Velkommen til bloggen min

onsdag 3. oktober 2012

Flere høstbilder mens jeg følger med på helsepolitikken

Vi har vært hjemme en god stund nå, men å få laget blogginnlegg med redigerte bilder tar sin tid. Det kommer litt både fra Golsfjellet, Hallingdalen og mot Hemsedal. Sant å si er jeg ikke akkurat noe lyst hode i geografi, men jeg har en vag peiling på hva som er hva.

Egentlig er jeg mer engasjert i det som skjer i Helse-Norge om dagen. Se hvordan Jonas G Støre vrir seg unna ubehagelige spørsmål, observere hvor krass Anniken Huitfeldt svarer på spørsmål fra pressen (det vinner hun garantert ikke på). Og Jonas Gahr Støre svarer glatt på det meste, og hva kan han egentlig om helsepolitikk? Han bløffer, tenker jeg, for han svarer på ting som han åpenbart ikke kan noe om. Han er vel instruert i hva han skal si, og da blir ektheten borte og også ærligheten. Ikke at jeg skal påstå at han er bevisst uærlig, men han bør vite nå hvor mange "huller" det er i norsk helsestell og hvor mye som trengs å ryddes opp i og gjøres før det kan kalles et verdig tilbud til den norske befolkning.  Han har vært statsråd som helseminister i EN uke. Og hvordan kan han si at alt er bra mens den ene legen etter den andre står fram i media og uttrykker bekymring for at det er turnusleger alene på legevakt som gjør at det blir begått fatale feil. Nei, jeg lurer på om den rødgrønne regjeringen har blitt litt for høye på seg selv. Kanskje vi trenger en ny regjering? Det var fint å møte mange kuer, de er kjempeflotte og søte!Sigmund, min Sigmund

Jeg er ikke sikker, men tror dette er Skogshorn. Jeg har faktisk en gang gått til toppen av skogshorn, da var jeg veldig stolt! 
Utsikt over Hallingdalen
Når Hemsila var gold og med  lite vann, prøvde jeg meg på en tonemappet versjon av dette bildet som har vært lagt ut før. 


Sara er så vakker og god! 


Til deg som er innom bloggen min: Jeg håper du nyter høsten. Selv syns jeg det begynner å blir mørkt og hustrigt, men man får hive seg på de gode tingene som skjer! 


16 kommentarer:

 1. Hei, takk for fine fjellbilder, kunne tenkt meg å vært der ja.
  Denne gangen falt jeg spesielt for de to bildene med siv og gress, tror jeg. Det var noe sterkt ved dem, jeg vet ikke helt, noe med komposisjonen kanskje, en slags ren tydelighet.

  Helsepolitikk ja, og ny regjering. Jo takk, gjerne, men hvor skulle den regjeringen kommer fra, tenker jeg.

  Jeg fabler om å skrive et brev rettet til alle politikere og love min stemme til dem som vil avbyråkratisere både nav og sykehus, og som vil gjenreise verdighet og tillit til enkeltmennesker. Rettet til å være syk, og ikke bare arbeidssøkende, f.eks..
  I grunnen de som kan by på litt andre verdier med dertil endret praksis, tror jeg.

  Sukk. Det blir nok bare fantasier dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "gamle ugle", så koselig med så lang kommentar, tusen tusen takk:) Og takk for gode ord om bildene mine, og hyggelig at du likte spesielt de med siv og gress. Det med siv, sterke grønne, liker jeg godt selv også:) Nr 6 nedenfra. Det er vanskelig å få til ren tydelighet, men man må forsøke seg fram. Bildene her er jo for det meste litt "turistbilder".

   Ja, hvor skulle den regjeringen komme fra, godt spørsmål!! Gahr Støre har jo tatt noen initiativ siste døgnet som har vært positivt, og han får nok merke den harde virkeligheten som helseminister i forhold til å spise kanapeer med de "store" ute i verden)
   Avbyråkratisere, ja, hvordan skulle det skje? Det er jo noen som lover det, men vi vet jo på forhånd at de ikke vil klare å gjennomføre. Det er jo lett å love ting, særlig fra de som aldri har sittet i regjering. SV fikk seg nok et realitetssjokk da de kom i regjering, og de har vel ikke fått til så mye av det de ønsket, dessverre. Tillit og verdighet og respekt for enkeltmennesket virker generelt langt fra politikernes hverdag. Kanskje det er alderen (med meg) som gjør meg litt desillusjonert i forhold til tro på endringer i samfunnsstrukturen. Jeg liker ønskene dine, jeg ønsker det samme, men er som deg, litt redd det er fantasier, men vi kan jo håpe:)

   Tusen takk for tilbakemeldingen!

   Kjersti

   Slett
 2. Du tar så fantastisk flotte bilder. Helsepolitikken skremmer meg virkelig. Det vi hører om dagen er så utrolig dårlig at jeg trodde ikke det var sant. Her avdekkes den ene fadesen etter den andre og jeg blir redd for å bli syk i dette landet. Det burde ikke være sånn, vi som bor i ett av verdens rikeste land!!! Håper inderlig at den nye helseministeren gjør noe slik at vi får en forandring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lappedamen, tuuusen takk for koselig kommentar!! Helsepolitikken skremmer mange av oss. Allikevel tror jeg dette landet tar bedre vare på syke enn de fleste andre land. Ja, vi er blant de få rikeste land i verden. Tror neppe helseministeren får gjort noe med det, tror det må dype endringer til:)) Ha en flott søndag med hilsen fra Kjersti

   Slett
 3. Med vantro blikk datt haka ned på brystet da jeg forstod hva Gahr Støre virkelig sa i intervjuet: Er det mulig?! Altså han framståt som dyktig, men her er han helt på bærtur. Hans personlige erfaringer er irrelevant på alle måter.

  Det jeg synes ER bra er at han er positiv til at psykologtjenester skal bli lettere tilgjengelig, som en del av prinærhelsetjenesten. Det tror jeg vi som samfunn kan tjene på.

  Han må vel få sjanse til å ta til vettet, men skepsis har han sådd, troverdigheten er slitt allerede. Jeg så han i spørretimen hvor han begrunnet sin "jeg tar dette på alvor og jeg bryr meg" med at han hadde tatt en telefon til pårørende til den lille gutten som døde pga feilvurderinger på legevakten. Flott at han ringer dem, men det er ikke nok. Det er symbolhandling og demonstrasjon når han drar det fram for stortinget.

  Så til bildene dine: Du frister meg til å gå tur, til å være på tur. Siden jeg ikke kan det gjør det godt å få naturen inn til meg. Takk for det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "melivetpaaslep":) Tusen takk for at du la igjen kommentar. Jeg skjønner du ble vantro etter utspill fra helseministeren. Nå må jo Gahr Støre bruke private tjenester så mye han vil for meg. Han er jo mangemillionær og har råd til det. Jeg tror ikke han skjønner mye av dagens virkelighet i norsk helsevesen enten det være seg legevaktordning eller 2 linjetjenesten. Jeg skrev dette før han hadde ringt noen av de som hadde mistet barnet sitt ved en legevakttabbe, så det var jo positivt at han gjorde det. Jeg syns han virker som en flott person, men hvordan kan han som bare har drevet utenrikspolitikk de siste årene, bare snu seg, skifte kontor og vips så har han masse kunnskaper om helsepolitikk? Det undrer jeg meg over. Det blir litt som å sette rørleggeren til å gjøre elektrisk arbeid.

   Jeg visste ikke det om hans syn på psykologtjenester og det er jo veldig bra!

   Men har vi egentlig tid til å vente på at han setter seg inn i slikt norsk helsevesen fungerer med tilhørende byråkrati? Nå var alternativet med Ann-Grete Strøm-Erichsen enda verre. Jeg aner ikke hva som er riktig "medisin" for dagens Helse-Norge, det er masse å gripe fatt i og endringer tar tid.

   Som sagt er jeg enig med deg i at det er flott at han ringer pårørende, og at det er en symbolhandling som viser at han bryr seg. Men som du skriver, det er ikke nok.

   Tusen takk til koselige ord om bildene mine. De frister meg til å gå tur også, jeg bruker å være enten på fire eller to hjul, tur i skogen har jeg ikke gått siden 1991. Men jeg er glad jeg har en som er så snill å kjøre meg. Der har jeg vært heldig midt i en tragedie med å miste så mye tid og liv. Bildene i bloggen, kan jeg røpe, viser bare en liten, knøttliten flik av min virkelighet:) Men jeg erfarer at å se at jeg har klart å komme meg ut, om det enn er for en time, og jeg må hvile resten av dagen, så har jeg fått tatt noen bilder på denne timen. Det er en knalltøff jobb å ikke havne i bitterhet, jeg er så redd jeg blir en bitter gammel dame der sykdommen stjal store deler av min friske tid. Så jeg prøver alt jeg kan å beholde fokuset på det som er bra.

   Ha en så fin søndag som mulig! :)) Og takk igjen:)

   Slett
 4. Hej igen Kjersti!
  Du visar så fina bilder från ditt vackra Norge! Ni har ju så mycket berg! Helt otroligt för en som bor i platta Skåne (södra Sverige). Ser att du har hundkoppel till din Sigmund också, det är väl bra så springer han inte bort på fjällen! *fniss*

  Svårt att komma ihåg allt man tänkt när man tittar på bilderna. Korna var så söta, speciellt den lille som tittar fram på första bilden! Och så den som tittar bakåt på dig, den blev kul! Finns så mycket att säga Kjersti!

  Angående regeringar, så ska man i Sverige helst inte vara sjuk, arbetslös eller svag på något annat sätt! Vi har blå styrning (M)

  Ha det så bra som du kan! Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære Pia:) Beklager sent svar her, jeg ligger litt nede pga forkjølelse:) Så koselig du liker bilder fra vakre Norge. Vet du, jeg følger en serie på TV som heter "Nordisk villmark", og sist gang var det fra Sverige og de svenske fjell som er like imponerende som de norske. Men da må du ganske langt nord i Sverige, tror jeg:)

   Skåne er jo nydelig, og for et herlig klima:) Hehe, Sigmund blir holdt i hundkoppel, ingen grunn til å ta noen sjanser, haha.)) Ellers ingen fare for at han springer bort på fjellet, han beveger seg sakte stort sett:)

   Så fint at du ser den lille kalven som titter fram: Er litt søt:) Den som ser bakover på meg, hihi, artig at du syns den er kul:) Tusen takk for alle gode ord, Pia, det varmer godt.

   Jeg vet at dere har blått styresett i Sverige med moderatene. Det er interessant å lese at det blir enda verre med sjukvården og arbeidsløshet og annet. Vi har jo hatt arbeiderpartiet (systerpartiet til sosialdemokratene hos dere) i to regjeringer, og til og med er jo SV (socialistene) med i regjeringen, men likevel går det dårlig på enkelte områder her også, til tross for oljefond og det hele. Det er helsevesenet jeg følger ekstra godt med, og det er mye som ikke skulle vært et velstandssamfunn verdig.))

   Så lenge: God klem fra kjersti og ha det bra du også:))

   Slett
 5. Så flott og inspirerende med de bildene dine fra fjellturen deres ♡
  Jeg har kost meg med å se bildene flere ganger. Kubildene er flotte og artige. Kua med rompa til og hodet snudd mot deg, er aldeles festlig, he he. Ellers vakre landskapsbilder. Bildet med regnbuen(e) er vakkert.
  Klem klem ♥♡♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Marigold.) Har du vært på bloggen min flere ganger, så hyggelig!! Koselig du liker kubildene, de er ganske så søte, men vi var litt redde, Sigmund var jo redd for bilen, hihi:)) Takk for ord om regnbuene, det varte bare noen øyeblikk, så var dem borte.)) God helg og doble klemmer, KLEM KLEM <3<3<3

   Slett
 6. Hei Kjersti!
  Det var her jeg så det bildet av svaner i flukt.
  Mange andre fine også, og noen vakre av Sara.
  Herlige bilder, he he . Det bildet med kua som står med rompa til og vrir hodet mot kameraet er superfestlig! !
  Nina :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Nina, tusen takk skal du ha. Nå vet jeg hvilket du mener, og jeg skulle hatt en 1000 mm, jeg sto på fjellet og sjekket prisen på en 1000 mm tele, det var enorm pris. Så jeg får ta for meg av fuglene på Østensjø der man har muligheter til å komme nærmere. Tusen takk for den med kua, en skikkelig søting.)) klem fra Kjersti

   Slett
 7. PS: Jeg har ikke hørt om *ville* kuflokker som angriper biler!! Ha ha.... morsomt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. haha..."ville kuflokker som angriper biler", har ikke jeg hørt om heller, men kan man være sikker? For litt siden leste jeg om en dame som ble tråkket i hjel av en ku, og den ene kua var ganske hipp på å bli kjent med meg, men da kjørte vi. Sigmund ble veldig usikker når kua kom mot meg, men den ville nok ha mat. Skal finne ut til en annen gang hva kua vil ha å spise, så jeg kan ha litt å by på:))

   Slett
 8. Som du ser, så har jeg gjentatt meg selv litt ang de kubildene. Akk ja, kroniske smerter gjør meg litt glemsk og distré. ... Ha en bra dag.
  Så ses vi antagelig i morgen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lagt merke til at du har gjentatt deg selv, i så fall bare koselig. Jeg gjentar meg selv ofte, både muntlig og skriftlig.) Så jeg vet det du skriver om kroniske smerter og distraksjon:) Da merker man heller ikke om andre i "samme båt" har det på samme måten, man er distré sammen) haha.)) Vi sees, gleder meg:) klem klem:)

   Slett