Velkommen til bloggen min

fredag 1. juni 2012

Når mannen ikke får det til!!


Det hadde seg sånn at jeg kom til å bivåne to hettemåker i deres parringslek. Det var helt utrolig å se på. Jeg legger ved et knippe bilder. Jeg tror ikke det ble "fullbyrdet". Hannen visste hverken opp eller ned på sin tilkommende, så her var det prøving og feiling. Men etter hvert kom også rivalen med og kompliserte det hele. Det kan være hardt å være mann, som Iren Reppen sang i sin tid. Og her ble det etter hvert nokså dramatisk. Damer kan nemlig også bite! Følg med, for dette ender i en tragedie. En skikkelig måketragedie.  Tolkningene av hendelsene står helt og holdent for egen regning.

Fruen ser svært så dreven ut, syns jeg, og hun ser hengivent opp på ham, mens han virker noe forvirret, men foreløpig står han "riktige veien".

Oiii, her har han satt seg skikkelig ned. Og hun er nok ganske forhåpningsfull om at det skal bli dampende elskov.

Her er det bare litt forandring på vinkelen.

Her blir hun så ivrig og utålmodig og lysten at hun biter ham. Stakkars hannmåke.

Åhhh, hun har så lyst, men han er nesten paralysert.


Her er det tilsynelatende litt pause.

Her har han satt seg godt nedpå, men så altfor langt opp. Det blir ikke barn av dette.Det mangler iallfall ikke på viljen.

Oiii, her ser det ut som han begynner å få trøbbel med balansen.

Her er det heftig flaksing med vingene for å holde balansen.Her har han aldeles mistet retningen på det hele. Helt feil vei, vet du.

Se her ja. Er det ikke vakkert. Ser ut som ekte kjærlighet, syns jeg.


Men så skjer det helt tragiske, stakkars beileren:

For her kommer nemlig RIVALEN!! Som ut fra intet dukker han opp, inn fra høyre, og rett i synsfeltet på hannmåken som er i ferd med å bestige sin elskede.

 Og der står han. En hannmåke som er klar til å ta opp kampen, og hvilken tragedie for han som allerede har slitt seg nesten ut på å finne ut av det. Og hvem vet, kanskje han var i ferd med å få det til, og så kommer det altså inn en rival.

Her er det høydrama. Se hvor sjokkert han er med vingene 90 grader opp mens hunnmåka prøver å berolige ham. Hun ivrer etter å få ham. Rivalen står trygt plantet og bivåner det hele.

Rivalen står bare og venter. Ser ut som han skjønner at det ikke blir noe på henne med han andre. Og stakkars førsteelskeren som ser ut til å  ha mistet grepet helt.

Her ser det rett og slett ut som frieren faller av sin elskede. Så tragisk.

Her har frieren fått en skikkelig støkk, og er i ferd med å gi opp prosjektet. Ingen elskov, ingen romanse. Stakkars mann!!

Til slutt skjer det som virkelig setter en stopp for det hele. Ikke nok med at det kom én rival, men det kom enda en rival. Sånne rivaler kan jo dukke opp hvorsomhelst fra fordi de kan både fly og gå, så de kan komme fra alle kanter. Sukk og stønn, tenkte jeg da jeg fotograferte. Ble helt lei meg på de to elskendes vegne.

Her kommer det altså flyvende inn enda én. Det er bare damen selv som hele tiden holder stø kurs. Hun biter fortsatt ivrig i sin utkårede, men her må vi nok kunne si at eventyret for denne gang er over.

Om de endte sine dager lykkelige, vites ikke, og for denne gang kan vi si: Snipp, snapp, snute, eventyret er ute!

Ha en god helg!!

10 kommentarer:

 1. Moro å følge i dine foto fotspor. Masse flotte bilder du tar, men savner syingen din hihi. Ha en fin helg

  SvarSlett
  Svar
  1. så koselig Hilde, at du følger i mine fotospor.)) Tusen takk:) Syingen ja, den er i hvile, håper ikke for alltid, men det har stoppet litt opp. Ha en fin helg du også:))

   Slett
 2. Herre gud kor flinke du er - rett og slett ein herlig serie ...
  digger bilda dine...

  monikaklemz...

  men DU korleis kommer du så nær dei ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel god, Monika! Tusen takk:)) Jeg brukte et objektiv med 500 mm brennvidde, altså en stor tele. Så jeg fikk sett mer når jeg fikk bildene på skjermen enn før:) stooor klem:))

   Slett
 3. Å mamma mia for en HERLIG bildeserie! Stakkars måker, det ekke greit å værra fuggl...... LOL

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Wenche:) Ja, stakkars måker, tenkte jeg også:) Selv fugler strever med kjærlighetslivet sitt, hihi:))

   Slett
 4. Til lykke med en flot billedserie. Du har vel nok været heldig at få lov at være tilskuer til sådan denne rituael handling, og så på første parket, og med det gode kamera, og din helt egen historie, og en masse tålmodighed, samtidig er du heldig. Ha´ en rigtig god weekend.
  Tak til dig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Rita:)) Ja, jeg var på første parket og veldig heldig. Mannen min la ikke merke til det engang, så det handler om å se når man skal fotografere. Ja, det er en del tålmodighet for å få til en sånn serie. Ja, jeg var heldig. Men måkene fikk ikke fullbyrdet sin kjærlighet, så jeg håper de fikk sjansen siden. Jeg måtte lete på nettet for å se hvordan en parring foregår, og da skjønte jeg at dette ikke fikk noen lykkelig slutt så lenge jeg observerte dem. Men så morsomt å ta sånne bilder!! Tusen takk og ha en nydelig søndag.)))

   Slett
 5. Utrolig flotte bilder.Er så fassinert av din tålmodighet å at du skriver så flotte historier til bildene.Er ofte innom for å beundre bildene dine.Ønsker deg en god sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna! Tusen takk for kommentar og for at du titter innom bloggen min!! Veldig veldig koselig! Ønsker deg også en kjempefin sommer!!!:))

   Slett