Velkommen til bloggen min

lørdag 7. august 2010

Filmen du aldri glemmer
Denne filmen når toppen av hva jeg har sett gjennom svært mange år. THE READER med Kate Winslet! Jeg kan nevne et dypdykk i menneskesinnet som er helt fantastisk, vakre erotiske scener, en utrolig nerve hele veien, vakker filming, den nydelige kjærligheten. En genistrek, en registrek.

Men jeg klarer ikke å finne ordene for å beskrive denne filmen. Jeg trodde jeg hadde sett det beste som den grønne mil, frihetens regn, gjøkeredet, et vakkert sinn, American beauty, Sofies valg, om forlatelse, sammen er vi mindre alene og mange flere, men så kommer altså denne THE READER og bare tar meg med på en reise jeg aldri vil glemme. Nå gleder jeg til å se den én gang til sammen med Sigmund fordi jeg er nødt til å få med meg flere nyanser i alle de lag og den kompleksitet den viste.

Skulle jeg brukte ett ord om filmen: Den sier noe som er SANT!

Det var en helt spesiell lyst som kom over meg da filmen var ferdig: Jeg ønsket å stå ute i pøsende regn og gråte sammen med regnet.

Jeg visste ingenting om handlingen på forhånd. Det viste seg å gagne min filmopplevelse denne gangen. Jeg har hatt dvd'en i hylla som en film jeg skulle se, visste den hadde fått Oscar og andre priser, men at den skulle treffe meg i hodet, hjertet og maven, det visste jeg ikke.

SE DEN!
 
 4 kommentarer:

 1. Den hørtes helt fantastisk ut, og jeg skal definitivt se den :o)
  I kveld skal jeg se på Avatar........alle sier den er så bra, så jeg er veldig spent.
  Kos deg de siste dagene på Stavern. Glad i deg!
  Klem Mona :o)

  SvarSlett
 2. den var fantastisk. Gleder meg til å få referat fra Avatar, kanskje jeg får lyst til å se den! Glad i deg også, klem fra kjersti

  SvarSlett
 3. Ja, den er virkelig fantastisk. Har også sett den, den er----er----ubeskrivelig, du har rett. Nydelig og sår på samme tid. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentarene Ruth, koselig med meldinger fra folk man ikke kjenner, jeg har begynt å følge din blogg også:)))

  SvarSlett