Velkommen til bloggen min

torsdag 2. januar 2014

Godt nytt år! Bilder og tekst fra en deilig juleferie

Godt nytt år til deg som følger bloggen min og også alle andre!  Det var en koselig nyttårsaften med besøk av venner og vi fikk denne vakre blomsteroppsatsen:Jeg er i tenkeboksen med hensyn til hva bloggen her skal handle om. Jeg har jo endret tittelen på den til at den bare skal handle om foto, men jeg er jo så engasjert i mye. Jeg har f.eks lyst til å skrive et innlegg om både kongens og statsministerens nyttårstale (ikke imponert) og om den nye serien på NRK som heter "norske naturperler". Sistnevnte er helt fantastisk, kan anbefales på det aller, aller varmeste. Går hver søndag.

Helt i innspurten av året fikk  jeg lyst til å begynne å strikke, tror jeg må legge ut bilder av det jeg har fått til. Jeg er helt elendig til å strikke altså, jeg kunne deltatt i programmet der en av postene er "Harald og Thomas gjør ting de ikke kan"!

Samtidig fikk jeg en tur innom Hvervenbukta, været var grått i grått. Men plutselig dukket det opp en mann med en fiskestang, og det tok omtrent ett minutt så bet fisken på. Jeg knipset, og den stolte fiskeren kunne, etter veiing, vise fram en 2.3 kg  torsk! Og for en glede, den vises her:


Vi kom i snakk, og han har har fått bildet på mail, og ble veldig glad for det. Tenk å få en sånn rugg helt inne ved Oslo. Mon tiden har endret seg, kan ikke huske man kunne fiske så nær Oslo i min ungdom, da var Oslofjorden så forurenset at fisken ikke kunne spises. Det har skjedd mye de siste årene i forhold til forurensning i hele Norge! Det er bra. Jeg tror til og med vi kan takke miljøaktivistene for dette som organisasjonen Bellona.

Litt flere bilder i gråværet:
 Sara!
Her var det et lite "hundemøte", den i rosa var ubetalelig!! Sara skal aldri få rosa dress altså!!

Takk til deg som har fulgt bloggen min i året som har gått, veldig hyggelig om du fortsatt titter innom.Denne teksten "and that's all there is" funnet på en benk, hva skal man si om den? Kanskje si med ungdommens ord? NOT!!!

8 kommentarer:

 1. Du har en veldig fin blogg Kjersti! Liker spesielt at den er om litt av hvert. Og selvfølgelig alle de vakre bildene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk kjære Bjørg!! Jeg tror den skal tilbake til "løse tråder" så står jeg litt friere, og veldig fint å lese at du liker at den er om litt av hvert:) Tusen takk om bildene også!! klem fra Kjersti

   Slett
 2. God nyttår Kjersti!
  Hvervenbukta er et fint sted. Min bror bodde ikke så langt derfra, så noen turer ble det. Kan ikke huske jeg så noen som fisket.

  Bloggen din er jeg innom med jevne mellomrom, enten du satser på foto eller supplerer med lengre tekster. Må innrømme jeg gjerne vil høre dine tanker rundt nyttårstalene. Jeg har også mine tanker om dem.

  Ønsker deg gode januardager -

  SvarSlett
  Svar
  1. kjære "gamle ugle", godt nytt år og tusen takk! Nei, det var nok ingen som fisket ved hvervenbukta for noen år siden, ja, det er et fint sted. Så koselig at du er innom bloggen min, jeg er også innom diktene dine, men ofte har du skrevet to the point, jeg har liksom ikke noe å tilføye eller reflektere videre på. Det blir liksom mine ord som skal forklare dine som allerede står der i all sin klokskap!

   Og du har også tanker rundt nyttårstalene? Jeg syns kongen sin ble nokså overfladisk, det var ikke noe nytt. Å feste blikket på kjærligheten sammen med at vi er så heldige å ha ytringsfrihet, men har vi egentlig ytringsfrihet? Jeg mener det kan problematiseres og nyanseres mye rundt akkurat det. Det var tydelig at han lader opp til grunnlovsjubileet, så han var vel programforpliktet.

   Erna kunne derimot ha lagt seg på en mye mer visjonær stil, jeg har nå lest i pressen at hun er kritisert for ikke å nevne klimaproblemene, og det er jeg helt enig i at hun skulle ha nevnt, men hun skal jo tekkes Frp som slett ikke tar klimaet vårt på alvor. Så jeg er enig i pressens kritikk om at hun var navlebeskuende. Det jo så mange utfordringer både globalt og her i Norge, og det var nesten så hun malte seg selv inn i et hjørne ved å holde fokuset på psykiatrien. Vel å bra å skulle ruste opp psykiatrien, men det var ikke noen tale som blir husket, og hun kunne jo trådd til når hun har blitt statsråd og hadde den beste taletiden 1. nyttårsdag.

   Tusen takk for gode ønsker, januar kan være tøff, ønsker deg også gode januardager!!

   Hilsen kjersti

   Slett
 3. Godt nytt år!
  Kjempestilig bilde av fyrverkeri :-)
  Ja, jeg er også glad for at det er mulig å spise fisk fra Oslofjorden nå.
  Det er spennende å se hva andre strikker, syns jeg, uansett hvordan strikkeferdigheten er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år "sollemor"!! Takk for hilsen:) Takk for kompliment om bilde av fyrverkeri:) Jeg skal legge ut bilde av strikkingen min, jeg regner meg som helt nybegynner siden det er over 20 år siden jeg holdt i noen strikkepinner. Slitsomt er det også. Men bilder skal bli!!:)

   Slett
 4. Hei Kjersti, riktig godt nyttår til deg og dine!!! Det jeg ønsker deg mest er helse!!! Du vet hva jeg mener! ;-) Følger med bloggen din så godt jeg kan og er veldig glad for den.
  Jeg synes du bør gå tilbake til dine "løse tråder"...det er jo så MANGT!!! En tanke her, en betrakning der....noen ganger blir løse tråder festet til noe mer...og så går de sine egne veier igjen.... Synes det passer best på din blogg og jeg likte "temaet"
  Koselig at du begynte å strikke igjen! Har du gjort det før så kommer det tilbake, bare litt øvelse og det blir bra! Ikke tro at du må starte med vanskelige mønstre (som gikk så fiiint dengang) strikk rett frem når du føler for det..og for all del uten press!!! Vet du...jeg har alltid en sokk liggende;-) Begynte for endel år siden fordi jeg var flau å be andre strikke for meg hehe Etter mitt første sokkepar som ble til i 5. klasse hadde jeg lovet meg selv at aaaaaldri mer, og aldri skulle jeg gifte meg med en mann som skulle ha strikka sokker! hehe..dette mente jeg alvorlig altså;-)
  Nå har jeg som sagt alltid liggende en sokk jeg strikker på...for meg selv kaller jeg den "terapisokk" for den MÅ ikke bli ferdig....noen ganger klarer jeg bare en runde, andre ganger flere, noen ganger blir den tatt opp daglig mens den noen ganger kan ligge der i sofakroken i uker uten å bli sett på engang! Og tenk!! På denne måten har det blitt flere par etterhvert;-) som JEG bruker ;-) Jeg tar den frem når fingrene begynner å svikte...som enslags trening uten å overbelaste. MYE mer moro enn å gjøre "fingerøvelser" i lufta;-) Sånn innimellom har det blitt strikket endel andre ting også og det er jeg veldig glad for!! LITT lapper og stitchery blir det også, alt som kan gjøres i sofaen, symaskina har langferie, hun og kroppen min er ikke helt venner f.t.
  Huff, dette ble langt...ønsker deg gode dager Kjersti!!!
  Må slutte med Rituximab pga sterke uønskede bivirkninger (blir visst flere og flere av de har jeg fått høre av en kjent apoteker)...jaja..
  Alt det beste for deg!! Klem fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Annette! GODT NYTT år i bøtter og spann til deg og dine også, så koselig med hilsen!!! Da har vi det samme ønsket: Bedre helse!! I know! Så koselig at du følger med bloggen min. Den ble veldig stille når jeg bare la inn bilder, så fotoentusiastene var det ikke så mange av. Jeg har fulgt rådet ditt og gått tilbake til mine "løse tråder", og dem er det mange av :D Har jo begynt å strikke litt også som du også har kommentert. Det var klok tanke du, at løse tråder blir festet til noe mer, og så går de egne veier igjen, det er jo akkurat sånn livet er. Og at vi også vikler oss inn i noen floker, som vi kommer ut av igjen. Forhåpentligvis.

   Tusen takk for backing om strikking, ja, det blir helt enkelt. Nå har jeg lyst til å strikke et skjerf til i litt tynnere garn. Det blir ikke kompliserte mønstre. Jeg har en gang for lenge siden strikket en Marius-genser, men det er lenge siden, og jeg skal ikke begi meg ut på noe sånt. Så du har alltid en sokk liggende, så artig! Jeg skjønner godt at du lovet deg selv aldri å strikke sokker mer etter 5 klasse. Det samme skjedde meg. Det var jo 5 pinner og fullt kaos, jeg fikk det ikke til. Terapisokk ja...veldig bra, at det ikke skal være noe selvpålagt press. Det der må være veldig sunt, en sokk du bare tar fram når du føler for det. Og så har det blitt flere par, så fint, og like fint at det er du som bruker dem! Klart det er morsommere å strikke enn fingerøvelser. Ja, og så har du lappene og stitchery også. Det har ikke blitt en lapp på meg på noen år. Men jeg sleper meg av gårde med fotoutstyr, og tar bilder. Kanskje jeg tar fram symaskinen en dag også, jeg har iallfall stoffer nok. Har vurdert å legge alt om lappeteknikk på loftet, men det er nok ikke så klokt, tenker at da kommer det aldri ned og fram igjen.

   Veldig koselig med så lang melding. Men ikke at du måtte slutte med rituximab, håper de finner noe annet som virker!!! Tusen takk igjen for koselig melding!!

   klem fra Kjersti

   Slett