Velkommen til bloggen min

mandag 26. april 2010

Helg med Dad's Plaids A-7

Ja, så er helgen over. Jeg har gravd meg dypt og ned i beskrivelser av applikasjons-teknikker. Jeg bestemte meg for å starte min applikasjons-reise med A-7. Tror ikke den regnes som den mest kompliserte, og en fin begynnelse tenkte jeg. Det beste først: Jeg klarer å sy nesten usynlige sting, jippi, jeg klarer også å lage sånn ordentlig knute på tråden ved start. Noe pretensiøst forsøkte jeg meg på ulike teknikker, og det ble i overkant. Frysepapir over, frysepapir under, uten frysepapir, bare med needleturning. Jeg fant ut at frysepapir under er best så langt. Ved videre planlegging kom jeg selvsagt opp i reverse applique, noe som antagelig er enklere enn det kan se ut til. Men jeg tror jeg nå må gjøre noe jeg får til så jeg ikke mister motet.

A-7 var ganske intrikat når det kom til spissene. Jeg startet lungt på rett strekning, og spissen kom, og den forsvant kan man si, det ble ingen riktig spiss. TO blokker ble ikke-godkjent. (bilder av disse vil komme). Kanskje en trøst for de som har strevd og fortsatt strever.

Jeg har gjort ferdig A-7, den har kommet i sin helt egen lille pose, jeg har klappet på den, og er stolt av at jeg har sydd mitt livs første applikasjonsblokk.

Bilder kommer.

Nå planlegger jeg å fortsette med håndsøm så jeg får det i fingrene og i blodet. Tror det i rekkefølge blir B-3, B-2 og A-3.

Jeg har masse godt utstyr som fine nåler, god liten saks, Dear Jane bok, Dear Jane cd, frysepapir og en haug med stoffer.

Det som kan virke litt tungt, er at i dette tempoet blir det ingen baby Jane på meg på flere år. Så jeg håper dette vil gli lettere etter hvert.

Men alt i alt: jeg har sydd min første applikasjonsblokk, og spissene ble ikke perfekte, dvs en var helt perfekt, men resten kunne vært bedre.

2 kommentarer:

  1. Si meg en ting, hadde du trodd at du kunne sy en Dear Jane quilt i løpet av en måneds tid????? TING TAR TID Kjersti, det trodde jeg du visste:-)). Du skal kose deg med dette arbeidet og ikke stresse. Om det tar 10 år så gjør ikke det noe som helst, du vil likevel ha glede av den i mange år.

    SvarSlett
  2. Åh, hehe, virker det som jeg har så dårlig tid da. Jeg vet det med den TIDEN ja. Ja, skal kose meg, er mest stressa fordi jeg er redd jeg ikke klarer det. 10 år?? Neitakk, SÅ tålmodig er jeg ikke, men to år? Jaaaa. Men jeg SKAL kose meg med dette. Jeg må bare få hele teppet litt mer i "blod", litt "rytme" om du skjønner, og ikke en kamp:)

    SvarSlett