Velkommen til bloggen min

mandag 29. april 2013

Lykkestund ved Østensjøvannet i gårI går var det skikkelig vårvær med sol og mildt i lufta! Jeg kom meg til Østensjøvannet. Nysgjerrig på om det snart kommer noen andunger, svanebarn og hva som skjer. Isen var begynt å trekke seg tilbake, og det var et yrende fugleliv.

For å kommentere bildet over: Det er sothøner. Det var fire av dem, og jeg tror det var to hunner og to hanner. Hannene var tydelig ikke enige om hvem som skulle ha hvilken "dame" eller kanskje de ville ha begge for seg selv, jeg vet ikke annet enn at de slåss som det sto om livet. Og innimellom vippet de rundt med hodet ned og stjerten opp som om de bruste med fjæra. Veldig spennende og fascinerende. Hittil har jeg bare sett sothøne svømme rolig, og egentlig har jeg ikke vært ivrig på å fotografere den, men man skal altså ikke "skue hunden på håret", i dette tilfellet "skal man ikke skue fuglen på fjærene" kan det kanskje også sies. Jeg fikk tatt flere serier med slåsskamper, for det var liksom ikke ende på dette. Her ser vi jo at den ene har tydelig overtak, men han som "ligger nede" ga seg ikke. Jeg hadde det bare så artig med kameraet. Det vil si to kameraer. Jeg hadde montert min lyssterke 200 mm på min canon 5D mark 11 og min mindre lyssterke 500 mm Sigma på min canon 60 D. Egentlig burde jeg gjort omvendt, brukt det tyngste objektivet på det beste kameraet. Lett å se etterpå fordi de fleste bildene ble tatt med sigmaen. Jeg tror ikke kvaliteten ville blitt så veldig forskjellig på de to kameraene.

Men så var det: Hva slags fugler? Det var et panorama. Jeg har aldri sett så mange arter på én gang, mulig er det fordi jeg har øvd opp øyet mitt, og det var svaner, sothøner, kvinand, toppand, toppdykker, sivhøne, grågås, canadagås og vanlig stokkand. Selvsagt hettemåker, fiskemåker og gråmåker i store mengder. Snakk om lykke! Lyset var veldig fint også!

Min sigma blir av mange kalt "solskinnsobjektivet" fordi det trenger mye lys for å fungere optimalt. Så jeg var heldig ved at jeg kunne ha blender 8 og ned til 1/2000 sekund i lukkertid med lav ISO.

Jeg har ikke bearbeidet så mange av bildene ennå, men legger ut noen få her. Jeg aner ikke om det er særlig mange som leser bloggen min lenger for jeg får mange besøk av folk som legger igjen spam-meldinger som heldigvis blir fanget opp av nettsøppelboksen.

Det blir en spennende vår ved Østensjøvannet, jeg håper bare jeg rekker å komme dit noen ganger.

Her kommer det en svane som ikke var særlig blid pluss toppdykker og måke:

Til deg som er innom bloggen min: Ha en fin våruke!

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder! Vi går også rundt Østensjøvannet av og til. Fint turområde.

    SvarSlett
  2. Tusen takk "Sollemor":) Så dere går også rundt Østensjøvannet.) Ja, kjempefint der:)

    SvarSlett