Velkommen til bloggen min

søndag 20. februar 2011

vintage bilder og nyheter


bildej
Vintage-eksempel med Iphone applikasjon som heter hipstamatic

Jeg måtte også prøve. Denne nymotens applikasjonen til Iphone som kanskje egentlig er keiserens nye klær? Den kalles hipstamatic, og her er noen bilde-tester, og jeg må innrømme at jeg syns det er litt kult selv om det ikke krever stort mer av meg enn å sikte og knipse.  Her er det noen eksempler:

mann
Mannen min i soveromsdøra

Jeg var fast bestemt på å komme meg en tur på kjøpesenter i dag, men kreftene var i null. Når man ikke orker, kan man glede seg til den dagen man orker, og så kan jeg følge med på grunnstøting på Hvaler og andre nyhetssaker. Hvordan er det mulig å havarere på en strekning båtene har kjørt i åresvis? Det ser nesten ut som kapteinen har siktet på grunna, utrolig at han navigerte feil.  Litt surrealistisk. Hadde kapteinen bind for øynene eller?  Jeg håper bare ikke det kommer for mye olje, og jeg føler så sterkt med fuglene som blir oljetunge og  plaget til døde.  Det er ikke lenge siden det skjedde det samme der vi har hytte, ved Stavern. Da ble det mye oljesøl, og fuglelivet ble hardt rammet.  Jeg er ikke sikker på om området er fullstendig restituert ennå.

utenfor her
Mye snø, altfor mye

Jeg følger med på nyhetene: Asylpolitikk, pass som blir stjålet i postgangen, utbygging av master på Hardangervidda, helsepolitikk i alle varianter, studenter som drikker for mye (43% av studentene i Norge drikker for mye),  VM på ski (Northug da, jeg liker’n jeg og enda bedre er Bjørgen), opprøret i Egypt, Jemen, Tunisia.  Hvordan må det ikke være å leve i land med diktatur?
Jeg kjenner at jeg er mest engasjert i menneskerettigheter og ytringsfriheten som en del av den. Er nordmenn klar over hvor godt vi har det i landet vårt? Jeg følger bloggen til Maria Amelie og håper hun snart får utenrikspass og kan komme seg ut av Russland. Skjønner fortsatt ikke at de bare deporterte henne, og heller ikke utsendelsen av mange  andre. Det er bare så inhumant. Jeg trodde ikke at Stoltenberg kunne være så kald. Jeg er glad at kirken beskytter folk, og at  de etiopiske kirkeasylantene fikk beskyttelse i Domkirken i Oslo. Dette var etiopere som har vært i Norge i mange år, jobbet og betalt skatt og bidratt til fellesskapet, og så skal de bare settes på et fly og fraktes til en ukjent skjebne.
Arnulf Øverlands ord går aldri av moten: “du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv”.
Jeg har innsett at jeg ikke er noe partipolitisk menneske, men om jeg hadde hatt muligheten, ville jeg engasjert meg i flyktningepolitikk og helsepolitikk.

ute her
Litt idyllisk hjemme hos meg


Jeg har funnet ut at man må telle gledene sine ofte, hverdagsgledene. Livet består av flest slike dager. I dag bakte Sigmund brød  og han lagde den deilige brokkoli/blomkålsuppa: her


vissen rose
En fallen rose som jeg ikke har hatt hjerte til å kaste fordi den kom tre stykker i antall på lange stilker på valentinsdagen fra min kjære


quilt
Her er noen hjerter jeg har sydd i en liten quilt

Til dere som skulle komme innom bloggen min: Ha en god søndag og:
COUNT YOUR BLESSINGS

2 kommentarer:

 1. Ja, vi lever i et kaldt samfunn, dessverre. Jeg trodde at vi i Norge var verdensmestre i mennskerettigheter. Men det viser seg at myndighetene kjører et kaldt og byråkratisk løp mot mange.

  Du nevner Marie Amelie. De etiopiske asylsøkerne er rammet av det samme. Og mange syke og handikappede og gamle blir møtt av et byråkrati som kjører etter et regelverk, utenhensyn til perosn. Når er det vi lærer at lover er laget for mennesker, ikke omvendt?
  Mvh Hans Schaefer

  SvarSlett
 2. Hei Hans, tusen takk for kommentaren! Er så enig med deg. Jeg nevner de etiopiske asylsøkerne i samme innlegget her. Javisst tror mange av oss at vi var et foregangsland i menneskerettigheter. Men myndighetene kjører et kaldt løp ja, kanskje vi er blitt arrogante pga olje og økonomisk fremgang? Noe med å være seg selv nok? Noe med at vi ikke vil se oss som del av en stor verden, man mister den "globale tankegangen" av syne.
  Syke og handikappede rammes av det samme ja. At loven er laget for mennesker skulle det være, men dessverre er det ikke sånn.

  SvarSlett