Velkommen til bloggen min

torsdag 24. juni 2010

Jeg fikk markblomster på St.hansaften


Det sto markblomster på bordet da jeg våknet på St.hansaften. Plukket av min pappa til meg. Noe så rørende!

Vi er på ferie sammen her i Stavern. Det er så koselig. Det skal bli ny terrasse her, og pappa har til enhver tid oversikten både over de som jobber og hva som skal gjøres. Samtidig dokumenterer han aktivitetene med sitt nikon D70 digitalt speilrefleks. Man slutter aldri å være profesjonell fotograf. Han syns selv han har vært heldig som har hatt foto både som yrke og hobby.

Å være på ferie med pappa er fortsatt noe som føles nytt selv om vi hadde to uker i fjor også etter at mamma døde. I år er han veldig mye sprekere, og er mer "på" i forhold til det meste som å gjøre ting til å be meg rydde (i min egen hytte). Nulltoleranse for rot må man bare bøye seg for. Han er i grunnen ganske "turbo" i forhold til at han faktisk nesten ikke var oppegående for ett år siden. Morsomt å se at man som gammel kan ha en oppadgående formkurve.

Han stuller og steller for meg. Vet ikke hva godt han skal gjøre. I natt fikk jeg gjort noe til gjengjeld som virkelig ble verdsatt. Jeg la opp to par bukser for ham. Han var helt over seg over at jeg klarte å måle, brette, stryke, sy. Faktisk var vi så oppglødde at vi holdt det gående med hylende latter og av og på med bukser til 3 i natt. Pappa ble storfornøyd.

Det er godt å kunne bidra litt med ting han har nytte av som at jeg også kan hjelpe ham med bildeoverføring til PC, opprette mapper og systematisere, og alt som har med internett og mobil å gjøre, men bevares, han sender sms i vilden sky.

Det er ikke kjedelig med faren min, han snakker gjerne både på inn- og utpust (Det sies at vi ligner litt på hverandre, haha), men jeg syns han har mye å komme med. Han er til de grader orientert og kunnskapsrik og nysgjerrig. Makan til vitebegjærlig mann skal man lete lenge etter. Han spør og graver. Tror jeg må ha  "arvet" nysgjerrigheten fra ham.Veldig underlig opplevelse å bli kjent med pappaen sin så "sent" i livet. Men ikke snakk om "sent" i livet til min pappa. Han har masse fremtidsplaner og lyster.

I går sa han, litt irettesettende: "Du snakker om det å skulle bli 80 år som noe veldig gammelt, og det er i grunnen ikke det", sa mannen som fyller 78 i disse dager! Da kan du snakke om å ha en positiv innstilling til livet vel?

Noen ganger merker jeg at han ikke er 50. Han dupper. Midt i det som han har bestemt seg for å se på TV som kan være det mest spennende programmet. Så hører jeg plutselig "sove-pust", og kikker bort på'n, og da henger hodet og han sover stille. Han har forresten et sjeldent godt sovehjerte. Han har lest Mankells "danselærerens tilbakekomst" i månedsvis. Grunnen til at han aldri blir ferdig med den boka er at han leser på senga. I praksis betyr det en halv side så faller boka på gulvet og min kjære pappa sover.

De som er livstrette, de som syns de har det meste bak seg: De trenger et kurs hos min pappa. Han er et så positivt og livsnytende menneske at jeg må si jeg beundrer ham. Ja, kanskje er jeg litt "5-åring" sånn i mitt syn på faren min, men kanskje jeg ikke var ordentlig 5-åring den gang jeg var 5. Litt å tenke over.

Her er'n:


8 kommentarer:

 1. Flott at pappaen din har kommet seg så bra. Han ser jo ikke ut til å inneha den alderen du sier. Viktig å holde seg i ånde, både fysisk og psykisk.

  SvarSlett
 2. Det er litt av en pappa du har, og sikkert andre også. Men det som imponerer meg mest er det skriftspråket du har. Med enkle ord sier du så mye! Det er godt å lese dine innlegg :)Du hadde sikkert en god karakter på skolen :)........sier lære'rn.....

  SvarSlett
 3. Ønsker å si at faren din ser ekstremt godt ut. Det er så hyggelig å høre at dere har det så fint sammen i Stavern. Minner meg om min egen far, som var full av virkelyst fram til 85 år, så din fars alder er ingen begrensning for å finne på mye fremdeles. Det er deilig å høre at dere vet å sette pris på hverandres nærvær, man må verdsette det så lenge man kan. Og det vet jeg at du gjør, etter mange års sykdom lærer man det.
  Klem fra meg, som fremdeles er en måned unna ferie.

  SvarSlett
 4. Ser ut som du har en kjempekoselig ferie med pappa'n din. Og han ser adskillig yngre ut enn han er synes nå jeg da. Kos dere masse

  SvarSlett
 5. Så koselig å lese! Og så bra at dere gjør ting sammen og for hverandre. Det er godt mulig at du har arvet din nysgjerrighet fra ham, og det er vel bare bra :o) Kos dere - nyt ferie og sommer på det deilige sommerstedet deres :o) Klem fra meg til dere begge. Mona.

  SvarSlett
 6. tusen takk for kommentarene! Du har så rett, Elisabeth, han har virkelig fart over livet sitt.
  Kjære Wenche, tusen takk for kommentaren gitt av en lærer. Jeg klager ikke på norsk-karakterene fra skolen. (har jobbet i forlag noe som kanskje har bidratt, men av og til går ordene over stokk og stein)

  Takk, Sølvi, har allerede brakt komplimentet videre.

  Kjære Solveig (anonym), du vet alt om dette. Husker den livsbejaende faren din.

  Takk, Mona, kos deg du også:)

  SvarSlett
 7. Vad trevligt att få se din Far! Han ser så ungdomlig och fin ut tycker jag.
  Önskr Er en fin Midsommarafton.

  SvarSlett
 8. Ønsker det samme til deg PJ:) Ønsker deg også en fin midtsommer:) kram til deg

  SvarSlett