Velkommen til bloggen min

lørdag 29. januar 2011

For ei suppe!


brokkolisuppeAltså: Dette ser stusselig ut, ikke sant? Dette er suppens svar på “minimalismen”, og så er det ikke utseendet som teller her heller.  Den smaker nydelig!

Jeg har en utrolig snill og fantastisk mann. Han er kunnskapsrik, empatisk og intelligent.  Jeg er stolt av ham. Denne uka hadde han oppstartsmøte på sin Ph.D  med sin veileder ved universitet i Lund (Lunds tekniska högskola), og ved siden av å ha meg dårlig, en hund som skal luftes, full jobb, skriving av tidsskriftartikkel  og en mamma på 87 år som han jevnlig besøker og trening på Elixia, har han laget suppe til meg flere ganger i det siste.  Ja, det fins sånne menn!

Han har laget suppe til meg av mine yndlingsgrønnsaker: Brokkoli og blomkål. Jeg viste ham en oppskrift og litt etter sto suppen på bordet. Den smaker aldeles nydelig, og jeg vil gjerne dele oppskriften med de som dumper innom bloggen min.  Den går som følger:

4 porsjoner

1 brokkoli
1 blomkål
1 løk
2 fedd hvitløk
smør til steking
8 dl grønnsakskraft eller buljong
1 dl créme fraìche
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Skjær brokkoli og blomkål i små buketter, finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en gryte og stek løk og hvitløk blank på middels varme. Tilsett bukettene og fres dem med i et minutt. Hell på kraft/buljong og la det koke til bukettene er nesten møre. Bruke en stavmikser og kjør suppen til en fin puré. Ta suppen av varmen og tilsett crème fraíche og smak til med salt og pepper.
Man kan f.eks ha reker, krepsehaler eller krabbekjøtt oppi hvis man ønsker. 

brokkolisuppe1
Anbefales!

4 kommentarer:

 1. Man skal ikke skuen hunden på hårene nei :)

  SvarSlett
 2. det er nettopp det i så mange ting i livet.)))

  SvarSlett
 3. Dette hørtes utrolig godt ut. Denne skal jeg definitivt prøve. Brokkoli og blomkål er grønnsaker som jeg bruker mye for både mann og datter liker dem.

  SvarSlett
 4. ja, kan anbefales, Lappedamen:) Det er de grønnsakene jeg liker best også:)

  SvarSlett