Velkommen til bloggen min

søndag 31. oktober 2010

ME og ny forskning og behandlinger jeg har prøvd

klikk på pil til venstre som er play for å se innslaget


De som kjenner meg, vet at jeg har ME. Jeg hadde, i utgangspunktet, ikke tenkt å bruke sykdommen min som blogg-mat, men nå ser det ut til at det kanskje er et gjennombrudd i forskningen, og hvis de endelig finner ut at dette er et virus, er det håp om at det etter hvert også kan komme en behandling. Så vidt jeg har forstått er det funnet et virus i 80% av dem som er testet. Det dreier seg om retroviruset XMRV, og det har likehetstrekk med HIV-viruset, og man tror ikke det er veldig smittsomt. Det er siste nytt, og  jeg må jo dele dette innslaget med så mange om mulig. Kjempespennende! Det er svært mange alvorlig syke i verden som har de kriteriene som skal til for å få diagnosen ME, men hos mange mangler funnene, og de diagnostiske forslagene er mange.

Jeg har vært syk så lenge at jeg prøver å fokusere alt jeg kan på min friske tid og friske liv siden ingen behandling hittil har virket for meg.

Jeg har forsøkt to omfattende og svært dyre behandlinger:

1. Jeg ble behandlet ved Balder-klinikken med store doser multivitaminer som ble satt intravenøst over flere ganger. Jeg ble satt kraftig tilbake i flere år av denne behandlingen uten at jeg vet hvorfor eller hva som skjedde i kroppen min.

2. Jeg har tatt det kurset som kalles LIGHTNING PROCESS. Det er svært mye å si om dette kurset. Hovedkonklusjonen er at jeg ble hverken friskere eller dårligere av kurset.

7 kommentarer:

 1. Jeg håper at det virkelig er et gjennombrudd i forskningen på ME. En merkelig sykdom som ser ut til å ramme flere og flere. Mannen til en venninde av meg har den samme diagnosen. Lykke til.

  SvarSlett
 2. Tusen takk, man klamrer seg til håpet.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentaren på min blogg.
  Flott blogg du har!

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Fra en ME-søster til en annen kommer et ønske : måtte dagen gi deg gode øyeblikk som en deilig sommerbris i nakken <3
  Beste hilsen fra
  Lilljekonvall

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Hege Renate!

  Så koselig da, liljekonvall. Godt å bli ønsket fine øyeblikk. Ønsker deg det samme. Beste hilsen kjersti

  SvarSlett
 6. Min eldste søn sliter med det samme. Han har nå klart å jobbe seg opp til 40% stilling. Han tilbragte lang tid i senga. Det som har hjulpet ham er renest mulig mat (fri for tilsetninger) og trim, jevnlig. En nabo har det samme, og han sier det samme som deg. Samt at det ser ut til å gå over av seg selv hos mange etter ca 6 år. Jeg har ikke dette, så jeg vet ikke. Noe rart må det jo være som ligger til grunn.

  SvarSlett
 7. Gjør han det, da har han det tøft! Men så godt at han kan jobbe 40%. Renest mulig mat tror jeg er bra uansett. Sykdommen "brenner" ofte ut etter noen år, dvs at kroppen fikser opp i det selv.

  Seneste forskning mener det er virus. Jeg tror det er snakk om tid bare før man finner det ut. Men det kan ta lengre tid å finne en behandling som hjelper.

  Takk for kommentaren!

  SvarSlett