Velkommen til bloggen min

fredag 9. desember 2011

Sporvogner i natten/Stein Mehren/ekstrem-hoste


Adventstiden ble ikke som jeg håpet. Nå er alle førjulsselskaper så langt avlyst. Jeg skjønner at dette jeg har er mer enn forkjølelse. I går fikk jeg en hyggelig legevaktslege hjem. Jeg orket ikke å komme meg på legevakta, og det er 20 år siden sist. Fikk nesten litt dårlig samvittighet over å be en legevaktslege komme, men jeg er så utmattet og hoster så fort jeg beveger meg litt. Han skrev resept på hostesaft og sa jeg måtte komme meg til fastlegen å ta crp. Jeg kom meg til fastlegen i dag. Var deilig å få tilbakemelding på at han syns jeg var dårlig. Jeg pleier å se frisk ut nesten alltid, nå ser jeg faktisk syk ut.

Da jeg fikk vite at jeg har en crp på 43 ble jeg litt lettet. Ikke fordi det var noen god nyhet, men fordi man da ikke føler at man har mast på helsevesenet uten grunn. Det skulle jo ikke være sånn. Virus kan man bli veldig syk av uten at det påvirker crp. Nå tok legen min serum-prøver for å se om jeg har lungebetennelse. Og i tillegg til ekstrem-hosten er det i grunnen smerter i lungene som plager meg mest.
Da er det bare å vente på tilfriskning.


Jeg legger inn et dikt av Stein Mehren som jeg syns er veldig fint, og som jeg syns passer med bildene jeg tok i høst av blåtrikken på Ljabru stasjon.


SPORVOGNER I NATTEN


Sporvogner i natten. Nesten tomme


med lysende ruter, kommer de glidende inn


til stoppestedene. Stanser, dørene går opp


Noen stiger kanskje på, dørene går igjen


Og vognene glir videre innover natten


Lydløse som drømmer.  De få ansiktene bak rutene


ser nakne ut som sjeler idet de blir hentet

av Stein Mehren


Jeg kom på å ta disse bildene fordi Sigmund jobber mye i forhold til blåtrikken. Det vil si at han forsker og holder på med en full doktorgrad. Jeg skriver "full" fordi han tar denne ved siden av full jobb, og når jeg nå ser hvor mye han sitter ved PC'n ser jeg jo at dette er noen årsverk. Doktorgraden hans skal hete "Indoor noise from outdoor vehicles", og her bedriver han målinger av støy fra trikk og T-bane. Dette bildet vurderer han å ha på forsiden av avhandlingen.

Ønsker alle en fortsatt god adventstid. Om det er flere som er satt ut av virus eller bakterie, det er fortsatt over 2 uker til julaften, så vi vil ha tid på oss til å bli friske(re)
2 kommentarer:

  1. Veldig flotte bilder. Likte spesielt det første. Lekkert!

    God bedrin, Kjerst.

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Trond:) Det første liker jeg best også:))God jul til deg!

    SvarSlett