Velkommen til bloggen min

onsdag 29. juni 2011

Egne tanker og andres blogger


Jeg har stadig planer om å skrive om mitt liv med ME, men ofte finner jeg blogger der andre har satt ord på ting som jeg kjenner meg igjen i, men også skjer det fine at jeg får nye, verdifulle tanker.
Derfor deler jeg gjerne linker til to flotte blogginnlegg jeg har lest i det siste og som jeg anbefaler på det varmeste:
Her er det ene: Refleksjoner om langtidssyke, skrevet av Anna-Lena Grønland som er psykolog med ME.
 
Så er det et fantastisk innlegg om mestring under sykdom, om å øve seg i å tenke i nye baner. Det er uenighet om betydningen av “tankens kraft”. Jeg tror ikke at man kan tenke seg frisk, men samtidig tror jeg at måten vi tenker på i sterk grad påvirker hvordan vi mestrer å leve med en kronisk sykdom. 
Her leser jeg : “Å få beskjed om at du har en kronisk sykdom, setter i gang mange tanker og følelser. Det kan skape engstelse for fremtiden, ytterligere sykdom og hjelpeløshet. Da er det nyttig å øve seg på å tenke i nye baner”, og videre kan du lese her.

2 kommentarer:

  1. Takk for fine tips!

    Tenk om vi kunne hatt/få energi til å ha en liten skrivegruppe eller fotoklubb hvor vi (noen med relativt god tid...) kunne kommentere hverandres tekster eller bilder? Vi har tross alt historier å fortelle samme hvor mye som er skrevet/avbildet fra før, tror jeg, for alle har unike historier og alle har ett eller annet å formidle som er kun sitt eget

    Åshild

    SvarSlett
  2. Kjære Åshild! Takk for kommentar, og ideen du kommer med er god! Jeg syns det kunne vært artig med en kombinert foto/skravlegruppe. Hva med en skavlegruppe av syke som trenger å prate om opplevelsene? eller den gode gammeldagse "syklubben" bare med et annet innhold enn søm, hihi:)) Kjersti

    SvarSlett