Velkommen til bloggen min

lørdag 28. juli 2012

Fløyelsmyke Stavernnetter i blått og fargesterk Bøkeskogdag i grønt

Minnehallen i Stavern

Det er rett og slett sommer med fløyelsmyke netter og vakre sommerdager i Stavern.

Det er lykkelig ferie. Det er valp, gode naboer, barn, duften av salt sjø, sprudlende liv, softis, nærhet, bringebær, vakker natur, humler, sommerfugler, hvite skyer, måker, hvite stakittgjerder, markeder og en utrolig snill og fantastisk mann.

Det er tur i Larviks bøkeskog. Duften av skog. Det er nok høydepunktet. Jeg har ikke klart å gå tur i skogen på 20 år på grunn av sykdom, men det fins rullende hjelpemidler. Og ved slik hjelp kom jeg meg på skogsstiene. Gamle, gode minner  ble vekket til live. Jeg brukte alle de sanser jeg kunne. Jeg så solen glitre gjennom grønt løv, jeg så store trestammer og forvridde røtter som minnet om forgagne tider, og det var trær, bøketrær, som minnet om en eventyrskog. Det var mennesker. Gamle mennesker med stokk, noen med hunder, gamle damer. Det var en helt spesiell opplevelse å være i Norges eneste bøkeskog. Jeg syns duften av varm sommerskog er noe helt helt eget. Det som gjør at jeg ofte lengter til mine foreldres hytte i Østfold.

Vi var på besøk nattestid ved minnehallen i Stavern. Det var også helt spesielt. Mørkt og vindstille og en flott utsikt, og alt var fløyelsblått og vakkert. Vi så bare lysene fra noen fyr, den opplyste minnehallen og lysene fra småbyen. Og det var ingen andre enn Sigmund, Sara og jeg der.

Jeg er så glad jeg har livet.Det var en lise for sjelen å bevege seg inni alt dette vakre, grønne!

Om det fortsatt er noen som slenger innom bloggen min i Norges deilige sommer, ønsker jeg deg en flott helg.

8 kommentarer:

 1. Jo, jag tittar in ibland, fast från Sveriges sköna sommar :)
  Superfina bilder från den sammetsmjuka (som vi säger) blå natten! Begriper inte hur du gör för att få så bra skärpa överallt i dina bilder?? Jättefint är det i alla fall.
  Så roligt för dig att du fick uppleva den härliga bokskogen igen! Den är jag ganska van vid från våra här i Skåne och visst är det ett underbart grönt ljus som gör gott i själen. Fina bilder därifrån också! Och på maken Och på lilla Sara, som redan ser mycket större ut!

  Igår for vi iväg ut till vårt hav (maken slutade jobbet tidigare) och fick njuta av några timmar på den mjuka sandstranden. Det var +18 grader i vattnet, varmt för att vara på ostkusten. :) Maken badade, men inte jag eller sonen, som faktiskt också följde med!
  Njut på nu när det går!
  Hoppas det inte blir alltför mycket regn.
  Kram Pia
  PS. Du tänkte inte på att du kunde översätta min blogg till norska? Ibland blir det ju rätt och man får fram ordet man söker. Jag tänkte på det du skrev om hur du fick fram Fiskeörn. Det namnet låter mer dramatiskt än vårt Fiskgjuse! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia, så koselig at du titter inn i blant, det gjør jeg hos deg også! Nå har det regnet en hel dag i strekk her, men her hvor jeg er har det nesten ikke regnet i juli. Tusen takk for gode ord om sammetsmjuka (jeg trodde jeg kunne svensk, men det kan jeg ikke, hihi) blå natten.
   Tusen takk, og for at du syns de blir skarpa. Jeg sletter veldig mange, og bare få blir skarpe. Jeg syns ofte jeg ikke får skarpe når jeg bruker objektivet på største brennvidde. Jeg har etter hvert fått meg et fullformatkamera, men det er ikke bedre enn mitt "gamle" så jeg vet ikke. Tusen takk! Den bøkskogen var magisk. Ja, klart det er bøkskog i Skåne, tror det er nesten samme klima her i Stavern. Jeg er jo 15 mil sør for Oslo nå i ferien. Du er heldig som har bøkskog rundt deg alltid. Flott å bo så langt sør som Skåne. Jeg skal faktisk til LUND i oktober, være med mannen som studerer der.

   Ser du at Sara har vokst, ja, hun har blitt mye større på veldig kort tid. Hun er virkelig skjønn.

   Så deilig at dere fikk nyte den myke sandstranden ved havet! + 18 grader er veldig bra! Haha, så du og sønnen badet ikke. Har dere ikke litt vikingblod i dere? Maken badet, så han er tøff.
   Jeg tror det blir fint vær i dag, søndag. Og jeg tror det blir varmt i august, det er alltid varmt i august.

   Jeg tenkte ikke på å oversette bloggen din til norsk, ja, da hadde jeg kanskje fått opp "fiskeørn" med en gang. Det skal jeg huske på til en annen gang. FIskgjuse var et fint ord. :))

   ha en nydelig søndag, kjære Pia!! ( Jeg har ikke sett deg på facebook?)

   kram og klem fra Kjersti

   Slett
 2. Hei! Så godt å høre at du nyter sommeren og livet i fantastiske omgivelser! Nydelige bilder av bøkeskogen mot himmelen og bilde av kirka var magisk flott! Håper jeg en dag kan komme på besøk og se selv... Ha en fin ferie videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, her er det full livsnytelse i "mitt paradis". Elsker simpelthen dette stedet. Tusen takk for gode ord om bildene mine av bøkeskogen mot himmelen. Det er vanskelig å ta originale bilder av himmelen, syns jeg. Tusen takk for at du likte bildet av Minnehallen. Du er hjertelig velkommen hit. Antar at du nyter deilige dager på vakre Jæren? Ha vakre dager og jeg håper du koser deg skikkelig!

   Slett
 3. Vakre bilete!

  God helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Sigrid!! Ha en riktig nydelig søndag! :)

   Slett
 4. Jeg har aldri vært i en bøkeskog, men det kunne jeg virkelig ha tenkt meg ja.
  Her var det mange fine bilder, med sterke grønnfarger. Jeg har litt problemer med å peke ut en favoritt, men kanskje ikke de som er rettet opp, men derimot de som holder seg inne i skogen, blant stammene, i det grønne, det tette. Som holder seg inne i skogens rom?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "gamle ugle", det var kjempefint å være i en bøkeskog. Drømmen er nå å være i en bøkeskog i TÅKE, det er utrolig mange gode bilder man kan ta i tåke. Jeg syns ofte vi har tåke i landet vårt, men jeg har nesten ikke hatt en dag hvor det har klaffet å ta bilder på en "tåkedag".
   Det går bra å ikke plukke ut noen favoritt. Jeg liker også godt de som holder seg inne i skogen. Samtidig er det noe med å strekke seg mot himmelen, noe vakkert i det. Det første av dem med veien er litt alminnelig kanskje. Det jeg liker best av de "grønne" er det med tett løv som du nesten ikke ser himmelen, men ser markante trestammer og løv som "lukker" for himmelen.

   Det som holder seg inne i skogens rom har jo noe trolsk eller HEMMELIG ved seg.) Tror jeg må en tur til dit før jeg skal hjem:)) Jeg liker hemmeligheter

   Tusen takk "gamle ugle".)

   Slett