Velkommen til bloggen min

lørdag 3. desember 2011

Morn, morn, dette er Apple support!


Når jeg nå forteller at 12 av mine svaner, inkludert han på bildet her, er på vei til Danmark, så kommer forklaringen nedenfor. Ikke bare er det 12, men 12x9=108.

Jeg snakker om en feilsending. 12 av mine beste svanebilder på 9 kalendere er 108 bilder. Nå er det ikke sånn at jeg syns svanebildene mine er SÅ spesielle altså, for all del, men noen av dem er jeg fornøyd med.

Jeg har fått anbefalt og til og med sett en kalender laget i Iphoto som er apple sitt program, og som finnes på min Mac. Nå brukte jeg veldig lang tid på å finne ut hvordan jeg skulle kutte ut Iphoto som default program til mine bilder. Men jeg har skjønt at til kalendere er den uovertruffen.

Man bruker tid, mye tid på å lage en kalender, min største utfordring er å få bildene til å passe med design og layout, men det får bli i et annet blogginnlegg. Iallfall hadde jeg kommet meg gjennom hele prosessen og skulle trykke på "kjøp kalender".

Da det var gjort, og jeg hadde kommet til betalingssiden, stusset jeg litt. Adressen min var oppgitt korrekt som the billing adress. Men så var det noe underlig som sto vedrørende shipping adress. Der sto det granngivelig at jeg bodde i Danmark! Opps. Jeg forsøkte meg på å redigere adresse, bladde meg fram og tilbake, men intet nyttet. Deretter tok jeg neste skritt til betaling. Som regel kan man skrive et lite "følgeskriv" for å gi tilleggsinformasjon. Ingen slik mulighet kom.

Det var helbom fra min side da jeg gjennomførte handelen. Deretter har jeg laget en ny kalender med andre motiv mens jeg fikk beskjed om at varene/svanene var sendt, og jeg så forskrekket at det fortsatt sto Danmark! Neiii! Ikke mulig, tenkte jeg. Mine 9 kalendere som jeg har forhåndsbetalt er sendt til Danmark!

Helt tilfeldig eller mer flaks så poppet et 800-nummer opp på Iphoto's sider, og jeg ringte SUPPORT! Yess! En hyggelig mann lyttet til mitt ærend og ble helt fortvilet, joda, mine ni kalendere med 12 svaner, én for hver måned var sendt til Langhus i Danmark!! Jeg vet jo at maskinen min er registrert i mitt navn på mitt land. Mannen på support skjønte ingenting, og det gjorde ikke jeg heller da jeg fortalte at jeg ikke fikk endret på leveringsinformasjonen. "Hold linjen," sa han, "jeg setter deg over til TEKNISK support". Takk, og jeg ventet lenge, og mannen var så høflig at han lurte på om jeg fortsatt var der, og yesss, jeg er nemlig en tålmodig sjel (som oftest), og han bare anmodet meg om å vente litt til.

Endelig kom jeg fram til en hyggelig dame. Jeg forklarte problemet. Heldigvis har jeg trening i å følge folk fra support-telefoner, og da hun med håp i stemmen lurte på om jeg kunne klikke på "EPLE", deretter klikke på "Om denne maskinen", og så dobbeltklikke på der det sto "versjon" for å få fram serienummeret, så var det gjort på et kick. Litt mer venting. Så måtte jeg klikke på Iphoto, og på "valg" og selvsagt på "avansert". Det er en tommelfingelregel, finner man ikke ut av ting, kan man være sikker på at ting befinner seg i en eller annen liten meny på avansert. Der var det også flere valg. Nederst sto det, jah, "DANMARK".

Siden maskinen er ny, siden jeg ikke har brukt Iphoto har det stått Danmark fra jeg fikk maskinen i hus. Vel, det store poenget kommer om litt. For jeg fikk e-mailadresse og mail fra han jeg først snakket med, og han sa vel noe om at jeg skulle få igjen pengene og så legge inn bestillingen på nytt.

Men så til poenget: Damen på teknisk support kunne fortelle meg at det å ringe dem, det koster. Hun spurte ivrig om jeg ville betale 3000 kroner for support. Det gikk så fort, jeg ble svimlende av sjokk over summen, og vet ikke om hun sa at det var for ett eller to år. Så fortsatte hun med å si at det var en annen mulighet, og det er at jeg betaler for hver support-telefon jeg tar til Apple. "Det koster 349 kroner," sa hun. Jeg ble så fortumlet og svarte at jeg nok ville velge det siste alternativet mens jeg tenkte at jeg omtrent aldri vil trenge support. Hun var raus og sa at denne telefonen hadde jeg fått gratis da.

Akk og ve, som de gamle pleide å si, dette var dyrt, og min kjære sier bare at "apple er religion".

Jeg vil bare si at jeg syns det er dyrt å betale 349 kroner for en telefon som kanskje tar fem minutter, og i tillegg var det et 800-nummer som også koster.

Skal man ha en apple-maskin må man finne ut ting på egen hånd eller ha noen i nærheten som også er frelst på mac!

Fortsatt god helg! Nå har jeg fått resept på sterkeste ibux, og det kostet meg ikke en krone å komme meg til legen for halsviruset mitt. Jo, jeg har frikort, men du verden så billig norske helsetjenester er. Ja, det var en digresjon, men det slo meg. 349 kroner for en liten support-telefon, og gratis når du er syk!  Det siste er viktigst!

7 kommentarer:

 1. Herlighet for et styr for å få disse kalendrene i havn. Skjønner godt at du ble frustrert av både hvor de har blitt sendt - og ikke minst prisene på support. Hårreisende spør du meg. Godt at du fikke denne samtalen gratis da :o) Men disse kalenderne som er sendt til Danmark, de blir vel sendt tilbake til Langhus, Norge? Jeg er sikker på at det ordner seg på et vis, det gjør jo helst det.
  Selv driver jeg go strikker og hekler julegaver til den store gullmedalje, mens jeg ser på tv eller hører på musikk. Tiden fremover nå går så altfor fort. Men det er en veldig koselig tid også :o) Ønsker deg en deilig førjulstid. Veldig, veldig glad i deg!
  Varme klemmer fra Mona

  SvarSlett
 2. Hei. Vet ikke om jeg fikk sendt deg kommentaren tidligere i dag, det gikk litt fort. Skriver like godt igjen.... :))......... : Oisann, An apple a day keeps the doctor away, sier jeg bare. Jeg vet i alle fall hvem jeg skal spørre til råds når jeg står fast med Mac´en. Godt å kjenne en som har god trening i å lete opp løsninger. Nina W.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar kjære Mona, koselig at du strikker og hekler, ja, det er en nydelig tid, men jeg er dessverre ganske syk. Varme klemmer og veldig glad i deg også:) fra Kjersti

  Kjære NinaW! Hehe, artig, jo an apple a day keeps the doctor away:) Jeg har fått 6 av 9 kalendere, levert på døra, men så får jeg penger tilbake, bestille på nytt, men de er kjempedyktige og topp service. Har hittil ikke betalt for noe support:) Men det kommer vel, gjelder å klare seg på egen hånd. Har du Mac? Haha, jeg er helt nybegynner, men tusen takk :) hilsen kjersti

  SvarSlett
 4. Oj, oj, oj, vilken historia, Kjersti! :) Kan ju inte låta bli att le lite grann här ändå!
  Skönt att allt ordnar upp sig till slut!
  Maken har också suttit och gjort någon kalender och fick den häromdagen. Det var fint papper och bra utförande, kostade bara portot!

  Jag har förresten jobbat på Mac-datorer tidigare! På en morgontidning, jag redigerade sidor. :)
  Ha en fortsatt fin adventstid!
  Oh ja, krya på dig! Kram från Pia

  SvarSlett
 5. Kjære Pia, tusen takk, jeg er faktisk så utrolig dårlig. Nå har jeg hostet meg støl. Det er meningen at du skal le, hihi, det er jo en morsom historie, nå har jeg fått seks kalendere levert på døra, og fått igjen beløpet for 3 og bestilt tre nye og de på Apple skjønner ingenting, haha:) Hvordan fikk din make kalendere bare for portoen? Jeg har betalt 1600 kroner...foreløpig:) Du bør jo få dine nydelige fotoer i fotobok og kalendere.) Det er veldig fint papir. Har du jobbet for Mac dataer? Åhhh, nå ble jeg imponert:) og på redigering av sider:))Jeg har også redigert eller lest, men i forlag og veckotidning:))

  Ha en nydelig advent fortsatt, Pia:) klem fra KJersti

  SvarSlett
 6. Nu är jag här igen! Vet ju att du skriver svar här, när du orkar och kan.
  Usch, vilken eländig förkylning du verkar ha fått! Lät inte alls roligt! Hoppas den försvinner snabbt!

  Jag får fråga mer om var maken fick sina kalendrar ifrån. Och nej, det var inte mina foton! Det var hans egna! *hi hi* Han fotograferar ju också! Jag hade tänkt att jag också kanske skulle gjort någon, MEN sen ska man ju välja ut foton också och jag har alldeles för många och det tar sån tid, så det blir inget av något! :) Och så ska jag ju blogga med! :)

  Menar du att du också jobbat i tidningsvärlden? I så fall är ju världen verkligen liten! :)

  Hoppas det inte blev något missförstånd med det jag skrev i förra kommentaren. Är lite svårt ibland med de olika språken. :) Jag har vikarierat många gånger som redigerare (tills de skulle bort!) på en tidning och använde då Mac-datorer där (så menade jag!) Jag placerade in färdigt material på sidor, korrekturläste ibland mm. Har också varit bild- och textarkivarie (som det hette så fint, tills det jobbet också försvann) och senast var det jobb som annonsgrafiker (tills hela avdelningen skulle bort!) Nu har jag varit långtidsarbetslös alldeles för länge, men har en så kallad "sysselsättningsplats".
  Det blev en lång kommentar, Kjersti!
  Kram Pia

  SvarSlett
 7. Kjære Pia, hadde ikke sett dette innlegget, tusen takk:)) Jeg har heller ikke orket den siste uka, men jeg er snart back on track. Så din make fotograferer også, så bra, da kan dere dele på utstyret. Min make fotograferer også litt, men mest i jobb. Han har ønsket seg vidvinkel i julklapp, hahaha, gjett om jeg er glad for det. Men det er HELT hemmelig! (det blir en tamron) Godt han ikke leser her nå:) Det tar veldig lang tid å lage fotobok og samtidig blogge og leve litt liv utenfor datorn. Men altså jeg har ønsket meg en lang tele i julegave, så får vi se, og et godt stativ. Jeg kjøpte et billigstativ som rører seg mens jeg tar bildet, så jeg trenger ett som er tyngre, men nå får jeg vel utstyr som blir for tungt for meg, for jeg orker ikke bære så mye, )

  Ja, verden er liten mht at man har jobbet i samme bransje. Jeg så ingen misforståelse:) Bare gode ting. Men du har rett, språk kan gi misforståelser, det kan også ord innenfor samme språket. Jeg skjønte at du har redigert tekst, og at du da brukte MAC? Jeg gjorde det samme, men hadde ingen data den gangen, jeg brukte papir og penn. Ser ut som jobbene har forsvunnet fra deg, huffda. Langtidsarbeidsløs er utrivelig for å si det mildt, føler med deg. En "sysselsettingsplass" som du kanskje ikke trives i? Liker lange kommentarer. Jeg er jo langvarig syk og har falt ut av jobb, men jeg er utdannet sosionom, og jeg jobbet på sosialkontor og som oppsøkende sosionom på eldresenter, men det er kjempelenge siden!! STOR KRAM til deg Pia, gleder meg til å se flere bilder i bloggen din:))))

  SvarSlett