Velkommen til bloggen min

lørdag 13. juli 2013

Syk hund Sara, syk mann, fantastiske venner og drømmer som går i oppfyllelse!


Ja, noen ganger skjer alt på en gang, og man rekker ikke engang blogge. Det var en trist start på sommeren da Sara'n vår ble syk. Kjempesnille, gode hunden vår! Hun lot dyrlegen i Larvik undersøke seg, sette sprøyter, ta blodprøver uten et knyst. En øyebetennelse som aldri gikk over, utviklet seg antageligvis til en stor infeksjon. Ja, hun hadde en kjempeinfeksjon der øyet var gjenklistret, kjeven lot seg ikke åpne (dyrlegen måtte sette medisinen med sprøyte fordi hun ikke fikk pille inn i munnen hennes pga smerter), og hun hadde hevelse på kjeven, ja, det var mye galt. Heldigvis kom hun i de beste dyrlege-hender som tok dette alvorlig og som raskt konstaterte at hun hadde massevis av hvite blodlegemer for mye og at hun hadde en alvorlig infeksjon i kroppen. Hun går nå på andre uke med antbiotikabehandling og kortison. Hun er MYE bedre. Vi har fått svar på blodprøvene, og det er ingen autoimmun sykdom eller noe annet galt, bare en litt uforklarlig infeksjon. Hun har kommet borti en av Norges få spesialister på øyesykdommer hos hund, og hun har ingen øyensykdom for nå er det sjekket, men da vi kom dit, hadde hun to byller på øyeeplet i tillegg til det andre. Søte, vakre, snille Sara. Dyra som ikke kan utrykke smerte, og som er så avhengig av oss mennesker. Men hun er SÅ mye bedre. Trykket i øyet er fortsatt for høyt og kjeven er ikke helt bra, men dette vil nok ta litt tid. Man tror jo ikke at en hund på ett år blir alvorlig syk. Men hun kommer til å bli frisk! 


Så kom hennes vidunderlige venninne på nabohytta, og det ligger mye helbredelse i kontakten mellom hund og barn! Sara elsker denne varme, vakre omsorgsfulle jenta som vi også har kontakt med når vi er hjemme. 
Snakk om livsglede som smitter! Og vi er jo så heldige å ha fått hele familien som venner, og de er to skjønne søstre som ble med oss på middag i Helgeroa: 


Sommer-Sigmund! 


Vi har kjøpt oss nye hagemøbler, og disse to jentene bare satte i gang med å montere møbler og å rydde vekk buskas! Og det ble satt ned solcellelamper i jorda.  Og med en sånn livsglede hjalp de oss! 
Tusen takk skal dere ha!!!
Her blir møblementet innviet i en kjempekoselig kveld med prat ut i de små timer! Et av flere vakre sommerminner. 

Så var vi hos dem på grillfest, og det var bare vidunderlig koselig!Sara og Hedda leker med ball 

To kule kompiser!


Sara nyter livet!


Hittil har dette vært to uker med veldig mange opplevelser. Sigmund har dessverre fått skikkelig trøbbel med ryggen, så han har ikke hatt det godt om dagen. Nå håper jeg bare han snart er bra igjen. 
Uansett har dette vært en vidunderlig ferie til nå, Sara er snart frisk, finværet har kommet, og vi har fortsatt noen uker igjen av ferien. 

Når det gjelder oppfyllelse av drømmer, så er det ofte helt personlig for hver og én av oss hva vi drømmer om. Jeg har en livsfilosofi som handler om å gå for drømmene sine, store og små. Noen drømmer er dog litt umulig å få oppfylt. Jeg har i flere år drømt om å komme til Mølen som er en av Norges nasjonalskatter med sine gravplasser, rullesteiner og som utgjør enden av raet som går igjennom Vestfold. Det er enhver fotografs drøm å komme dit og ta bilder. Dessverre har min bevegelseshemmelse gjort at Mølen bare har vært en drøm i mange år. I år ville jeg bare prøve. Godt utstyrt med fotoapparat, objektiver, stativ og filtre, fikk jeg kreket meg ned til stranda der. For en opplevelse. LYKKE LYKKE! Jeg fikk tatt masse bilder, og selv om det var så vidt jeg hadde krefter til å komme meg tilbake, og jeg måtte ha ett døgns hvile i etterkant: DET VAR VERDT DET! Jeg klarte å gå 2-300 meter på rullesteiner. Tenk at jeg en gang skulle få oppleve det vakre oldtidslandskapet som ligger der. Jeg legger ved et par bilder, men tror jeg må ha et eget blogginnlegg som bare skal handle om MØLEN! Dessuten: Jeg må dit igjen!

Tusen takk til deg som har fulgt blogginnlegget mitt helt hit! God sommer videre. For egen del er livet på sitt aller beste på denne årstiden!

6 kommentarer:

 1. Så mye koselig! Og så bra at hunden er på bedringens vei! Kjenpesøtr hund!!😍

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rutheart! Tusen takk for koselig kommentar, som jeg først så nå:) Takk for godord om hunden, ja, hun er bedre og er veldig søt.) :)

   Slett
 2. Så godt at Sara er bedre. Sender mange, mange gode tanker om full tilfriskning til henne :) Og håper det går bedre med mannen din også, ryggvondt er noe herk. Personligheten hennes merkes så godt via bildene, en vakker hund med en vakker sjel :)
  Og Mølen er et utrolig sted. Vi har vært der noen ganger, og har snakket om å ta en tur igjen, men dessverre har formen min vært elendig i hele år, med stadig nye ting som baller seg på. Men nå som jeg ble minnet om hvor flott det er der skal jeg absolutt prøve å få til en tur snart. Det er mye god healing i naturopplevelser også...
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer :)
  Klem, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lise! Tusen takk for lang og god kommentar. Ekstra hyggelig når du legger igjen en hilsen syns jeg. Glemmer jo aldri deg og skjærene, deg og dachsen og barnet ditt!!:) tusen takk for gode tanker.) Hunden Sara er akkurat som du beskriver med en vakker sjel i tillegg til at hun er så utroooolig søt! Så fint at du kan se det på bildene.) Hun er bedre, går på ny type antibiotika. Og Sigmund er bedre, så alt i alt er det mye bedre:) Har til og med fått vært én gang til på Mølen! Det er såååå fantastisk der, ja, jeg skjønner godt du ikke kommer deg dit når formen er dårlig. Det er første gangen siden slutten av 80-tallet jeg har klart å gå fra rullestol på toppen og ned. Det går jo ikke med rullestol helt ned, og det krever balanse å gå på rullesteinene, og i går gled jeg på tang og tare så jeg falt så lang jeg var, det gikk bra.

   Følger du med på TV nå, det er enda mer lovende med rituximab, så det er håp om medisin i fremtiden!! Jeg håper det så inderlig for oss. Håper du blir bedre, og at de nye tingene som har ballet på seg gir seg. Det er så tungt å være syk! Det er absolutt mye healing i naturopplevelser, særlig på det den mentale velværen. Bare å klare å komme meg ned dit er helt fantastisk. Jeg håper du kommer deg dit, jeg håper også du blir bedre!! Det er en tøff sykdom vi har, for å si det mildt!!

   Tusen takk igjen, ønsker også deg en vakker sommer!!!!! Klem fra Kjersti

   Slett
 3. Hej Kjersti och tack för din senaste kommentar!
  Så många fina porträtt- och ögonblicksbilder du tagit!
  Tråkigt med allt elände med er Sara och din mans problem. Men ser i dina svar här att det blivit bättre, skönt det!
  Och så roligt för dig att du kunde ta dig ner där på den där stranden! Vilka fina stenar det var där!

  Själv hamnade jag på sjukhus precis innan jag skulle ha semester (sommarledigt)
  Önskar er båda, eller alla tre, en fortsatt skön sommar!
  Kram Pia

  SvarSlett
 4. Kjære Pia, så ille at du havnet på sykehus!! Håper du er frisk igjen og har sommarledigt og kan fota og ha det fint!! Tusen takk for kommentar! Både Sara og mannens problemer er bedre nå:) Ja, den stranden er helt magisk!! Legger ut flere bilder. Har så tregt nett her jeg er så derfor blir det litt få bilder på sommeren:) GOD BEDRING!! KRYA PÅ DIG!! Jeg skal titte innom bloggen din snart!!! GOD KLEM fra kjersti

  SvarSlett