Velkommen til bloggen min

mandag 14. november 2011

Vil du sy i knappen i jakka mi?


Er det noen andre kvinner der ute som blir lykkelige når kjæresten spør om hun vil sy i en knapp eller to?

Jeg har kanskje tidligere skrevet at jeg er et "barn av feminismen", og jeg må innrømme at for 25 år siden var jeg helt sikker på at spørsmålet: "Vil du sy i knappen i jakka mi?" ville gjort at jeg hadde fyrt av følgende: "Sy i knappen din sjæl!"

Det er nå mange år siden jeg fikk en egen godfølelse når han sto med en bukse eller jakke og spurte forsiktig om jeg ville sy i en knapp. Da tenkte jeg ikke over det at jeg litt automatisk bare sydde i knappen. Har egentlig ikke tenkt så mye over det før i går. Jeg kjente bare en veldig god følelse inni meg da han sa:

Han sa: "Du, jeg har tenkt å spørre deg om et par ting".
"Jahvel"?  sa jeg spørrende.
Han: "Vil du sy i to knapper i jakka mi?"
Jeg: "Har de falt ut?"
Han: "Ikke helt. "
Jeg: "Hent den da."

Og så sto han der med sin fine, men til hverdagsbruk olivengrønne dressjakke som har erstattet alle de rutete "tømmerhuggerskjortene".

Og knappene hang bokstavelig talt i en svært løs tråd, og jakken trengte førstehjelp.

Jeg har sydd dem i. Jeg gjør det veldig nøye, for det er fire hull i en knapp, og jeg syr fram og tilbake til hele knappen blir ganske fyldig med tråd så jeg er sikker på at knappen aldri mer vil løsne slik de gjør fordi klesfabrikkene fortsatt ikke har lært hvordan man syr i en knapp så den blir sittende i år etter år.

Joda, han har hjulpet meg gjennom sykdom gjennom mange år, men det dreier seg ikke om det!

Det dreier seg om KJÆRLIGHET!
2 kommentarer:

 1. Härligt inlägg! Kärlek kan vara så många olika saker!

  Fnissade lite när jag läste att han ville fråga om ett par (två) saker och så gällde det TVÅ knappar! :) :)
  Kram Pia
  PS. Jag retar mig också på sådana där maskin-isydda knappar, som man ibland bara kan råka dra i en tråd och hela knappen lossnar!

  SvarSlett
 2. Så koselig at du liker dette da, Pia, om de "små ting", "små saker" og at du finste, hehe, det liker jeg. Han spurte om hjelp til to saker, og så var det to knapper, haha, jeg var jo nyfiken på hva han ville ha hjelp til. Og det er en del plagg man kan reta seg på ja, en tråd man kommer borti, så er knappen løsnet. Denne jakka er noen år da, så den må man kunne si var solid. Men nå ler jeg litt av kommentaren din. Du har virkelig sansen for å se det store i det lille, Pia.) Og kjærligheten kan være mye ja.)) Kram og klem:)

  SvarSlett