Velkommen til bloggen min

mandag 27. februar 2012

Cirkeline er på sykehus

Kanskje det beste bildet jeg har tatt hittil i år, er fornøyd med dette.

Jeg er ikke så veldig fornøyd, faktisk lei meg fordi Cirkeline, min hund på 13 år er blitt syk. Hun virket i dårlig form i går. Pep litt. Så la hun hodet på armen min og så på meg. Det er jo ikke godt for oss å forstå dyra våre, men jeg tolket henne til å ville uttrykke "nå er jeg syk, mamma", og så sov vi dårlig i natt. Hun begynte å kaste opp midt på natten og så var hun ikke bedre i morges. Til dyrlegen med henne. Hun ble tatt røntgen av, og de tok blodprøver. Hun hadde luft/gass i tarmen, begynnende nyresvikt. De mente hun trengte tilsyn over natten. På Langhus stenger de klokka 19 om kvelden.

Så nå ligger hun i bur på Ensjø dyreklinikk med intravenøst. De ringte og fortalte at hun er bedre, men at de lurte på om vi visste om en diger kul under buken. Sigmund sa at det visste vi, men at vi ikke vil vite om det er en kreftkul. Vi lar bare tingene gå sin gang. 13 år er en bra alder for en hund. Jeg må innrømme at jeg ikke orker å miste henne. Hun er et sjarmtroll i særklasse, hengiven, kjærlig, akkurat så bortskjemt som vi har gjort henne, og akkurat nå er huset her veldig tomt.

Da vi hadde kjøpt vår første hund for over 20 år siden, bodde jeg i Oslo. Jeg var nyforelsket i Sigmund, hadde en vakker valp, og på en av turene mine møtte jeg en gammel dame som stoppet opp og sa til meg, litt underfundig: "Unødvendige sorger", jeg tenkte etter og lurte på hva hun kunne mene, og ordene brente seg inn, men  jeg skjønte ikke. Ikke før mange år senere. Jo, man utsetter seg for sorg, helt frivillig, ved å skaffe seg hund. Men det damen ikke sa er jo at man også "utsetter" seg for glede, ordet "utsette" blir feil, men man får da mange år med sann, ekte, nydelig glede i det å ha hund. Å ha hund er noe av det beste, syns jeg. "Det uskyldige livet" som jeg snakker om når det gjelder barn og dyr, den betingelsesløse godheten.

Etter planen kommer hun hjem i morgen. Jeg må bare ta én dag av gangen og se hvordan det går. Én ting er sikkert: Vi kommer til å kjøpe oss en ny hund en dag!!!

Det viktigste med å ha hund er: Ikke la dem lide. Så hvis Cirkeline virker smertepåvirket eller i dårlig stand, så vet vi hva vi må gjøre.6 kommentarer:

 1. Så bra med fargeendringene. Det hjalp. Litt mer bredde nå så blir det enda bedre. Nei, det skal da ikke jeg bestemme :)
  Cirkeline....... ja det er rart med disse dyra. De sniker seg inn i hjerterota og der blir de for bestandig! Uansett hva som skjer med Cirkeline, håper jeg det blir mest mulig smertefritt for henne framover. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg har tatt fargene tilbake. Jeg har altså ikke standardmal, så derfor er det sånn at om jeg endrer noe, blir mye annet borte.) Jeg må bruke tid på det. Noen liker ikke svart skrift, jeg syns det er fint:)
   Ja, Cirkeline må ikke ha smerter, det er det viktigste! Og gjett om de sniker seg inn i hjerterota. Og blir der for bestandig, jeg har to andre som har en god plass i hjertet mitt, han ene ligger under en busk begravet der vi bodde før, hun andre ligger under syrinbusken her vi bor nå, og det er god plass til Cirkeline også under den syrinbusken. Jeg tror ikke hun kommer til å bli særlig mye eldre:) Søte vovsen min:)

   Slett
 2. Jeg føler med deg, og Cirkeline - og håper hun kan ha det godt en stund til, sender henne masse varme tanker.
  Så sant det du skriver - det er en balanse i alt, sorg og glede, motgang og medgang, og det lærer man jo mer og mer etter hvert som man blir eldre.
  Sorg kan også være "god", for sorgen betyr jo at man har vært veldig, veldig glad i noen, men det å savne en kjær som har blitt borte er jo uansett vondt.
  Men ja, jeg er helt enig med deg, selv om jeg heller ikke orker tanken på den sorgen og savnet jeg vet kommer når vi en dag mister vår egen lille elskede hund, kommer nok vi også til å få en ny.
  Klem, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lise, ja, nå gikk det som det gikk. tusen takk for varme tanker, de hjelper. Sant at sorg kan være god ved at det betyr at man har vært veldig veldig glad i noen, tusen takk, det var kloke ord, akkurat ord jeg trenger nå. god klem fra kjersti

   Slett
 3. Krysser fingrene masse for cirkeline, og håper du kan få ha henne en stund til. man blir jo så utrolig glad i disse små vennene.

  Bildet ditt er nyyyydelig. helt herlige farger..
  Ha en fin dag i vårsolen, og håper din lille nydelige frøken får komme hjem i dag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ønsker, Heidi:) Man blir glad i bestevennen sin, veldig også.

   Tusen takk for fint ord om bildet også)

   Tusen takk for kommentar og godt ønske:) KLEM.)

   Slett