Velkommen til bloggen min

mandag 6. oktober 2014

Mølen, havet, bølgene, vinden, stillheten og sluttstrek for en helt spesielt nydelig sommer

 Havet er rått og fascinerande og bildene kan stå for seg selv, med noen ord nederst.  Jeg sto så langt uti sjøen som det var mulig. Denne gangen mistet jeg ikke utstyret, men vanndråpene dekket linsa mens jeg nesten følte jeg sto midt i en stor bølge. Det er litt av noen krefter, og man skal ha respekt for de enorme vannmassene som skyller innover land.

Aldri har jeg sett det vakrere ved Mølen. Det er ikke jeg som har overdrevet det gylne lyset i redigeringen, det var sånn. Det glitret, frådet, det var varmt. Helt underlig å oppleve sånt vær som hverken var sommer eller høst, men åpenbart en høst på vei,  der sommeren ikke hadde sluppet taket. Å stå og sitte foran dette panoramaet av bølgebrus og vakkert lys var noe av det fineste i hele sommer. Iallfall den sterkeste følelsesmessige opplevelsen fordi man vet at når september bikker over til oktober, så er det høst. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk oppleve dette samtidig som vi bedrev mer prosaiske ting som stenging av hytte og annet pusleri.


Siste helg i september ble årets siste tur til Stavern. Det blåste friskt, havet frådet mens det ble badet i gyllent sollys. En sprakende solnedgang over Mølen var et fint farvel til en vidunderlig sommer som er over! Jeg fikk også  tatt bilde av denne brygga i kveldslys etter en deilig middag på indisk restaurant.  Stativet hadde jeg glemt igjen, men det lå en stor stein som apparatet kunne hvile på, og jeg kunne bruke lang lukkertid for å få nok lys på linsa.


Bastøyferja på vei hjem

Takk for at du er innom bloggen min, håper høsten er snill mot deg.

4 kommentarer:

 1. Fantastiske Mølen, med sitt vakre, spesielle lys. Og bildene er så levende at jeg formelig kjenner sjøsprut og vinden i ansiktet :) Jeg ser at Sara har møtt en "tvilling" også :) Ja, det har vært en utrolig lang og fin sommer, og fremdeles ganske sommerlig her hos meg. Noen av sommerblomstene har ikke fått med seg at det strengt tatt er høst, og har satt i gang med å blomstre for andre gang. Og flere av rosene mine er i full blomst for tredje gang - det er sjelden at de rekker så mange blomstringer i løpet av en sommer. Men trærne skifter farge, og fra kastanjetreet mitt smeller nøttene i bakken. Og ullsokkene er for lengst funnet frem. Så det er nok høst ja :) Jeg håper du har litt bedre dager. Pass på å ta godt vare på deg selv. Mange klemmer, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lise! Tusen takk for lang og god kommentar! Ja, fantastiske Mølen, og så koselig at du syns bildene er levende. TUSEN TAKK!! Det var virkelig sjøsprut og vind den lørdags ettermiddagen. Ja, og Sara møtte en som var maken, men jeg skulle ha krefter til å fotografere og før sola var gått ned, så jeg ruslet bare forbi og tok noen knips. Sara vil leke med alle :)

   Og du har det fortsatt sommerlig, så deilig! Akkurat nå styrtregner det her hos meg, men jeg har også sett blomstringen. Utrolig. Og rosene dine blomstrer for tredje gang, jo, det er magisk, men også litt skummelt(klimaforandringene). Åh, kastanjetreet ditt kvitter seg med nøttene. Ja, nå står trærne i sitt vakreste fargeflor. Jeg tror løvet akkurat har begynt å falle på bakken hos meg.

   Ullsokker er godt. Har også funnet fram litt mer høstlige klesvarianter :) Jeg hviler, så jeg tar vare på meg selv.) Du også, ta godt vare på deg!! GODE KLEMMER fra Kjersti

   Slett
 2. Her var det mange fine bilder, mange. To stykker traff meg spesielt. Det i svart/hvitt (over hundene) - stimulerende for fantasien. Og det blå med brygga rett under hundene - flotte farger og det er som jeg hører musikken som hører til, en blues selvfølgelig.

  Ønsker deg fine oktoberdager. Vi har hatt varmerekord her i helga, nesten 20grader i oktober. Deilig, men også rart, og litt foruroligende?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære "Gamle ugle" Tusen takk for at du tok deg tid å kommentere hos meg. Det var ekstra fint å lese om de to som traff deg spesielt. Jeg syns også det svarthvite ble bra når jeg konverterte det fra farger. Og brygga, da.) Takk! Jo, den brygga har jeg hatt planer om å fotografere lenge, men først nå, men hadde da glemt stativet mitt hjemme, men så sto det altså en stor stein der, jeg kunne legge kameraet fra meg og bruke lang tid på eksponeringen. Hvis jeg hadde holdt kameraet ville alt blitt uskarpt.

   Så du liker blues! Det gjør jeg også! De melankolske tonene finner oss alltid, tenker jeg. Finner oss som er åpne for mollen og bluesen i musikk, poesi og livet selv.

   Tusen takk for gode ønsker. Håper også at du får fine oktoberdager. Har dere hatt varmerekord, ja, det er deilig, men absolutt foruroligende. Klimaendringene som gir oss rike nordboere deilig vær, mens i fattige land mister de regnskogen og mye annet som følge av at vi ikke fører en mer miljøvennlig politikk.

   gode tanker fra Kjersti

   Slett