Velkommen til bloggen min

mandag 25. mars 2013

Jeg nyter påskedagene i utlandet--ord og bilder


Som overskriften sier: Jeg er i utlandet, ikke så langt, jo, i Sverige. Jeg kommer meg ikke så langt på grunn av ME, men følelsen av litt luksus og å være på tur er absolutt til stede  Vi var her i fjor påske også, og Sigmund vil gjerne gjøre dette til en påsketradisjon, og jeg har ikke vært vanskelig å overtale. Været er akkurat like strålende som i fjor, bare litt kaldere. Det er like stille her som i fjor. De norske turistene kommer selvsagt på skjærtorsdag. Så vi er i den stille uken og det er ikke veldig mange her.

Sannelig er det minst 30 svaner som holder til i elva som går igjennom byen. Og da er det jo fram med fotoapparatet.

Det er ikke de store visjoner som opptar meg i øyeblikket, men bare å leve i nuet (som så ofte før), og så er det noen prosaiske tilskikkelser eller tildragelser som finner sted og som man kan undre seg over. Hvordan er det mulig at to mennesker på ETT hotellrom er i stand til å miste ting? Det store påskemysteriet for mitt vedkommende er at min godt nedpakkede datamus er borte. Det skjedde etter at den ble pakket ut og fram. Det er jo begrenset hvor mange steder ting kan gjemme seg på et rom, men på to dager har vi hatt diverse "leteaksjoner", og at et lite blad har forsvunnet, men kommet til rette, at andre ting må letes etter, snodig. Men antagelig er vi to rotehuer på tur. Det har skjedd før altså. Sara som er en veldig lydig hund og som til dags dato aldri har foretatt seg rampestreker, har nå tømt godispose med hundegodteri mens vi var ute en tur. Jeg ante virkelig ikke at hun var så snedig at hun fant på å hoppe opp i dobbeltsenga for så å krype bort til nattbordet mitt, fiske én og én godbit ut av posen og smuldre utover senga (min halvpart av den selvsagt!)


Tatt fra hotellrommet på Laholmen hotell med min nye vidvinkel på 14 mm brennviddeSolnedgangen tatt med iphone.

I dag skulle jeg en tur på shoppingtur til "berømte" Nordby kjøpesenter, men utmattelsen var så voldsom at vi måtte snu på parkeringsplassen. Sånn er det når man vil mye, for mye. Maten her er forresten nydelig. Jeg lurer på om lunsjbuffeten i dag var tema "fisk" for det var fisk i alle varianter. Veldig godt.

Jeg er bare SÅ fornøyd!

Fornøyde var disse to svanene her også, ja, mer enn fornøyd, IN LOVE, tror jeg. Det var 30 svaner minst på elva her, og mye kjærlighet i lufta, og da selvsagt også rivaliseringer, intriger og trekantdramaer. Er det derfor vi mennesker liker så godt å observere dyr? For vi kjenner alt igjen fra menneskenes verden. 

Siden jeg nå er i Sverige kan vi jo si at oppe i lufta på bildet flyr det en Kalle Anka, det er mitt første bilde noen gang av en and i flukt. I forrige uke var jeg på A-hus hos nevrolog, en veldig hyggelig kvinnelig lege. Jeg bekymrer meg for helsa mi, må jeg si. Nå skal jeg ta MR av hodet, spinalpunksjon og mer til. Jeg orker absolutt ikke blogge detaljer om dette, men midt i nytelsen over fin påske, går tankene mine til ALLE SYKE og ALLE ENSOMME! Om noen av dere er innom bloggen min, jeg tenker på alle som sliter. Selv er jeg syk, men jeg har en utroooooolig snill mann. Og jeg setter pris på hver dag jeg har med ham. Jeg er bare SÅ heldig. Jeg var singel i mange år før jeg møtte Sigmund, og livet som to er veldig mye bedre enn det å være en. Noen trives i singeltilværelsen. Jeg trives med å ha en livsledsager. Jeg føler glede mange ganger om dagen over at jeg har en fantastisk person å leve sammen med! 


Så har jeg hun her da, Sara, den søteste hunden i verden som altså nå har begynt å gjøre små rampestreker. Kanskje på tide. Hverken barn eller hunder skal være FOR lydige er nå min mening. Og Sara er kjempeleken, og hun vil leke med alle hunder hun møter. Hun er aldri redd, men kan være avventende, og møter verden med en logrende hale og en smittende livsiver! Bare se her:
Da ønsker jeg deg som er innom bloggen min en vidunderlig påske!

8 kommentarer:

 1. Herlige bilder :o)
  Koselig at dere gjør dette til en tradisjon. Tror alle har godt av å komme seg bort fra hverdagen en gang i blandt. Håper ikke Sara har rappet datamusen også, nå som hun har funnet ut at hun kan være rampete, mener jeg :p
  Nyt dagene i nabolandet. Fortsatt god påske til dere alle tre <3
  Stor klem fra Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Mona, tusen takk!! Ja, veldig godt å komme seg bort, syns jeg. Jeg liker egentlig å være masse på tur, kunne reist hele året i grunnen, så dette er kjærkomment.) Sara har ikke rappet datamusen, den befinner seg et eller annet sted.) :) haha.) Tusen takk, vi nyter, sola skinner, god mat, hyggelig mennesker. Det store som er skjedd: Sara har fått løpetid, endelig, vi begynte å lure fordi hun er ett år i disse dager:) Nyt dagene du også kjære vennen!!! Takk for kommentar, glad i deg, klem fra Kjersti

   Slett
 2. Kjenner igjen dette med at ting forsvinner selv på et lite område. Har hatt noen "leteaksjoner" :-) Flotte bilder forresten. Veldig fin den anda i flukt! Ha en riktig god påske :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sollemor, GOD PÅSKE og takk for kommentaren)) Så det er gjennkjennbart med ting som forsvinner, haha:) Ja, de "leteaksjonene" kommer:) Tusen takk for fine ord om bildene.) Og anda spesielt, kos deg videre.) :) Hilsen Kjersti

   Slett
 3. Mye fint i vårt naboland. Kom over denne linken, tenkte på deg med en gang
  http://www.lykkefuria.blogspot.no/2013/04/bli-med-sttt-me-forskning.html
  Du har kanskje sett den alt, men gode ting kan ike gjentas for ofte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde, takk for kommentar og link, den har jeg ikke sett, men skal titte på den. Jeg vet om innsamlingsaksjonen og deltar selv på den, men det er alltid fint å lese ting fra ulike vinkler.) Ha en fin dag:) Hilsen kjersti

   Slett
 4. Så kul att ni vill åka till Sverige som påsktradition! Jättefina bilder, precis som det brukar bli när du är igång! Kul att du fick en flygande "Kalle Anka" till slut, den blev skarp och fin!
  Bra att du får göra en del undersökningar, när du är bekymrad för din hälsa! Hoppas på allt gott för dig, Kjersti!
  Kram från Pia i Sverige

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære gode Pia, tusen takk for kommentar, det kommer flere bilder.) Ja, det er snart en påsketradisjon bortsett fra at jeg nå lengter etter et sted med nye fotomotiver:) Tusen takk for gode ord ) Og at du ser min kalle anka som svever oppe i himmelen, han ble ikke så verst skarp, takk for at du ser det.)) Ja, man får sjekke sin helse, håper det går bra med deg og skjoldbrukskjertelen og medisineringen med levaxin:) Håper alt godt for deg også jeg skal snart innom bloggen din og se på bildene, og snart kommer tranedansen til dere og Magle våtmarker:)) GOD KLEM fra Kjersti

   Slett