Velkommen til bloggen min

onsdag 28. september 2011

Dokter'n! Jeg har så vondt i rygg og knær! Helsevesenet på sitt beste. Og bilder fra helgen i Maridalen

Bildet ble tatt øverst der Akerselva begynner, i Maridalen på søndag. La inn denne vinkelen med vilje, for å gi både bevegelse i vannet og karusellfølelse ved å vinkle skjevt. 

Det har blitt lite gåing på meg de siste årene. Har hatt smerter i knærne i mange år. I vår fikk jeg vondt i ryggen. Intet av dette har gått over, og jeg har i grunnen vondt for å bevege meg. 

Og dette er helsevesenet på sitt beste: Jeg var tydelig overfor fastlegen min på at dette er vondt, han trykket her og der, jeg skrek, og han sendte meg til røntgen. Der var jeg i dag. "Det tar én til to uker å få svar," sa damen, hvilket jeg anså som rimelig. Men det tok faktisk bare tre timer før jeg fikk sms fra legen min om resultatet. 

Akerselva, tatt med lang lukkertid

Min fastlege er helt fantastisk, og jeg har gått til samme legen i 20 år! Og jeg fikk følgende sms fra ham: 

"slitasjeforandringer i knærne..lett til moderat

medial gonarthrose med avsmalning av leddspalte 

og subchondral sclerose, mest på venstre side", og 

dette var jo ikke akkurat forståelig men jeg

skjønner at noe er feil, og så var det ryggen: 


"generative forandringer med moderat 

osteochondrose L3/L4 og særlig L4/l5 med 

skivehøydereduksjon og 

kantpåleiringer samt inetvertebralleddartrhose".

Viktigst for meg er at jeg ikke må opereres, og da jeg sms'et med legen min fikk jeg til svar at intet av dette skal opereres, og at det hele var mer eller mindre slitasje. Intet verre.  LETTET! Jepp!  Og at vi skal snakke om det på time. 

Dette er helsevesenet på sitt aller beste, faktisk over all forventning at jeg får svar på røntgenbilder etter tre timer når det ikke var akutt! Utrolig kjapt!

Akerselva en søndag sist i september

Min kjære

Jeg tar de røntgenbildene med godt humør, det er jo ingen overraskelse å få det skriftlig at det er noe galt med knær og rygg siden jeg har gått med det, særlig knærne, i åresvis. 

Jeg håper jo at litt trening og kanskje fysioterapi kan hjelpe. 2 kommentarer:

  1. Du ser i alle fall det positive i situasjonen!
    Det er flott langs Akerselva. Jeg kommer fra "provinsen," og tar en gang i blant turen til hovedstaden. Ei venninne og jeg la for et par år siden inn tur langs Akerselva som turens kulturprogram. Fant blant annet diverse kunst langs elva, bl.a.et "edderkoppnett" laget av truser, boxere. Ellers flott tilrettelagt for å rusle i fred og ro.
    Ha en fin dag videre!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for kommentar, Grete. Tror det er bare slitasje, problemet er at jeg har vondt da, og ikke kan gå så mye. Javisst er det flott ved akerselva Fint å komme seg en tur dit når man er fra "provinsen", jeg har mine røtter i Oslo, og har flyttet TIL provinsen. Tur langs akerselva må ha vært flott, vet det er mange kunstneriske aktiviteter der. Får ta meg flere turer dit, jeg var bare i øvre delen, og ned mot frysja, skal legge ut bilde i morgen av "fossen", skal si det var MYE vann i elva nå. Vet du at min farfar som er død for 30 år siden, han har laget en liten film om Akerselva, må finne den en gang, er på spolebånd.))) Ha en fin dag og kveld du også:))

    SvarSlett