Velkommen til bloggen min

torsdag 17. februar 2011

Når helsa svikter

fidelio
Foto: Ove Holst (bildene av Fidelio skulle ligget under innlegget om han: http://kjerstiholst.blogspot.com/2011/02/fidelio-min-frste-hund-den-mest.html

Som barn husket jeg de gamle snakket om helsa. Et utømmelig og kjedelig tema om hvor ille det var da helsa begynte å svikte. Jeg syns det var forstyrrende på livet å snakke om sykdom. Jeg visste ikke hva det var. Så møtte jeg selv sykdom i fullt alvor i begynnelsen av 30-årene, og skjønte mer og fikk en helt annen forståelse.  Jeg forsto allerede en del da jeg som 19-åring jobbet ett år på sykehus med mange kreftsyke og på sykehjem og som oppsøkende sosionom på eldresenter og på sosialkontor. Men det blir noe annet å kjenne det på kroppen. Bokstavelig talt.
I løpet av denne høsten og vinteren har jeg hatt lungebetennelse, bronkitt og en kraftig forkjølelse. I natt fikk jeg feber, målte 38.5 og så ekstremt slapp og kvalm og svimmel og sover store deler av døgnet.  Fikk time hos fastlegen min med én gang, hadde en CRP på 46.  Nå venter jeg bare på at det går over. For så skal jeg følge et behandlingsopplegg for ME-syke fra Lillestrøm Helseklinikk. 

Jeg vet at helse er urettferdig fordelt. Jeg sender mine tanker til alle dem som lever med ulike og alvorlige sykdommer.

Selv syns jeg at jeg har fått min dose.

fidelio2
Foto: Ove Holst

2 kommentarer:

  1. Ønsker deg all mulig lykke til med behandlingen på Lillestrøm! Ja, enig, du har fått din dose.

    SvarSlett
  2. Takk, skal du ha, det koster penger, men det er verdt hver krone om jeg kunne få igjen litt helse:) De er iallfall flinke der, synd ikke behandlingen er for "alle". Det er trist å lese om f.eks Annette Gilje som måtte selge leilighet i kampen for å bli frisk.

    SvarSlett