Velkommen til bloggen min

torsdag 29. august 2013

Jeg er den lykkelige eier av NYTT BAD! Mitt drømmebad!


Badet er laget av murer Lars Jakob Lund, og han kan anbefales på det varmeste!


Jeg har altså fått nytt bad, og er lykkelig over å kunne nyte en slik uvant luksus!  Jeg har drømt om nytt bad i flere år, jeg burde lagt inn bilde av det gamle, men det var altså modent for utskiftning. Jeg brukte en del runder i butikker før jeg bestemte meg for italiensk marmor. Det er dyrere enn vanlige fliser og de er dyrere å legge, men det er én gang i livet man pusser opp bad.

Min kjære Sigmund er veldig lite interessert i oppussing og overlot alt til meg: Fra å plukke ut fliser og baderomsutstyr, ha kontakt med fagfolk osv. Det eneste han gjorde var å betale, hihi:)

Jeg kom i kontakt med murer Lars Jakob Lund som er meget dyktig på å lage bad og som jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg har lært om vedi-plater og om trelags membran og mye annet. Jeg har fått meg servantskap på 120 cm bred, så det er god plass og speilskap i samme. Downlights, ledlys både i tak og på skapet. Det er elektrisk håndkletørker på veggen til høyre. Det er kjempefin dusj. Jeg har ikke laget noen hull i flisene, men bare brukt tilbehør som kan stå på gulvet og knagger som er limt på.

Flisene er i varm beige og er ulike fordi det er marmor, så det er mye liv i dem. Jeg har brukt samme fliser overalt, men tre forskjellig størrelser. Kvadratiske på gulvet og avlange på veggen. Og et midtparti på veggen med mosaikkfliser.

Jeg har skiftet døra inn som kommer på bildet nedenfor og som er i frostet glass. "Frekk dør" som mureren sa, man ser at det er noen der, men ikke mer enn det. Mureren har laget passe nedsenk ved dusjen så det blir ikke vått på gulvet. Den lille kanten samt sluket gjør at vannet renner pent ned der det skal.

Så dette er mitt drømmebad, og det er en nytelse. Jeg fikk fjernet badekaret selvsagt. Har falt ut av badekaret i vår og én annen gang sklidd og falt. Det har gått bra begge gangene, men er man uheldig, kan det å falle ut av badekaret  være farlig.

Jeg tør påstå at jeg ikke er noen materialist selv om jeg har fått nytt bad. Jeg nyter det hele, og hadde jeg valgt de billigste løsningene, kunne jeg kanskje fått pusset opp kjøkkenet også, men det må vente noen år. Velger man noe, må man velge bort noe annet. Sånn er det for de fleste.

Så da sier jeg tusen takk til murer Lars Jakob Lund som har vært lydhør for mine behov, forståelse  for absolutt alt! Og han stolte på mine tegninger og anvisninger og laget badet mens vi var på ferie. Jeg var i god dialog med ham gjennom sommeren, og han sendte bilder der de var i prosessen!

Så jeg dro på ferie med et stygt og nedslitt bad og kom hjem noen uker etter til kjempedeilig nyoppusset bad. Det ville vært vanskelig å gjøre det om jeg var hjemme fordi det er begrenset antall ganger jeg orker å gå opp og ned trappene i løpet av en dag, og det måtte jeg ha gjort  fordi soverom og vaskerom med wc er i hver sin etasje. I så fall hadde jeg måttet sove i stua. Så dette var jo helt ideelt!

Så sier jeg tusen takk til min elskede Sigmund som har har kostet på oss nytt bad!!

Detalj av flisene


Tusen takk til deg som er innom bloggen min!


13 kommentarer:

 1. Kjempelekkert Kjersti. Gratulerer. Tove Lindquist Andersen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tove:) :) ha en fin dag, hilsen kjersti

   Slett
 2. Gratulerer med nytt bad! Gosh! Mere lekkert kan det vel ikke bli! Nydelige farger og design. Helt min stil! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. kjære Astrid, tusen takk skal du ha! Ja, gosh sa jeg også da jeg kom inn på det første gangen:) :) Ja, syns det er lekkert, og veldig koselig at andre syns det også, tusen takk:) :) Beste hilsen fra Kjersti

   Slett
 3. Fantastisk flott! :-)
  Gratulerer!!
  Jeg måtte hatt inn en godstol, for ville bare sittet og sett og kost meg over en lengre periode, hehe.

  Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tonje! Godstol ja:) Det er en idé:) jeg har lurt litt på det å være der en stund:) Har jo duftlys:) Kjersti

   Slett
 4. Det er kjempe nydelig Kjersti! Og får jeg lov å være ærlig, så liker jeg best slikt som du har det og skulle gjerne ønsket meg en man som "bare betaler"... ville gjerne valg ut alt selv jeg ;) ;) Hihihi, heldig dere er :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sanela, tusen takk:) Skjønner godt du ønsker deg et sånt bad. Nå kan jeg helt ærlig si at jeg har ikke en mann som "bare betaler", men jeg har en mann som jobber masse, og som har jobbet mer enn de fleste i alle år, og han er oppe klokka 5 hver morgen i tillegg:) :) Men jeg er iallfall heldig.) :) klem fra Kjersti

   Slett
 5. Hei, Kjersti! Det der var jo et helt fantastisk lekkert bad! Kjempe inspirerende og en veldig interessant blogg du har!! Jeg ville bare tipse deg dette badekaret: BADEKAR DEEP 1600 ! Jeg har ca. samme størrelse som deg på badet, og karet passer fint inn - det er passe romslig også!
  Takk for bloggen!!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er helt enig - tusen takk kjersti, for bloggen! Inspirerende!
   Varm hilsen

   Slett
  2. Takk Martaso, og for tips av badekar. Jeg ser du er forhandler av badeinteriør. Nå er badet mitt helt ferdig og jeg er svært fornøyd, og jeg har med vilje revet badekaret mitt.)

   Takk Fridaos:) Hyggelig du syns det er inspirerende!
   Tusen takk for kommentarene begge to

   Kjersti

   Slett
 6. Hei,
  Kan jeg spørre hvordan badet holder seg? Vi bygger bad nå og vurderer marmorfliser, ganske likt som deres bad. Synes det er nyydelig! Men så hører vi mange som er skeptiske til marmor på bad ift vedlikehold etc. Hva er dine erfaringer?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elin! SÅ spennende at dere bygger bad. Tusen takk for kompliment. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det er helt perfekt. Hvorfor skulle det ikke holde seg? Nå ble jeg nysgjerrig, hva er galt med marmor i forhold til vedlikehold? Foreløpig har vi ikke gjort noe, eneste er at det ble oljet og må gjøres med noen års mellomrom. Jeg tror egentlig at de som la på olje la litt for mye, men jeg har ikke brydd meg om det. Badet er bare så deilig, og så vakkert å komme inn i. Det er ingenting som er endret, det fremstår som helt nytt.) :)

   Slett