Velkommen til bloggen min

lørdag 25. februar 2012

Endelig! Jeg har fått låne pappas lysbilder og jeg har kjøpt meg lysbildescanner, det begynner i 1955


Serien begynner med hun som ga meg livet, min mamma som ville fylt 76 år for tre dager siden. Alle bildene vil fremover være tatt av fotografpappa Ove Holst. Dette er mamma og meg, 1955

Det er endelig at jeg har fått tilgang til en stor skatt! Dette er en drøm fra mange år tilbake. Å få tilgang til lysbildene, minnene fra min barndom. Denne uka har drømmen blitt virkeliggjort. Jeg har kjøpt meg lysbildescanner. Min pappa har sluppet taket i hundrevis av dias. Han skal selvsagt få alle på cd. Mine første forsøk på scanning ble ikke bra. Jeg skjønte ikke hvor fin scanner jeg har kjøpt, så jeg kjørte på altfor lav dpi. Men nå har jeg begynt å lære meg, det tar lenger tid, men kvaliteten blir bedre. Foreløpig er det lysbilder fra en tid jeg var for liten til å huske noe av, men jeg har blitt fortalt. Nå ser jeg dem. Ikke for første gang, vi har hatt lysbildefremvisninger i familien, men det må være minst 30 år siden sist. Her følger noen eksempler. Og kanskje legger jeg ut mange, kanskje få. Ikke at så mange er interessert i min barndom akkurat, men de dokumenterer en tid. Det blir tidsbilder. Historie. Og siden jeg både er interessert i historie og i å grave fram minner fra egen barndom samt at jeg er fotointeressert, så blir dette minst ett stort kinderegg for å bruke en velslitt klisjé.

Min vakre mammaMamma og pappa, så unge
3 kommentarer:

 1. Åh Kjersti, så artig at du/dere har så mange bilder fra år tilbake! Ei så søt lita jente, og vakre foreldre! Artig se moten fra den tiden. Vi har også prøvd oss litt på scanning av lysbilder, men med en scanner som er over 10 år, så vil jeg tro mye har blitt forbedret.

  SvarSlett
 2. Hei Astrid, så koselig at du er innom bloggen min og til og med legger igjen en kommentar. Tusen takk, jeg syns foreldrene mine var vakre. Og moten er kjempeartig. Jeg sitter her med tusenvis av bilder, og må velge ut. En scanner på over 10 år har vel gjort jobben sin, kanskje. Jeg har kjøpt en, ikke var den spesielt dyr, men den er kjempegod. Kan scanne hva som helst med den, men spesielt til lysbilder. Jeg blir veldig rørt av å se så gamle bilder, og på mange av dem er jo faktisk alle døde. Rart å tenke på. God helg til deg:)) Kjersti

  SvarSlett
 3. Så morsomt med disse gamle lysbildene. Det er klart at det er vidunderlig for deg og se bilder fra du var liten - og fra dine foreldre var unge. Bildet av moren din med deg på armen er utrolig vakkert. Så mye glede og kjærlighet :o)
  Klem fra Mona

  SvarSlett