Velkommen til bloggen min

søndag 6. mai 2012

Enda et bilde på veggen til internasjonal fotogruppe


Denne gåsa har fått internasjonal anerkjennelse. Igjen har ett av bildene mine, dette, kommet på veggen til en slik fotogruppe. Det er 5000 medlemmer i gruppa, så den er ganske stor. Bildet tok jeg forrige søndag. Og jeg var ivrig med å fotografere måkene, plutselig hørte jeg den kjente lyden av en irritert grågås, og så var det bare å knipse. Derfor bildet er såpass mørkt fordi jeg hadde stilt inn på hvite måker, og da må jeg ha kort lukker og forholdsvis liten blender hvis det er mye lys. Jeg prøver å ta så kort lukkertid at jeg kan holde blenderen litt stor for å få minst mulig dybdeskarphet, altså at hovedmotivet kommer i fokus.

Jeg tar jo veldig mange bilder før jeg får ett jeg er fornøyd med. Jeg tipper at jeg sletter 80% av bildene jeg tar.

Alle som fotograferer fugler vet at fuglen er kjapp. Idet du har stilt inn kamera, så er fuglen på vei ut av fokus. Det er ikke få bilder der jeg har med en halv ving, ett ben, bakpart, hode, alle variasjoner over tema "fugl ute av fokus". Det enkleste er jo når fuglen holder på med fjærstell eller hviler, men da skal det litt mer til for å få et fint bilde.

Dette er jo eksempel på en nokså stillestående and, og det kan jo bli ganske fint om man får tatt det i fint lys:Til deg som er innom bloggen min: Jeg ønsker deg en kjempefin vår-uke. Det snødde i går morges, men i dag har det vært strålende sol. La oss håpe finværet vil vare.


15 kommentarer:

 1. Gratulerer nok en gang. Som jeg har sagt før, dine bilder er supre! Her har du fått enda et blinkskudd.

  SvarSlett
 2. Tusen takk, "lappedamen:) Jeg skryter fælt da, hihi) Men det er litt artig for jeg har ikke fotografert sånn som dette i mer enn ett år.)) Ha en super uke!

  SvarSlett
 3. Grattis! Du tar så fantastiska foton!

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Du tar mange flotte bilder! Antar du har flott utstyr, og masse tid og tålmodighet! Det lønner seg :-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Gudveig) Jeg har bra utstyr og tålmodighet, men jeg har ikke mye tid.) Dessverre.)

  SvarSlett
 6. Å sp flott bilde Kjersti!

  SvarSlett
 7. Du tar fantastiske bilder:). Godt å ha en hobby en mestrer,og kan koble av med litt innimellom all tida det tar å ha ME. Har lang erfaring....Lykke til videre med fotograferinga, gleder meg til å se!!
  Klem fra IM:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære IM! Tusen tusen takk, godt å møte forståelse! Det er nettopp det at man mister så mye tid til sykdommen, og da blir ens "friske tid" svært kort. Det er så mye man må gi opp, og finner man en liten nisje hvor kreftene kan brukes, så må man bare juble over det:)) Håper du også får gjort noe i innimellom all ufrivillig tid på sofa og i seng!! God klem til deg også:)) Kjersti

   Slett
  2. Jo takk, som du vet går det litt opp og ned.. Da bruker jeg kreftene på syrommet, og på kjøkkenet... Har du facebook?

   Slett
  3. Så bra du bruker dine få krefter på syrom og kjøkken, det er jo ting man bare må få gjort hvis man klarer.) Jeg har facebook, du må veldig gjerne legge meg til:)

   Slett
  4. Mente å skrive at å jobbe på kjøkken og i huset er noe man må få gjort hvis man klarer. Syrommet er fristedet, ikke sant? Nydelig!

   Slett
 8. Grattis ännu en gång.Inte konstigt alls att dina bilder kommer med Du är superduktig Jag har kollat på dina skrattmåsar Himmel och pannkaka så många underbara bilder.
  Ha det toppen Kramizzzzzzz

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Lotta:) Tuuusen takk:))) Så pene ord!! det varmer.) Så hyggelig at du har kollat på mine skrattmåsar:) Ha det toppen du med, stooor klem:) fra Kjersti

   Slett