammans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk PJ:)) Hun er helt underbar og snäll.))) God helg til deg og din pusekatt.))

   Slett
 6. GRATTIS till den nya familjemedlemmen.
  Det finns inget som att få in en hund i familjen.
  Jag har två.
  Kramizzzz och mysig helg och puss på nosen på sötisen
  Underbara bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lotta! TUSEN TAKK!! Har du två, så fantstisk. Hvilken rase? Vi har nå vår 4. Den siste dog i februar, men vi måtte ha ny hund og glede er udelt. Hun er helt skjønn og underbar vår lille Sara:) Mysig helg til deg også:) Klem fra kjersti, og kram fra Sara til dine två)

   Slett
 7. Kjempenyydelig vofsejente:-) Kos dere masse med henne!

  Sommerklem fra Ruthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ruthe!! Tusen tusen takk!! Vi storkoser oss med henne!! Sommerklem og takk for besøket fra Kjersti

   Slett
 8. Hej Kjersti!
  Så roligt för er med en ny liten hund!
  Du har tagit så fina bilder på henne!
  Önskar er lycka till!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia! Så hyggelig å se noen linjer fra deg.) Tusen takk!! Håper du nyte sommeren, men dere har det vel heller ikke så varmt? god klem fra Kjersti

   Slett