Velkommen til bloggen min

onsdag 26. september 2012

Jeg har fått realisert en gammel drøm-fjelltur til en støl


Som overskriften forteller: Jeg har vært på fjelltur. Til en gammel støl som er modernisert.  Det første bildet her er av den. Jeg er for at vi mennesker skal gå for drømmene våre så langt det er mulig. I noen år har jeg lengtet til fjellet mens det er snøfritt og ikke for kaldt.  Det ble 9 dager med solskinn og høstfarger. Vi leide stedet, og man vet jo aldri helt hvordan ting er før man har tatt det i øyesyn. Det var helt fantastisk. Et stort tun på 8 mål tomt, og 30 meter fra hytta/stølen var det et lite vann. Tunet besto av flere små hytter med stråtak. Vi hadde over 100 kvadratmeter for oss selv inne, og med masse sengeplasser. Det var tidlig i vår jeg kom over annonsen til dette stedet og falt pladask for bildene som lå under Novasol sitt hyttetilbud. Da var det nydelig å få innfridd forventningene. Alt var holdt i "gammel stil" med laftet tømmer, og noen møbler i gammel stil, noen nye, en eldgammel ovn med "sjel" og panelovner. Alt i en god blanding som passet godt sammen. Jeg fikk tatt en del bilder som jeg håper å få lagt ut etter hvert. Jeg legger ut noen her nå. Sigmund og vår 6 måneder gamle shetland sheepdog, Sara, koste seg også på fjellet. 
Vi var på Golsfjellet. Vi kjørte turer og fikk sett masse. For mange er det en selvfølge å komme seg 25 mil av sted uten problemer. Min sykdom, ME, gjør at en 3 timers biltur tar alle kreftene, og det er et lite "stunt" å orke det, og jeg må hvile mye før og etterpå. Dette var verdt det. Det er disse øyeblikkene som vi må ta vare på. Jeg har vært så heldig at jeg har vært 7 uker på ferie i sommer, og det har blitt mange vakre øyeblikk i denne tiden. 


Dette er en annen, liten hytte på tunet som eieren har hentet fra et annet sted og rehabilitert og tatt vare på. 

Sara er nå 6 måneder og verdens skjønneste


Rett ved der vi bodde, var det et vann med flere elveløp, og der holdt to svanefamilier til. Foreldre med svanebarn. Men dette var ikke som ved Østensjøvannet der man kommer nær svanene, disse her var sky, og det beste bildet er dette som bare er svanen sett bakfra. Så jeg fant ut at svaner får jeg fotografere et annet sted, men opplevelsen av å se dem fly var flott. 
Her er mine to kjære: Sigmund og Sara! 


En liten pipedetalj

En takdel

Det blir flere bilder en annen dag, men til slutt av Sara i farta: 
Tusen takk for at du besøkte bloggen min, en fortsatt god høstuke ønskes deg!! 

6 kommentarer:

 1. Der ser det helt vidunderlig ut Kjersti :) Nydelige bilder du tar, alltid en glede å se det du fanger i linsa. At været var bra er jo et + men naturen er vakker uansett :)og Sara er aldeles nydelig!

  SvarSlett
 2. Hei Emme! Tusen takk skal du ha:)) Så koselig at du er innom bloggen min. Ja, det var helt vidunderlig der:) naturen er vakker uansett vær. Det var absolutt litt skyer og ustabilt, og bilder blir ofte finest i gråvær eller tåke, regn osv. Solskinn gir ikke alltid de beste bildene. Sara ja, tusen takk, hun er skjønn)) Beste hilsen og takk fra Kjersti

  SvarSlett
 3. Välkommen hem igen då, får man väl säga! :)
  Så skönt för dig att få uppfylla dina drömmar!
  Vilka härliga små gamla stugor! Ser så mysigt ut med gräs på taken! Och vilka vyer, jättefint! Förstår att du har trivts här på din semester med dina kära!

  Fin svan-bakdel! Visst är det kul att se dem flyga och HÖRA ljudet av vingarna! Det är jag så van vid nu, men det är högsta beredskap med kameran som gäller då.
  Där fick du ju Sara på språng! Den första av dem var bäst tyckte jag, och sista bilden på er var också bra! :)
  Ha en fin helg och tack för dina kommentarer hos mig!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia, tusen takk skal du ha:) Så koselig kommentar fra deg da!! Setter stor pris på den. Det var en stor eiendom med mange små hus og en stor hytte. Har nesten aldri vært på semester på høsten:)

   Ja, det er kul å høre lyden av vingene. Jeg hadde ingen sjanse, så å si, til å få et godt bilde av svanene fordi de var for langt borte. Jeg lette etter prisen på en 1000 mm tele, hoho, det var dyrt. Så jeg får satse på at svanene kommer nærmere.

   Jeg er helt enig med deg i at det første bildet av Sara i spranget var best. Tusen takk og takk for pene ord om det siste bildet av Sara og meg) :)

   Ha en fortsatt fin helg, jeg titter snart innom bloggen din igjen:) Du har blitt SÅ mye bedre til å fotografere det siste året, syns jeg))

   klem fra Kjersti

   Slett
 4. Tack för det, Kjersti! Jag tror det beror på ny kamera, för nu ser jag skillnad på bilderna från systemkameran jämfört med kompaktkameran.
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Pia, ja, kameraet har litt å si, særlig forskjellen mellom systemkamera og kompaktkamera:)) Klem fra kjersti

   Slett