Velkommen til bloggen min

lørdag 20. oktober 2012

Jeg rydder, forkjølelse er over, Sara er et sjarmtroll


Så var høstens forkjølelsesvirus tilbakelagt og før jeg har visst ord av det, er vi snart i november. Etter at jeg kom fra høstferie har jeg bare rukket én fototur.  Noen bilder ble det, se lenger ned. Forkjølelsesvirus kan virkelig slå en helt ut. Da er det bare å håpe at det er unnagjort. For øvrig er høsten alltid bedre enn jeg har forventet. Men det ser ikke ut til at jeg skal rekke å ta bilde av et eneste høstblad. Jeg får heller vente på litt snøroser i januarmåned. 

Og hva gjør jeg om dagen? Jo, som overskriften sier, jeg rydder. Det skulle ingen tro om de så mitt hjem, men jeg har begynt helt fra grunnen, og det betyr å kvitte seg med ting. I øyeblikket øser jeg ut av min garderobe både på facebookgrupper og på finn.no. Sant å si drømmer jeg om at noen bare kommer og rydder for meg, og gjerne pusser opp i samme slengen. En slik drøm kan vel mange ha, tenker jeg. 

Ellers vokser lille Sara hund. Hun er 6,5 mnd, og hun er verdens herligste hund, men dog har hun sine "nykker". Hun simpelthen elsker skinnvesker, og forrige natten mens vi sov, herpet hun min ene veske. Det foregikk effektivt og diskret. Hun drar ellers ut doruller, elsker reimer og lisser. Dessuten har hun dratt ut fyllmassen av tre hundemadrasser. Snakk om "som man reder så ligger man", bokstavelig talt, for nå er det kun teppe hun har som underlag. Hun har en haug med hundeleker, men det er med hunder som med oss mennesker, skulle man tro, det forbudte smaker best. Nå har jeg lært at pedikk-kurvsenger slett ikke er bra. Det hadde en av våre andre hunder. Lille Tamara gnagde på kurven og satte en pinnebit på tvers langt bak i munnen. Jeg var alene i huset vårt i skogen, der vi bodde før, og så skjønte jeg at noe var fryktelig galt. Med høy puls og fullstendig handlingslammet så jeg etter en stund at hunden slett ikke var i ferd med å dø. Da jeg fikk summet meg, stakk jeg hånden lang bak i munnen på henne og fikk tatt pinnen ut av munnen. Det gikk bra. Mye å passe på med en valp, men nå er hun snart 7 måneder, så får jeg håpe at tyggeleker etter hvert blir mer populære enn skinnvesker og madrasser. 

Ja, her er Sara, er hun ikke utrolig søt?: 

Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve en hund med bedre gemytt enn mine tre dachshunder, men sannelig tror jeg hun her er enda mer harmonisk. Hun tar alt på "strak labb" får man si. 

Ja, dette var noen bilder fra Østensjøvannet. Nå tipper jeg de fleste fugler har reist sørover. 

Til deg som er innom bloggen min til tross for at den ligger litt "brakk" så ha en vidunderlig helg!! 13 kommentarer:

 1. Ha ei god helg. Kos deg med Sara. Klem Jofrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jofrid, hjertelig tusen takk:) Ha en fin uke og helg du også:) Klem fra Kjersti

   Slett
 2. Hej Kjersti!
  Tråkigt att du varit förkyld, hoppas du känner dig bättre nu!
  Fina fågelbilder igen! Jag kan aldrig få till så mycket skärpa i mina, som din första på måsen här!
  Synd att du inte kommit ut på några fotorundor nu i höst. Igår var vi ute och det hade förändrats mycket sen förra veckan, var jättefina färger nu. Idag körde vi åter ut och vi såg - ingenting! Det var dimma (tåke) som var väldigt tät på vissa ställen, så vi tog en tur till våtmarkerna när vi kom hem igen. Där hade vi nog aldrig varit när det varit dimma - men det gick att fota då med! Kul att testa med olika väder, bara det inte regnar!!

  Duktig du är som städar/rensar, sånt behövs ibland det också! Skönt när man fått bort gammalt som inte behövs längre.
  Sara växer och hittar på hyss (som vi säger) eller är lite olydig kanske. Tonårsproblem? Flickproblem kanske? Hon vill ha egen handväska? *hi hi*

  Ha det bra, Kjersti! Kram Pia
  PS. Läste ditt svar och jo, vi får långt upp i Sverige om vi ska hitta berg som i Norge. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia, tusen takk!! Jeg er mye bedre nå:) SÅ koselig at du liker fuglebildene. Den måsen har vunnet på en facebookgruppe der det er vanskelig å bli plukket ut, så det er jeg litt stolt av. MEEEN kjære PIA, du får da til like skarpe bilder som mine!! Den serien som er tatt, til og med gjennom vinduet, er skarpe! Og herlige.

   Jeg håper på en fotorunde, men det har ikke blitt noe av, håper kanskje en tur til helgen. Så høstfargene er kommet til Skåne, ja dere har lengre sommer. Her er snart både farger og blader borte. ja, sant å si er det nesten vinter her nå:)

   Jeg tenker at det kan bli veldig fine bilder i dimma, tåke? Jeg drømmer om et virkelig flott bilde tatt i tåke. Ja, nå leser jeg at dere dro til våtmarkene i Magle. Jeg får ta meg en tur innom bloggen din, kanskje det har blitt noen tåkebilder.)

   Du? Den ryddingen/städningen min er ikke særlig mye å skryte av altså, det er bare litt her og der:) Foreløpig. Sara vokser og hun er absolutt kommet i tenårene, skikkelig rampejente, hihi, kjempesøt! Hun er ikke akkurat ulydig, men hun finner på saker som hun ikke skal, det gjelder bare å fjerne ting, men hun spiser på det meste. I sengen vår forsyner hun seg både av dyne og laken, og legger jeg henne i hundesenga så er det ut med alle skumgummi, det som er viktigst er å sysselsette henne, hun går på lydighetskurs, og så får hun turer i skogen, men det er på de mer rolige dagene energien hennes munner ut i "rampestreker":) jeg ler høyt, jaa, hun vil nok ha egen håndveske) Hun må bare passes på, særlig når hun er helt stille/tyst, akkurat som med små barn, det er da hun finner på /hittar på ting/saker.)

   Ha det riktig godt så lenge, Pia, du må gjerne legge meg til på facebook, tror jeg har sagt det før. Ha en fortsatt fin uke, snart helg igjen og november kommer snart også:))

   gode klemmer fra Kjersti

   Slett
 3. TACK, snälla du, för alla dina fina kommentarer!
  Jag skrev nåt litet svar under det med 400:e inlägget.
  Idag har vi höstgrejat lite i trädgården och inte varit ute och farit på vägarna. Ha en fin vecka! Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære Pia, jeg leste det du svarte, tusen takk, jeg la inn den lille sangen om måltrosten, hihi, svært enkel da:)) Ha en fortsatt fin uke.)) Flott dere har fått gjort unna ting i trädgården:)) klem fra kjersti

   Slett
  2. Alf Pröjsen känner jag till, men den sången hade jag aldrig hört!
   Ha det bra du med, Kjersti!
   Och tack för senaste kommentarerna hos mig!
   Kram Pia

   Slett
 4. Hejsan.Hoppas du känner dig bättre nu Det är skit att bli förkyld som inte går över.Gud så söt hon är Sara.
  Härliga bilder allihop
  Ha det gott. Ta det lugnt för det är det bästa.
  Kramizzzzzzz

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lotta, så koselig med hilsen. Jeg er mye bedre!! Så koselig at du syns min kjære Sara er søt, ja, hun er nydelig.) Får nesten lyst på flere, men det holder nok med en:)) Ha det godt du også. Ja, man får ta det lugnt, være i takt med sin egen rytme:) God klem til deg fra Kjersti

   Slett
 5. Hei, denne ganger stikker jeg innom deg for å fortelle at jeg har anbefalt bloggen din i et innlegg på min blogg. Jeg synes mange skulle ta en titt på fotografiene dine, enda flere enn jeg tror gjør det allerede.
  Her er lenken: http://diktugla.wordpress.com/2012/10/23/awards-blogganbefalinger/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "gamle ugle"; jeg sier bare tusen takk for at du har anbefalt bloggen min, det varmer veldig. Jeg aner ikke lenger hvem som ser bloggen min, men det er en god del, men antagelig ikke så mange av de jeg kjenner, men jeg liker at den spres for alle vinder.) Jeg leser diktene dine, men får ikke alltid kommentert, av og til er det så mye smerte at jeg ikke klarer ta det innover meg, selv om det treffer eller FORDI det treffer!! Det er nok litt sånn jeg har tenkt, at å legge ut bilder hvis ikke folk vil se, men det motiverer til å fortsette når jeg ser at noen er innom, men jeg tror det er noen innlegg som trekker folk, eks det om lightning process:)) Ha en nydelig dag, jeg ser fram til diktene dine.

   Kjersti

   Slett
 6. Så fine bilder du hadde her også!
  Favoritten er nok svanene i flukt.
  Klem klem ♡♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære marigold, tusen takk skal du ha. klemklem til deg også:) God helg:))

   Slett