Velkommen til bloggen min

lørdag 6. april 2013

Bilder og ord fra en idyllisk og fantastisk påske!


Det lader batteriene å oppleve en påske med bare soldager. Å slippe unna fjellet og skiene og alt det som mange nordmenn setter så stor pris på. Jeg kan huske da jeg møtte Sigmund, og han med ironi sa:
"Jeg ønsker meg ski til 50 årsdagen", han var da 27! Det er godt han ikke er glad i gå på ski siden jeg ble syk og ikke kan gå på ski. Så vi er veldig enige om at en snøfri påske er det beste. Jeg minnes mine beste påskeopplevelser som har funnet sted i et påskestille Oslo. Snøfrie gater mens byen har vært tømt for nordmenn som har flyktet til enda mer snø! Ja, jeg har også mine gode opplevelser med fjell, snø, skiturer, kvikklunsj og appelsin, skareføre, kroppsbeherskelse, vind i håret.  Men jeg savner ikke skipåsker, heldigvis, men jeg drømmer om en påske i Roma eller i Paris.


Dette svaneparet er et motiv jeg har drømt om å ta svært lenge. Å fange et svanepar som danner hjerteform er for meg noe veldig vakkert. Det var 30 svaner i elva gjennom Strømstad, og mange hadde funnet sin make, og det var tydelig at det var ekte kjærlighet der de kjærtegnet hverandre med å komme så nær, noen berørte halsen til hverandre. Så vet jeg også at svanene er monogame og holder sammen livet ut. Det er hannen som ruger på eggene også. Noen påstår at svanene er sinna, er de det? De kan frese litt om de føler seg truet, og så biter de hverandre når de slåss om maten.  Se mer ekte svanekjærlighet i bilder lenger ned på siden. 


Å komme tilbake fra påskeferie er også godt. Særlig når det nå ser ut til at det bare er små rester igjen av snø og is. Det er snart tid for å ta på seg vårskoene, kjenne sola varme, føle den milde vinden, se det spire og gro. Sigmund har observert hestehoven. Godt med sikre vårtegn. 
Å komme på Laholmen i år var ekstra hyggelig. Vi ble ønsket velkommen tilbake og på bordet sto det to flasker champagne til avkjøling! Det er service det! Og ikke nok med det, midt i uka kom en av sjefene med påskegodt både til oss og til Sara! Eget hundegodteri til Sara fra hotellets stab må da sies å være spesielt? Håper jeg får fram den utrolig nydelige stillheten jeg opplevd. En drømmestrand.


Bildene er tatt med Canon 5D mark 11. Jeg har brukt tele, 14 mm fast vidvinkel, normalobjektiv. Jeg har prøvd meg med lange lukkertider, med ulike filtre. Foto er spennende, og jeg har så mye å lære, og syns det er fint at jeg har masse spennende læring foran meg.NYT HENNE! MIN SARA! Jeg har blitt velsignet, rett og slett, med verdens snilleste og vakreste hund. FOR et gemytt. Hun er rørende god og så harmonisk! Heldige meg!
Ekte svanekjærlighet
Bildet tatt fra hotellrommet med vidvinkel 14 mm og lang lukkertid på stativ


De to siste er av trær i solnedgang der jeg har eksperimentert med lukkertid og bevegelsesuskarphet.

Takk til deg som har orket å bla deg helt til bunnen av dette blogginnlegget. Som bildene viser: Strømstad handler om så mye mer enn å være på "harrytur", det handler om skjønnhet, om øde strender, vakker natur, stillhet, koselige mennesker, vakre fugler og muligheten for å leve i nuet.

Ha en strålende uke! Nå kommer våren, og jeg håper at et av de neste innleggene kan by på bilder av vårblomster.


6 kommentarer:

 1. Så deilig med en slik ferie - dra bort fra hverdagen, lade batteriene og nyte naturen og hverandre, slik dere har gjort.
  Bildene er helt fantastiske - jeg har ikke superlativer nok - jeg er helt fjetret over all skjønnheten. Takk for at du deler. Vidunderlig at du endelig fikk fanget svaner som danner hjerte. Du er utrolig flink til å fange motivet og øyeblikkene.
  Stor klem fra Mona :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Mona, tusen takk for kjempevarm kommentar.) Så koselig at du liker at jeg deler og at du synes om bildene mine:) Ja, var veldig glad for at jeg fikk tatt svanebildet:) Beste kompliment at jeg er flink til å fange motiv og øyeblikkene, det er jo det jeg prøver!! SÅ at du ser det, er bare fantastisk, stor klem fra Kjersti

   Slett
 2. Hej Kjersti!
  Nu har du överträffat dig själv (översättning: varit ännu bättre än du brukat vara, fast du alltid varit superbra på att fota! :)
  för de här bilderna var helt underbara! Sådant fantastiskt ljus och så kul att du äntligen fick ditt drömmotiv i svan-hjärtat. Visst är det så vackert att se dem vara så kärvänliga mot varandra?
  Trevligt att ni haft en fin påsk i Sverige!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia, sååå koselig med kommentar, tusen takk! Og at jeg har overtruffet meg selv, et så fint kompliment. Jeg må innrømme at jeg syns jeg fikk flere "fulltreffere" enn vanlig, men så vet du, det er noe helt spesielt med Sverige:) Men enda bedre enn til vanlig, så hyggelig, du er vel snill med meg, Pia!! Ja, drømmemotivet fikk jeg endelig tatt. Lyset var vakkert i 9 hele dager, så vidunderlig:) Åhh, ja, du også ser at kjærligheten mellom dem, ja, det er vakkert at de er så kjærvennlige mot hverandre..(kärvänlig er et vakkert ord)!! Takk igjen, og god helg kjære Pia, jeg kommer innom bloggen din snart. I dag snør det hos oss. STOR klem fra kjersti

   Slett
 3. Takk for mange fine bilder, særlig gleder det meg siden det er fra Strømstad! Laholmen er en av mine absolute favoritter!

  Noen tekniske spørsmål: Canon 5D II er det Fullformat? Blir det så mye bedre som "prislappen" tilsier? Jeg får inntrykk av at du bruker mest faste objektiver, ikke zoom?

  Min første tur til Strømstad var 1937 på familiebesøk. Helt til nærmere 70 tallet var det en fredelig liten sommerby! På Stadshotellet hang følgende oppslag intil utpå 70 tallet en gang:

  "Sup serveras inte, utan til rörig mat. All mat er rörig utan saftsoppa. Saftsoppa serveras inte" (

  Rörig er fet kraftig mat)
  Jeg tror hotellet står der fremdeles, det er fredet.
  Hilsen Sven

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sven! Tusen takk for lang og koselig kommentar, som jeg er litt sen til å svare på! Så Laholmen er en av dine favoritter, og du har vel bodd i Strømstad

   Ja, Canon 5D 11 er fullformat. Jeg bruker mest zoom-objektiver, har vel bare ett fast som jeg ikke har prøvd ennå. Prislappen på dette var ikke så ille da det er en utgående modell fordi
   111 er kommet.

   Første familiebesøk i 1937, du det er en stund siden:) Er det ikke fortsatt en fredelig sommerby? Jeg har aldri vært der om sommeren foruten som barn en gang jeg ikke husker.

   Hehe artig oppslag på Stadshotellet:) Så de hadde bare fet mat der, ja, nå er det blitt andre tider:) Jeg har ikke sett hotellet, men takk for at du gjorde meg oppmerksom på det, så skal jeg titte etter det om det blir flere glade påsker der:)

   Hilsen Kjersti

   Slett