Velkommen til bloggen min

tirsdag 7. februar 2012

Mer fra fargerike Oslo, men også om kunnskap og maktdeling i ME-saken


På min rundtur i Oslo på lørdag fikk jeg tatt ulike motiv, som denne Nesoddbåten. Dette er et bilde jeg liker kjempegodt selv. Ikke er det solnedgang, jeg vet ikke hva det er som fascinerer meg, men  kanskje noe med Aker brygge bak, det mørke havet, mørk himmel, og lyset som reflekteres på husene, og jeg syns nesten den søte, lille Nesoddbåten virker som et stort skip på dette bildet. Det er noe med proporsjonene.

Akk og ve så godt det er å ha en slik fotohobby for det syder og koker på mange fronter hvis man titter seg litt rundt ulike hjørner, svitsjer innom facebook, for ikke å si tidsskrift for legeforeningen der det i det siste har vært en noe underlig sak, tør jeg påstå. Der en journalist som redaktør for bladet og som friskt og frekt har navngitt bloggere som en maktkonstellasjon i spann med TV2 og redaktøren av boka "De bortgjemte", ja, noe mer var det også, men hun mente at rituximabstudien hadde fått for stor plass i forhold til et annet studie, og så var det blitt gitt 2 millioner kroner til forskningsmidler, altfor fort ifølge henne, viktige penger for å bedrive forskning på et område som har blitt hengende etter, mener jeg og mange andre,  fordi noen få har trodd at opptrening og terapi har gjort folk friske. Så viser det seg at i de fleste tilfeller hjelper ikke trening og tenkning. Man tenker vel at innlegget til Siri Bjerkestrand i Tidsskrift for den norske legeforening  ikke skulle tas alvorlig, for maken til god fantasi er det lenge siden jeg har lest.

Men nå kom tilsvaret fra blant andre legene Fluge og Mella som har gjort banebrytende studier når det gjelder medisinen rituximab. Det var godt, for når folk blir så usaklige og skriver at ME-syke heller vil svelge en pille enn å trene så har debatten sklidd helt uti stilen vi kaller "farse", for snakk om farse. Ingen grunn til å skrive mye at jeg har prøvd gradert trening i bøtter og spann, hatt to ulike fysioterapeuter hjem, at jeg har tatt Ligthing proccess, at jeg har kjempet, forsøkt å reise meg, falt, om og om igjen. Nei, det er ikke mer fristende å svelge en pille, men etter 20 års sykdom uten noe som virker, ville jeg vært overlykkelig om noe ga meg bedring enten det var medisin eller trening, og nå har trening vært prøvd mange ganger, kanskje det er lov å sette lit til en medisin, når det er to dyktige krefleger som har funnet spennende reaksjoner og bedring på testpersonene de har gitt rituximab.  Hvis noen er interessert i å lese om hva dette dreier seg om: Jeg har rett og slett to knallgode linker jeg vil blogge, og den ene er her:

http://tidsskriftet.no/article/2206902

det er artikkelen som handler om "Maktskiftet" som her blir sterkt imøtegått med gode faglige, saklige argumenter av A Gilje. Vitenskapen kom på banen, så bra.


Og i dette blogginnlegget nedenfor, skrevet av lege og blogger Maria Gjerpe blir det meste og viktigste skrevet og oppsummert, godt sitert av andre i tillegg, altså en gave til oss som bare følger med fra sidelinja, TAKK til deg, Maria, og her ligger den:

http://mariasmetode.no/2012/02/06/konspirasjonsteorier-og-kunnskap/


Denne gule gården på Tøyen er tegnet av den kjente arkitekten Kristen Rivertz, og han har gårder som ligner andre steder i Oslo  også

Dette er fra en Kampen-gård


Litt kaotisk gate her med snø og biler

Litt mer farger enn likt bilde i forrige innlegg med bilder fra Kampen

Noen som ville inn i kirken på Kampen2 kommentarer:

 1. Vilka härligt färgglada hus ni har i Oslo! Man blir ju så glad när man ser dem! Sådana skulle jag vilja ha min stad!

  Gullig tax du har! :)

  Vet inte om du såg det jag skrev, efter du hade lagt in "translatorn" på inlägget den 31 jan?

  I morse hade vi "bara" -4,4 grader, i helgen var det -17!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo kjære Pia:) Nå har jeg vært sen med å svare. Ja, det er noen boligfelt i Oslo med fargeglade hus:) Hvilken by har du nærmest deg da? Ja, min tax er virkelig gullig! Har akkurat skrevet om henne for hun ble syk forleden dag.) Jeg skal kolla på 31 januar, kanskje jeg ikke har sett det. Og dere har hatt kuldegrader. Nå tror jeg kulda er i ferd med å slippe her. Håper jeg får tatt litt bilder i helgen.) GOD HELG til deg, med kram fra kjersti

   Slett