Velkommen til bloggen min

tirsdag 22. februar 2011

Et moderne mørkeland?


083

Ja, jeg tenker på kjøpesenterne. Jeg var på en hardt tiltrengt shoppingrunde i går. Så spør jeg meg: Er det veldig usunt å like seg på et kjøpesenter? Noen mener det. Å rusle mellom behagelig tempererte butikker i fleng, kafeer, frisører, helsetilbud med à la carte blant tilsynelatende veltilpassede mennesker er det enkelte som stiller seg svært kritiske til.

087
De fleste bildene er tatt med hipstamatic, og med linse: John S, film: Ina’s 1969 og uten blitz

Stedet  er innhyllet i glass og mur og det skal kjøpes og kjøpes og kjøpes.  Kanskje er dagens kjøpesenter et bilde på den store tomheten der man tror man kan kjøpe seg lykke?

093

Vi kan tenke oss stillheten om natta på et kjøpesenter,  i et mørke der den eneste lyden er den evige susen av klimaanlegget. Eller kanskje lyden av noen som har blitt gjenglemt? Et lite dyr som har forvillet seg inn, kanskje.

095
På den annen side kan kjøpesenter være bra kanskje for mange. Pensjonister møtes der på formiddagene, det samme gjør unge mødre, så kanskje kan et kjøpesenter fremme sosiale nettverk og være et fint møtested? Det er også fordel for de med gangproblemer og sykdommer å kunne bevege seg uten glatte gater og kulde. Jeg ser mange fordeler ved det å få alt på ett sted!

106
Elin jobber der og er alltid så hyggelig.
111
Tatt med det vanlige kameraet på Iphone av utrolig koselige ekspeditriser, Anette og Elin

Sannelig tror jeg det er en balansegang her. Det er aldri svart/hvitt. Jeg må innrømme at jeg med årene syns det kan være riktig hyggelig med en handletur samtidig som man er seg bevisst tomheten ved å tro man kan kjøpe seg lykke i dette postmoderne samfunnet.
Jeg koste meg i dag, og jeg fikk kjøpt meg disse støvlettene blant annet:
støvletter
Kule syns jeg
001 (2)
og så bar det hjemover:
064
Hipstamatic. Linse: Lucifer VI, film: Kodot Grizzled, blitzen av

4 kommentarer:

 1. Jeg ser ikke det negative i handlesentrene. Det må vel være bedre å ha alt samlet på ett sted - under tak....og uten glatte og ufarbare veier, som du også var inne på.

  Ellers er skolettene du kjøpte veldig stilige :D Likte dem.

  Mona :o)

  SvarSlett
 2. Supre sko altså! Misunnelig på deg som klarer å bruke litt hæler. ;) Ellers er kjøpesenter litt sånn nødvendig onde for meg. Mye bedre enn å mase seg gjennom snø og is, men jeg blir så sliten av å være på sånne steder. Hvis jeg kommer meg dit tidlig og har en bra plan, så bruker det å gå greit. Jeg løper inn, henter det jeg skal ha og drar med en gang. Det er lenge siden jeg klarte å kose meg med å tasse rundt og kikke.

  SvarSlett
 3. Tusen takk, trips and tics:) Jeg klarer ikke å bruke hæler, jeg sitter med dem, hihi:) Jeg drar også på kjøpesenter når det er lite folk:) Og sist gang bare rev jeg med noe og prøvde da jeg kom hjem:)) Men jeg syns det er godt å komme utenfor hjemmets 4 vegger og jeg bor jo i "utkant"-Norge uten særlig spennende tilbud i nærmiljøet.

  SvarSlett