Velkommen til bloggen min

mandag 9. februar 2015

En vinter på hell! Kanskje også en blogg på hellNår vi sier at "sommeren er på hell",  er det mange av oss som kjenner på en ikke helt god følelse. Mange med meg ønsker at sommeren skal vare mye lenger, og vi er slett ikke lei oss over at vinteren er på hell. Iallfall føler jeg en pur glede over at det er litt vår i lufta.

Vinteren er vakker når den viser seg fram med snø, is og kulde, men det er virkelig godt når den er over. Jeg var i Enebakk i går og tok bilder, og jeg satt på en stolsekk ved en elv og observerte snøsmeltingen. Små flak av is løsnet fra bredden og løste seg opp i vannet. I tillegg var det glimt av sol. Jeg fikk tatt noen bilder både av det som ser ut som vårløsning og av noe som fortsatt minner oss på at det er vinter.

Det er virkelig fantastisk å oppleve at en kald og mørk vinter løser seg opp i sol, vann, nye knopper med grønt, og alt våren har å by på. Selv om det fortsatt skulle komme snø og kulde, så er februardagene lysere, dagene blir lengre, og en vinter ligger bak oss. Jeg har i løpet av årene lært meg å sette mer pris på vinteren også fordi det er fotomotiver man kan nyte, natur man blir berørt av.

Jeg kjenner at jeg er litt tom i forhold til å produsere noe meningsfylt å skrive i bloggen min. Men jeg er ikke lei av å dele bilder. Kjenner at jeg har noen tanker om det å skrive blogg, om hvilke blogger som blir lest. Egentlig er jeg litt sjokkert over hva slags blogger som "selger", og kanskje er det et alderstegn at jeg syns dagens bloggkultur virker utseendefiksert og overfladisk?  Jeg begriper ikke at de unges forbilder er folk som skriver blogg om botoxinjeksjoner, silikon, sminke, klær og som legger ut masse bilder av seg selv. Det er noe med at verdier går tapt, at det som jeg trodde var viktig i livet, er blitt underordnet. Tenk om man kunne hatt en samfunnsdebatt om dette, men det som foregår i pressen og som er rettet mot bloggere, handler mest om å kritisere  de som kalles "rosabloggere" uten at det fokuseres på alternativer. Alternativet til å kritisere kunne ligge i en oppfordring i vår kultur om å finne en mening med livet, om kjærlighet, rettferdighet, medmenneskelighet og  det jeg oppfatter som "varige verdier". Idet jeg skriver dette ser det så "hult" ut, noe med at årene har gått, og kanskje har man ikke klart å henge seg på det som er "i tiden"?  Heldigvis er det fortsatt mange som har samme verdigrunnlag som meg selv: Jeg finner dem i politikken, vitenskapen, filosofien og i kunsten.

Her er bilder tatt i helgen og noen for en stund siden:


En and ved Østensjøvann tok tak i en brødbit nesten like stort som hodet dens, og den svømte, fløy og hadde en skikkelig kamp mot andre fuglearter for å beholde brødbiten. Her er det blant annet en gråmåke som også vil ha den samme brødbiten, den er skikkelig hissigTatt på Hvitsten
 Her er det ettermiddagssola som skinner igjennom is og farger isen gyllen

 Harde vindkast på et stort, snødekt jorde i solnedgangen

 "Gråmåkedans"Takk til deg som er innom bloggen min! Ha en fortsatt fin uke!

9 kommentarer:

 1. Hjære Kjersti,
  tusen takk for enda et flott innlegg på din blogg!! Ikke slutt å skrive du!!! Det hadde vært veldig, veldig trist!
  Liker det du skriver og bildene dine rører ved meg. Denne gangen spesielt det nest siste!! Fantastisk lys ved "enden" av veien..men den fortsetter jo..sikkert i samme lyset!
  Er igjen og igjen imponert over det klare, nordiske lyset!! Kjenner det jo..og savner det veldig!
  Fortsett å dele tanker og bilder med oss Kjersti! Vet at du sliter med helsa og ofte er nesten ingenting så altfor mye! Men KAN du..så skriv noen ord..noen tanker..en betraktning..det behøver ikke være store innlegg...og husk at du varmer mange, ikke bare meg!
  Ønsker deg gode dager!
  Stor varm klem fra Annette

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Annette! Beklager sent svar her :) Tusen hjertelig takk for koselig kommentar! Håper du har gode dager!! Det er vel snart vår hos deg? Jeg skriver nok i fortsettelsen, trenger bare litt lengre pauser. Åh, så koselig du skriver om bloggen min, om skrivingen og bildene. Blir helt rørt her.
   Så artig at du likte bildet med veien :) Ja, sånne veier man ikke vet hvor går, kan være fine om man får til lys og det at man kan undre seg over hva som er rundt neste sving. Det nordiske lyset er helt spesielt, tror jeg. Skjønner du savner det. Jeg har lengtet veldig til syden, men de siste par årene nyter jeg landet mitt. Tror jeg har vært så lenge her, at jeg har slått rot for godt.

   Helt sant det du skriver om hälsa, at nesten ingenting kan være for mye :) Så du tror jeg varmer mange med bildene mine, men jeg tror liksom ikke så mange besøker bloggen min. Antallet går ned når det er mindre aktivitet. :)

   Øsnker deg gode dager, god vår! Og takker igjen!!
   God varm klem fra Kjersti

   Slett
  2. skulle stå HELSA, men stavesjekken lagde en ä :) <3

   Slett
 2. Det er viktige tanker du deler om hvilke blogger som leses. Kanskje er det uttrykk for et behov for virkelighetsflukt. Ikke vet jeg. Selv foretrekker jeg mere hverdagslige blogger. Som snakker mer sant om livet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Sollemor, tusen takk :) Så koselig at du er enig. Ja, det er nok behov for virkelighetsflukt sammen med andre motiver. Er sikkert veldig individuelt. Men utseendet er det som "selger" mest, tror jeg. Unge utseendefikserte jenter.
   Er veldig enig med deg i at mer hverdagslige blgoger er mer interessant, og som skriver om livet slik det er :) :)

   Ha en fin helg. Beklager litt sent svar. klem fra Kjersti

   Slett
 3. Så mange fine bilder.
  Og så mye fint du skriver. Jeg måtte sette meg ned og lese tilbake.
  Håper du fortsetter bloggen, hit kommer jeg gjerne tilbake.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Solfrid! Tusen hjertelig takk for fine ord om bilder og tekst i blggen min :) Og så koselig at du leste tilbake da :) Ja, jeg fortsetter bloggen :) Ekstra koselig å vite at du og andre kommer tilbake :) takk fra Kjersti

   Slett