Velkommen til bloggen min

søndag 2. februar 2014

Bare is!


Bildene er fra et par uker tilbake--da var isen kommet, men ikke snøen. Bilder av snøen kommer i neste blogginnlegg. Is kan være veldig vakkert, særlig hvis man får lyset på sin side, det gjorde ikke jeg fordi det var grått og monotont fra en grå himmel.  Likevel prøvde jeg på noen å frembringe et sart uttrykk, og noen ble det et mer heftig og kraftfullt uttrykk.


Takk for at du besøker bloggen min, ha en god søndag! Her på østlandet regner det, og den vakre snøen blir kanskje borte, men jeg rakk å ta noen med snø i går, de kommer i neste innlegg. 8 kommentarer:

 1. Fine isbilder. Festet meg ved nr 1 og 3. Nr. 1 bærer i seg assosiasjoner til hine dager og gamle svart/hvitt bilder, mens nr tre har klare linker til jord via det grønne i isen. Jord er lett å assosiere med ting. Men det bildet som traff meg sterkest er likevel det med låsen. For her putter du også inn en historie som strekker seg forbi vinterbildet: Hva er det som er låst inn, hvorfor og av hvem? Låser er sterke symbolbærere. Også ble kulden veldig merkbar; Kaldt metall mot tungespissen eller leppene, hvem har ikke forsøkt det, og angret? Så denne låsen kan en ikke tine med et kyss, for eksempel. Det må noe annet til. kanskje tid blir et viktig element. Vente på våren, lysere og varmere dager, vente på at noen skal komme og låse opp, om de vil, om de kan. Jeg liker også det nakne, gamle treverket. Det blir noe nesten taktilt over det. Og jeg likte at låsen ikke var helt sentrert i bildet. Du har likevel funnet en balanse.

  Ha en fin kveld.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Bjørn!

   Tusen takk! Det er så meningsfullt å få kommentarer på bloggen! Og at du sier hva du liker og hvorfor, spennende, og jeg må bla litt tilbake og se. Nummer en har jeg redigert med et sepia-filter, derfor den gammeldags "Looken". Nr 3 liker jeg selv godt også. Så sant at jord er lett å assosiere med ting. Men så artig at du likte best låsen. Du har tenkt veldig mye lenger enn meg, og så spennnede og lærerikt for meg. Klart man kan tenke at det er en historie bak låsen. Låser er absolutt sterke symbolbærere. Tror jeg må finne flere låser. Kaldt metall mot tungespissen husker jeg godt fra barndommen, og angret, haha, må le litt av det, for man ble jo nesten redd for at tunga klistret seg fast i metallet.

   Nei, her hjelper ikke kyss, oii, TIDEN! Kan trekke paralleller til flere ting i livet, som kjærligheten, kanskje den kompliserte kjærligheten som slett ikke kan beseires med kyss, men der tid og tålmodighet er det eneste som kan klargjøre følelser, og kanskje for en ny start på et forhold som har viklet seg inn? Eller låsen som symbol på egne innestengte følelser der langsom oppvarming kan få dem fram igjen? Eller som du skriver, vente på våren, at noen kommer og låser opp, om de vil og /eller kan.

   Selv har jeg ventet forgjeves flere ganger på at noe/menn skulle låse opp. Så en dag sluttet jeg å vente, og slet heller livet av meg for å "låse opp" andres stengsler, låser og hjerter.

   Uansett: Ting må skje av seg selv, slite for å finne nøkkelen, kodeordet til for eksempel hjertet (låsen) er nesten umulig. Min erfaring. Ja, det nakne, gamle treverket, og hadde du sett bygningen og stedet den var plassert så var det noe veldig forlatt over det. Selv så jeg først da du skrev det, at låsen ikke er sentrert i bildet:) Tusen takk!!

   Ha en fortsatt fin uke!!

   Kjersti

   Slett
 2. Hei Kjersti!
  Likte spesielt godt det første bildet i denne flotte serien...
  Det har seg slik at jeg møtte en kar for en liten tid tilbake, som etter å bladd litt i bloggen din, nok er han du kaller sjerpaen din...
  Vi kom i snakk fordi jeg gikk rundt med kameraet mitt, og han fortalte om deg...
  Og etter jeg fant fram til bloggen din, tenkte jeg glad og entusiastisk at kanskje jeg har funnet en i nærområdet jeg komme i kontakt med for en fototur i ny og ne...?!
  Med hilsen Monica S Engell:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Monica!!
   FOR en hyggelig overraskelse av ei i nabolaget da!! Tusen takk! Har du møtt skjerpaen min! Det demret for ham da jeg fortalte om kommentaren din. Han var opptatt av om du fotograferte for å dokumente ulovlig trehogst.

   Og han fortalte om meg og bloggen, så fint.) Jeg har nå beundret dine bilder både i blogg og på flickr, og ser vi liker mange av de samme motivene også!

   Så fint at du tenkte entusiastisk at du har funnet en i nærområdet!, Det hadde vært hyggelig med kontakt!! :) Jeg sliter med sykdom, så de store fototurene klarer jeg ikke. Stort sett er jeg i bil, og stopper ved motiver jeg vil fotografere. Ta gjerne kontakt! Jeg er på facebook også:) :)

   Beste hilsen Kjersti

   Slett
 3. Nydelige bilder av is! Likte spesielt det tredje. Litt sånn eventyraktig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sollemor, tusen takk skal du ha, og så koselig at du likte godt det tredje! Det er favoritten min også:) Har du lest is-slottet av Tarjei Vesaas? Ikke at jeg vil si dette minner om akkurat det, men det hadde vært artig en gang å få tatt et bilde av et "is-slott". Men så hyggelig at du syns dette var litt eventyraktig, da har jeg nådd fram til deg med noe!! :) :) TAKK! fra kjersti

   Slett
 4. Spennende bilder. jeg likte nr. 1 og det med nøkkelen godt. Blåtonen tiltrekker meg.

  Men jeg liker også nr. 4. Det motivet er utfordrende og det er en dybde her, slik jeg ser det.

  Ønsker deg en fin uke -

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære "gamle ugle", tusen takk!! Jeg skjønner at du liker nr 1..det har det sarte ved seg, og som Bjørn i sin kommentar nevnte om låsen, så er det mye symbolikk i den, men også i det første der jeg tenker på sårbarhet, hvor lett man kan knekke kvisten (på bildet) og parallell til at mange mennesker er skjøre, og at vi alle må ta varsomt i hverandre.

   Og du likte også nøkkelen:)

   Jeg opplever nr 4 likt som deg, og det er noe med formen, og også fargekontraster. Det med dybde tror jeg har å gjøre med at det er liten dybdeskarphet, og enkelte bilder med liten dybdeskarphet får en annen dybde, som du ser her:)

   HJERTELIG tusen takk,, ønsker også deg en fortsatt fin uke. Selv føler jeg at det er fredag, men det er jo tirsdag:)

   Kjersti

   Slett