Velkommen til bloggen min

søndag 11. mai 2014

Midt i all hesligheten finnes det en skjønnhet!


Jeg lar meg fascinere av forfall. Av flere grunner. Jeg fant et nedrivningstruet hus, og det er på tide at det blir revet. Det var deler av det som var låst fordi det ikke lenger var et gulv så man ville falle rett ned i kjelleren. Ikke koselig eller vakkert, men syns slike steder er spennende. Sigmund stilte som modell (over), og resten kan stå for seg selv.  Det er bilder tatt både ute og inne. Det er knuste vinduer, ødelagte vindusrammer, det er rust, det er glass, det er skittent, det er gamle ting. Selve huset står på skakke, det er tomt, det er intet, det ikke et sted du vil nærme deg, og det er ikke hva man ville kalle et hus med "sjel".  

Men midt i all hesligheten finnes det en skjønnhet....

Mange nokså like bilder, men ulike vinkler. 
Da ønsker jeg deg som er innom bloggen min en strålende uke hvor vi kan nyte vårens eventyr!


8 kommentarer:

 1. Gamle hus er gode historiefortellere, samtidig som de gir spennende motiver for kameraet. Og spennende paletter.

  Her likte jeg godt det øverste bildet med mannen, selv om jeg kunne ønsket at han hadde blikket vendt et annet sted enn hva han har her. Kanskje at han hadde ansiktet mer vendt mot meg, og kanskje samtidig blikket vendt mot noe utenfor billedkant. For eksempel ned mot venstre for meg, slik at han ser på noe bak deg som fotograferer. På den måten ville rommet vokst, og kanskje samtidig også dynamikken i bildet.

  Jeg likte også godt bilde nr to av de som kommer under teksten. Flott lys og romfølelse.

  Ha gode dager.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørn! Tusen takk for at du tok deg tid til verdifulle betrakninger midt i din egen utstilling. Det er så interessant det du har å komme med. Jeg er veldig enig i at gamle hus er gode historiefortellere, og at de kan gi potensielt gode motiver for kameraet med spennende paletter.

   Artig at du likte bildet med mannen. Når jeg så på bildet av ham var det noe som også for meg ikke stemte. Det kan godt være nettopp at han skulle hevet hodet og hatt blikket vendt litt til venstre for meg. Jeg tenker at også klærne ble litt feil. Jeg brukte ham spontant som "modell", tok noen flere også, som jeg skal kikke på. Jeg hadde ønsket å få et "mørkt" uttrykk hos ham, noe depressivt og /eller angstfullt eller ensomt. Det ble ingen av delene, men jeg syns lyset ble fint.
   Jeg håper å komme dit igjen før det er revet.

   Og også takk for at du likte godt bilde nr 2 etter teksten. Det har jeg vunnet eller kommet blant de som ble plukket ut i en fotokonkurranse.

   Har ikke fulgt helt med på når utstillingen din er! Veldig spennende.

   Ha gode dager du også :)

   Kjersti

   Slett
 2. Jeg har bladd meg gjennom disse bildene, og kan ikke kommentere det footografiske, for å si det slik, men - resten - dette med estetisk forfall, det liker jeg å tenke på, men dette er kanskje stadiet etter det ? vet ikke, men - ja, hva de kan fortelle av liv og aktivtet, tanker og planer, der har folk bodd og levd og hatt sine liv, - nå står bare huset igjen, underlig altså, jeg synes dette er veldig spennende, - likte mannen jeg, som satt der, før jeg så serien lurte jeg veldig på hva han drev med, - nå vet jeg,
  Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Elisabeth!! Du har helt rett i at dette er stadiet etter det estetiske forfallet, dette er ikke et sted du går inn hvis du ikke må eller ønsker å ta bilder. Klart du også kan kommentere det fotografiske. Jeg tror egentlig det har vært en næringsvirksomhet der, men jeg er ikke sikker pga kjøleskap og en slags ovn. Man likevel ha sine tanker om hva som har vært en gang for lenge siden.

   Ja, det er underlig, et skakt hus som står igjen, og det er en ny eier der, men kommunen nøler med å gi rivningstillatelse eller hva det heter. Ja, det er veldig spennende. Si gjerne ifra om du vet om noen slike hus eller kanskje de som er litt før dette stadiet av forfall.

   Jaaa, likte du mannen, så fint.) Gjør jeg også. Ja, hva han drev med:) Er fint å bruke ham som fotomodell av og til når han likevel er med.) :)

   Tusen takk og god tur fra Kjersti

   Slett
 3. Hei Kjersti, innom for å si hei til deg. Skjønner godt at du vil fotografere frafallet jeg.
  Flere spennende motiver her, med muligheter i seg. Det med vinduet som et gitter liker jeg godt, og er også fascinert av det røde tøystykket som innslag i alt det gråbrune. Får en ide om å arrangere et bilde med disse kontrastene....

  Ønsker deg fine maidager.

  SvarSlett
 4. Hei "gamle ugle"; så hyggelig at du er innom og legger igjen kommentar. Tusen takk! Så hyggelig at du skjønner at jeg vil fotografere forfallet:) Artig at du likte gittervinduet da! :) Åh, røde tøystykket, ja, det likte jeg også:)

  Ønsker deg også vakre maidager!

  Kjersti

  SvarSlett