Velkommen til bloggen min

mandag 6. februar 2012

Cirkeline-en gammel dame på 13 år hadde bursdag i går






















I går ble hunden min, Cirkeline, 13 år. Bursdagen startet med fotoshoot på spisebordet. En så gammel og verdig dame måtte jo foreviges med fotoapparatet. Det var nok ikke mest stas, men hun fant seg villig i det når det vanket raust med godbiter! Helsemessig er hun i topp form bortsett fra at hun i to omganger har måttet trekke tenner. Hun har noen kuler på maven som ikke plager henne, og da tenker vi ikke på det. Selv om dyrlegen sa at hun hadde flere år foran seg, så skjønner vi jo at det er i overkant optimistisk. Vi er nå glade for hver dag vi får ha sammen med henne. Her følger et lite potpourri med bilder av en gammel langhåret dachs som heter Cirkeline:



Her sitter hun og ser hengivent på Sigmund

Dette er et klassisk eksempel på tigging

Her er hun i ferd med å løfte labben, hun er nemlig superflink på å gi labb for å få en godbit

Her gir hun labb alt hun kan

Her ser hun at godbiten er på vei, hun slikker seg rundt munnen og er svært fornøyd


Her er hun ikke så ivrig på å tekkes fotografen, jeg tror det var mer interessant med en fugl utenfor vinduet
























Så får vi håpe hun holder en god stund til!

Ønsker deg som er innom bloggen min en riktig god uke!




11 kommentarer:

  1. GRATULERER MED DAGEN, CIRKELINE! Sasha og Chico hilser og sier 'voff voff'! :)
    Så nydelig hun er! Håper hun får noen gode år til sammen med dere.

    SvarSlett
  2. TUSEN TAKK, ASTRID! Så hyggelig med voff fra Sasha og Chico!! Cirkeline logrer tilbake:) Ja, er hun ikke nydelig! Vi håper også hun får være frisk en god stund til:)

    SvarSlett
  3. Så nydelig hun er, og hun ser jo ut som en ung dame. Jeg håper du får ha henne i mange år enda, og at hun holder seg frisk.
    Kjempekos med små venner.
    jeg har en liten kar på 4 år, og er en jvart langhåret dachs, og 3/4 malteser, og heter Idefix, som hilser og gratulerer..
    Klem Heidi

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Heidi:) Hun ser nok litt eldre ut når du kommer nært innpå, mest grått under haka. Men at hun ser ut som 13, gjør hun ikke. Dyrlegen fikk sjokk over at hun var så gammel. Ja, håper hun holder seg frisk. Husker så godt da vi fikk henne, det er noen ganger at tiden føles som den går veldig fort. Og du har en svart langhåret, litt malteser...hihi, så søtt, skal se om du har bilde av ham på bloggen din, og så Idefix, kjempekult navn:) Cirkeline logrer glad tilbake. God klem fra kjersti

      Slett
  4. skriveliefer... jvart er egentlig en kvart eller 1/4 hehe

    SvarSlett
    Svar
    1. åh, skriveleifer kommer stadig hos meg også:)

      Slett
  5. Så fine bilder av en skjønn hund! Synd at årene går så fort!

    SvarSlett
  6. Å, som jeg gjenkjenner det blikket...:)
    Masse gratulasjoner til 13-åringen, som forøvrig ser svært ungdommelig ut. Vår første dachs hadde sin bursdag nesten samtidig,
    den 6. februar.
    Så fint at hun er i god form. Vår 12-åring har også diverse kuler,og har hatt dem i et par års tid. Hun er også i god form (dette avspeiler seg for hennes del bl.a. i en stadig økende appetitt:) Ifølge vår veterinær er det nok en form for godartede "gammelhunds-tumorer", og sjelden dødelig.
    Hun fortalte meg en gang at hun hadde hatt pasienter med kuler store som tennisballer, og opptil flere samtidig. Så vi får tro at de begge fremdeles har mange gode år foran seg, livsglede og energi skorter det iallfall ikke på her :)
    Med tema dachs vil jeg anbefale deg en bok; Taxar, kärlek och sorg av Yrsa Stenius. Jeg fikk boken til jul, og må si at det var nesten som å lese en film :) Man kjenner så godt igjen beskrivelsen av hundene, både personlighets- og utseendemessig at jeg hele tiden hadde situasjonsbilder i hodet mens jeg leste. Det er en selvbiografisk bok som har en litt vemodig undertone, og som bl.a. skildrer en absolutt og inderlig kjærlighet til disse kortbente personlighetene av noen hunder.
    Litt tung å lese på grunn av liten skrift og at den er på svensk, men med gode briller og godt lys gikk det allikevel:)
    Stor, stor klem til Cirkeline, og ha en fin kveld :)
    Lise

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Lise, tusen takk, klart du kjenner igjen blikket. Og din hadde 6 februar:) Man husker de bursdagene også:) Og din 12-åring har diverse kuler, og det har min også, og hatt dem like lenge. For håpe det er gammelhundskuler på min også. Min har varierende matlyst, men godbiter er hun rå på fortsatt, så da er vel matlysten som den skal. Kuler store som tennisballer, åh, har hørt om dem, det er godartede jursvulster, trodde jeg. Livsglede og energi her også:) Takk for bokanbefaling. Jeg har lest en annen svensk bok om taxar, husker ikke tittelen, men skal notere meg denne. Jeg googlet den, tror den er vanskelig å få tak i, skal se. Jeg innbiller meg at dachsen er en helt spesiell hunderase som skiller seg litt fra andre på mange måter:) Nettopp deres personlighet for den har de masse av. Stor klem til deg og din dachs også:) Kjersti

      Slett
  7. Så flotte bilder av din nydelige 13-åring. Kommet i tenårene nå ;o) Gratulerer med dagen som var, Cirkeline!
    Jeg har jo kjent henne siden dere fikk henne som liten valp. En herlig liten dachse-frøken. Hun er så god atte! :D
    Stor klem fra Mona

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, kjære Mona, hun er en skjønn 13-åring, men er nok i sine tilmålte dager, det må man regne med. Blir trist når hun er borte. Visst er hun god:) Og hun vet det selv også, hihi, tusen takk for gode, varme ord, Mona, stor klem fra Kjersti

      Slett