Velkommen til bloggen min

søndag 12. januar 2014

Jeg har strikket litt til, var nesten litt avansert for meg med omvendt glattstrikk, men halsvarmer ble det

 Strikking er gøy! Selv for en veldig amatør som meg. Jeg googlet både omvendt glattstrikk og madrassting. Men jeg kjøpte fire nøster og trengte ett. Veldig tynt garn som heter silk mohair, så dette tok lenger tid enn de foregående seks til sammen. Jeg har i løpet av årene fått så mange skjerf og halsvarmere, så jeg er rustet til det meste. Så nå lurer jeg på hva jeg skal begi meg ut på. Det er ganske slitsomt å strikke for meg med ME, kunsten er å ikke bli for ivrig og å holde intensiteten nede. Det er vanskelig når noe er morsomt.

Om noen sveiper innom bloggen min og har noen strikkeideer til en nybegynner, så mottas de med takk!

Snart kommer det blogginnlegg om mitt livs underligste drosjetur.

Og det kommer snart innlegg med vinterbilder. Jeg har for første gang i mitt liv priset vinteren som endelig er kommet. Jeg var ute i dag i 10 minus, lett snødekke og is som holder på å fryse til. Det er jo så vakkert!

Takk til deg som er innom bloggen min!

6 kommentarer:

 1. Kjempefin halsvarmer! Mohair er jo så deilig å ha på :-)
  Vet ikke om jeg har så mange tips, men tenker at det er fornuftig å ikke starte store prosjekter, som gensere og kofter. En vest kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Sollemor:) Ja, jeg kjenner at den er myk og deilig og egner seg for litt varmere dager, for den er ikke så varm:) Jeg kan ikke starte store prosjekter…genser og kofter har ikke vært i mine tanker. Ikke engang vest, men det var en kjempegod ide. Jeg har tenkt pulsvarmer og sitteunderlag og små ting:) :)

   Slett
 2. Hei Kjersti,
  så koooos å kunne "banke på" de Løse Tråder igjen;-)
  Jamen har du vært flink!! Men å strikke ER bare fiiiint;-)
  Perlestrikk er veldig anstrengende for hendene, du startet 100% du da;-)
  Mohair er heller ikke det enkleste selv om det er nyyydelig å ha på seg.
  Hold deg unna bomullgarn foreløpig, det sliter skikkelig på hender/skuldrene siden det ikke tøyer seg noe særlig. Jeg greier det fremdeles ikke.
  Skal jeg gi deg tips så vil jeg si bruk et mykt garn som ikke er for løs i tråden, ikke altfor tykke pinner (da mener jeg fra 6/7 og oppover) for det kjennes på hendene også
  Og frem for alt: koooos deg med strikketøyet, ikke ha som mål å bli veldig fort ferdig;-)
  Da jeg begynte å strikke igjen etter mange års pause var det fordi min venninne i Oslo nettopp hadde strikket en deilig jakke i Finull som var blitt tovet i vaskemaskinen. Jeg fikk låne den mens jeg var hos henne og den var såååå lett og behagelig å ha på seg!!! Fikk jo veeeldig lyst på en slik jeg også;-) Og hun overbeviste meg at det var akkurat det samme om jeg strikker ujevnt fordi alt forsvant jo med tovingen hehe....hørtes greit ut for meg
  Men tynt garn og pinner nr 5...hvordan skulle DET gå?? aldri hadde jeg strikket SÅ tynt garn og heller aldri med pinner nr 5..Men jeg satte igang og jo mer jeg strikket jo mer avslappet ble jeg og strikkinga;-) Det ble jo en diger "sekk" etterhvert som også var behagelig å ha i fanget;-) Og under over under..i vaskemaskinen "krøp" den til brukbar størrelse;-)
  En ting jeg også spanderte på meg var gode bambuspinner (rundpinne som jeg strikker frem og tilbake med) til tross for et lager med vanlige "gamle". Fant ut at mine hender liker de mye bedre! Nå kan jeg strikke alt mulig....uten hast og tidspress selvfølgelig...men veldig tykt garn OG tykke pinner samtidig går fremdeles ikke.
  Ha en fin uke, Kjersti
  Klem fra Annette  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Annette! Tusen takk for langt og godt svar. Jeg har nå så vondt i armen, at jeg følger ethvert råd. I første omgang må jeg ha pause. Jeg har allerede en "musearm", antagelig pga tungt fotoapparat og for mye aktivitet i forhold til kreftene. Vet du, at jeg har jo ikke gikt, men min høyre tommelfinger har et deformert midtledd, det ser veldig underlig ut.

   Tusen takk for støtte. Strikking er kjempegøy, men har ikke hatt krefter til det, og det ser ut som der er klokt å ta det i veldig små porsjoner. Derfor så fint med tips, men hva slags garn bør jeg bruke? hehe perlestrikk kjentes ut som litt anstrengende.

   Mohair var så tynt og uhåndterlig at det ville helst ikke lystre mine fingre. Et mykt garn som ikke er for løst i tråden, haha, aner ikke hva garn heter en gang:) :D

   Jeg må nok kose meg atskillig mer enn hva jeg har gjort til nå, dette gikk litt dårlig fysisk. Du startet tydeligvis litt hardt selv med å strikke jakke etter mange års pause:) Men du klarte det bra, så gøy, og artig at den krøp til den størrelsen du ville ha. Den ble nok fin. Bambuspinner, takk for råd. Jeg har et lager med andre, så en gang må jeg ha strikket mye. Jeg har vært igjennom noen gensere, heklet digert sjal, men det er 20 år siden og over det.

   Så jeg skal ha tjukt garn og tynne pinner?

   Jeg må bare la være å kjøpe garn på noen dager, for å holde meg i skinnet. Jeg dovner bort i hånda akkurat nå:)

   Ha en fin uke du også, Annette. vinteren er kommet til Østlandet, 9 minus i dag.)

   GOD klem fra kjersti

   Slett
  2. Puha.. denne ble jo laaaang. Igjen;-) Takk for svar, Kjersti!
   Må ta meg sammen en dag og skrive mail til deg...dette her går jo ikke;-)
   Skjønner at man kann bli forvirra av det jeg skrev hehe...tror ikke tykt garn og tynne pinner funker så bra heller;-)
   DU bør prøve litt forskjellig...du har sikkert noen venner som strikker litt...be dem om litt restegarn og prøv selv. Men for all del ikke bli FOR ivrig;-)
   Mykt garn...som ikke er for løst.. tja...hva ville jeg si med det??? Tenke.. Mykt skal det være at det tøyer seg når du strikker. m.a.o. ikke belaster fingre og håndledd så mye. Er det spunnet for løst så har det lett for å "dele" seg og pinnen "treffer" ikke bestandig, bare delvis..og det er heller ikke så moro. Slikt tenker man ikke over når strikkinga bare flyyyter...men etter jeg fikk artritt har mye blitt forandret noe jeg bare måtte innse:-(
   Håper vinteren kommer hit også selv om jeg ikke er så glad i den lenger. Det er fiiiint å se snø og vinterlandskap men jeg blir så utrygg når jeg går:-( Tok bilder av snøklokker i hagen min igår men nå har temperaturen gått mot null. Bedre nå enn i mars ;-)
   Klem fra Annette

   Slett
  3. Hallo Annette, tusen takk for koselige kommentarer. Jeg har skjønt at om man har tynt garn, kan man ha tykke pinner. Jeg har nå kjøpt meg to garntyper som jeg strikker sammen, kommer bilde etter hvert, og strikkepinner i bambus, dette kjennes godt, men var veldig dyrt garn det ene. Jeg prøvde med ett der garnet delte seg, og prøvde i dobbel perlestrikk, kom helt ut av det flere ganger jeg måtte rekke opp.

   Jeg har jo ikke artritt, men sliter med leddene, og spesielt i høyrearmen.

   Ja, det er blitt vinter her, masse snø:) Tok du bilder av snøklokker nå, åhh, heldig du:) Klem fra Kjersti

   Slett