Velkommen til bloggen min

onsdag 7. september 2011

Ny mac——jeg trenger hjelp av en Mac-entusiast!

Nå har jeg fått en macbook pro 17 tommer med ekstra ram og litt annet. Den har stått urørt på bordet som en uinntagelig festning fordi jeg har tenkt at det er en jobb å sette seg inn i. Nå om dagen trakk min gamle PC sitt siste sukk, og jeg hadde ikke noe valg. Nå leter jeg meg fram, det følger selvsagt ingen brukermanual med, så man må finne ut ting selv og det betyr blant annet å lete på nettet. 

Det er ikke så vanskelig, men det er en del som er annerledes, blant annet tastaturet. Men det bruker man hele tiden så læringen går greit, men så kommer det nye begreper som "dock" som er skrivebordet på pc, og "finder" som tilsvarer windows utforsker. Hvis man, med en porsjon ømhet, kjærtegner skjermen, så popper skjermen opp med det ene og det andre, hvorvidt man bruker fire fingre opp og ned eller to fingre til siden. 

Jeg har fått noen linker til sider for nybegynnere i mac, og jeg kommer til å finne ut av det. Det skulle bare vært så morsomt om en eller annen ville vise meg hva som er gøy på denne maskinen, det er nemlig i tillegg til et "verktøy" et kjempemorsomt leketøy. 

Someone out there?


4 kommentarer:

 1. Om du trenger manualer, så finnes de her: http://support.apple.com/manuals/

  Jeg kan komme innom når ting har roet seg litt. Konfirmasjon står for døren i tillegg til mye å gjøre på jobben, så det kan ta en stund før det skjer. Kjenner jeg deg rett vil du ha funnet ut av det meste før jeg rekker å parkere utenfor hos deg.

  Jeg liker ikke manualer. Trykker og feiler i stedet, -eller jeg går hit og ser om noen har giddet å dele sine erfaringer: http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/results?q=macbook%20first%20time%20user

  Du kommer til å bli en superbruker, Kjersti.

  Klem fra Morten M

  SvarSlett
 2. KJære Morten, tusen takk, det og du er GULL!! Konfirmasjon, du, så koselig da.)) Jeg tar imot med takk hvis du setter bilen utenfor mitt hus, og vandrer inn med din mac, så kan du få lunsj også:) Jeg liker heller ikke manualer...jeg tror også jeg blir en bra bruker etter hvert, men akkurat nå står jeg fast fordi jeg har ingen adresselinje, hihi:)
  TUSEN TAKK! Klem:))) fra kjersti

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nytt"leketøy." Selv kjenner jeg ikke Mac, men en IPad har funnet veien til vårt hjem. Så nå er jeg hekta og har funnet ut av en del,uten bruksanvisning, som alltid har for mange ord og alt for små bokstaver. Lykke til! Og ha en fortsatt fin dag, du er visst DEN morgenfuglen!

  SvarSlett
 4. Kjære Grete, tusen takk, Ipad er jo absolutt verdt å ønske seg, heldig du da, skjønner du er hekta, jeg får greie meg med Mac en god stund framover.. Det er oftest best å finne ut ting på egen hånd, uten bruksanvisning. Lykke til med ipaden du også. (jeg er ingen morgenfugl)) Jeg er mer en "nattens ravn":)

  SvarSlett