Velkommen til bloggen min

fredag 13. mai 2016

Tjernö, Galtö, Resö, Østensjøvannet---verdifulle minner fra i vår--tanker om sykdom


Nå er det blitt sommer. Og jeg vil gjerne ha puttet bilder fra de siste to månedene i bloggen min. Bare så jeg har dem lagret som fine minner som jeg kan gå tilbake og se på. I påsken hadde vi noen strålende dager i området rundt Strömstad. Det ligger noen perler av noen øyer i skjærgården der. Og i påsken, den stille uken, så er det virkelig stille. Ingen turister er kommet. Tomme campingplasser og tomme hytteområder. Kan virke som det nesten ikke bor noen der. Det er en helt egen stemning. Vi kan høre fugleskrik og bølgeskvulp ellers intet.

Jeg er så takknemlig for alt jeg får oppleve.  Som mange vet så er jeg syk. Jeg skriver lite om det. Jeg orker ikke, rett og slett. Jeg vil ikke leve livet mitt for så siden å se meg tilbake og angre på at jeg faktisk ikke brukte "min friske tid" til å leve. Jeg fikk betennelse i en tann her, måtte trekke. Jeg fikk en infeksjon med over 40 i feber, kastet opp, har ennå ikke helt kommet meg. Blir bare minnet på, her gjelder det å leve, skaffe seg gode opplevelser! Jeg har et liv på sofaen der jeg planlegger mine neste aktiviteter når jeg får litt "energi på tanken" igjen.

Nå har jeg mange venner som også er syke. Jeg er glad i dem alle, og jeg føler med alle som sliter tungt. Du som leser dette, som kjenner meg, vit at jeg tenker på deg hver dag.  Det er så mange med mye smerteproblematikk, lungesykdommer, migrene, kreft, MS. Det skjer noe i min alder, folk rundt meg blir syke. Folk opplever sorg. Dermed må vi gripe fatt i de nære tingene som gir glede.  Hvis vi har mulighet til det.

I vår har jeg fått oppleve turen til Strømstad-området, jeg har fått oppleve ekte kjærlighet mellom svaner. Svaner er svært vakre, men også veldig rørende i sin atferd. De har et parringsrituale som må kunne smelte hjertet også på en aksjemegler (sorry, litt fordommer her). De er monogame. De lever sammen hele livet. Vakkert. Så har vi jo toppdykkeren, verdens vakreste og mest sjarmerende fugl. Å observere fuglelivet ved Østensjøvannet kan ta meg helt inn i øyeblikk som jeg aldri trodde jeg skulle oppleve. Det fine med å observere fuglelivet er også at fugler kan være utrolig morsomme!

Jeg prøver å holde perspektivene framfor meg. Egentlig skulle jeg skrevet en blogginnlegg som skulle hete "Hjelp, jeg har meldt meg inn i en fotoklubb!!" Joda, det er en stor glede og svært lærerrikt å komme seg inn i en fotoklubb. Jeg kjenner nesten ingen, og alle er flinkere enn meg. Jeg gir meg nesten over når jeg ser hvor mye bra bilder folk tar. Samtidig har jeg bestemt meg for at hvis dette blir sånn at jeg mister min egen fotoglede, så lister jeg meg stille ut igjen.  Men jeg er nesten lykkelig når jeg sitter der i auditoriet og lytter til foredragsholdere, når jeg merker at jeg er sammen med masse mennesker med samme pasjonen for foto som meg. Jeg skal klamre meg fast til dette forumet selv om jeg ser at det er mange som er kunstnere, og som tar bilder med stor kunstnerisk kvalitet. Jeg må bare tenke at her kan jeg lære!
Sara
Uskarp skog

Så et lite "prospektkortfoto" av Mjærvann. Det var en vakker vårkveld, solnedgang og vindstille.
Sivhøne: 

KvinenderRedebygging

 Ender som slåssEn toppdykker har også behov for å bade og vaske seg!!

Sinna canadagås

 Toppdykkere ruger på eggene sine


Kvinand
Her er det et stort samarbeidsprosjekt. Både toppdykker hunn og hann ruger på eggene, og her er det et "vaktskifte".


Utsikt over Oslo, tatt fra Ekebergrestauranten på lørdag der jeg var med på en fantastisk konfirmasjon!


Ønsker deg som er innom bloggen min fortsatt fine dager! En spesiell hilsen til deg som er syk, sliter tungt med sorg eller annet.


4 kommentarer:

 1. Masse fine bilder her! Du er kjempedyktig, men det er sikkert likevel noe å lære på det kurset. Ikke bry deg om noen av de andre kan mer enn deg...nå. 😄 Lykke til!
  Hilsen en annen som sliter med helsa, om enn på en annen måte enn deg...😕

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Gudveig! Tusen takk for kommentar!! Veldig hyggelig når folk tar seg tid og legger igjen noen ord. Tusen takk for oppbacking vedr fotografering og fotokurs/ klubb. Leit å lese at du sliter med helsa! Føler med deg!! Ønsker deg en fin pinse og 17 mail og en bedre helse ! ❤️❤️✨✨❤️ Klem fra Kjersti

   Slett
 2. Hei Kjersti. Jeg kjenner deg ikke annet enn at jeg følger deg på "nett" og liker bildene dine som viser en utrolig utvikling. Jeg deltok på en workshop i regi av Kairos Workshops i Vestfold, Sukke gård. Det ver an flott samling med 8 ihuga fotografer. Tema var kontemplativ-foto. Det jeg virkelig lærte var: Ta de motivene du har lyst til og føler for - ikke de motivene du tror at andre vil!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Birger!! Tusen takk for kjempekoselig og oppmuntrende ord!! Så koselig at du liker bildene mine!! Så fint å lese at du syns jeg har utviklet meg. Tusen takk!! Det du lærte på det kurset i regi av Kairos workshop er gull!! Takk for at du bringer det videre til meg. Jeg tenker at jeg må følge hjertet mitt og ta bilder jeg har lyst til og føler for! Nei å ta motiver for at andre skal like dem, blir både feil og meningsløst. Man må bare stole på at ens egen vei i dette er bra nok. Og det holder hardt av og til. God pinse og 17 mai, og takk for at du la igjen denne oppmuntrende og fine meldingen. Klem fra Kjersti

   Slett